Nie ma i tylko 5 osób to piło? To ile tego uwarzyli?
Grodzka 15, Extra Special Bitter
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie ma i tylko 5 osób to piło? To ile tego uwarzyli?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Chyba nie sądzisz, że polecę specjalnie na wschód aby spróbować to piwo i je opisać? Nawet nie pamiętam czy piłem je w Zywcu, chyba piłem, chyba. Ale żeby odrazu opisywać każde piwo?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziNo jest to zaiste najprostsze rozwiązanie
Nie ma już w butelce? Czy w beczce też?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZ 50 tyś. userów tylko kilku zechciało coś napisać. A może gdzieś na blogach się ukrywają z własnym zdaniem? Jak na grand championa Chmielaków to dość słabo opisane piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziIlu może być takich maniaków, którzy jeżdżą do każdego browaru restauracyjnego i próbują każdego nowego piwa ?
Co do piwa, to wielka szkoda. Nawet nie sprawdzałem po Waszych postach - dzięki za pomoc.Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2013-10-21, 23:38.
Comment
-
-
Powrót E.S.B. na Grodzkiej, i trzeba przyznać, że w dobrej formie.
Kolor spłowiałego brązu przechodzący w rude czerwienie i rubin. Może najmniej ciekawą stroną są walory zapachowe, raczej mineralno-ziemiste, jeśli już jakieś są wyczuwalne.
Piwo jakby w połowie drogi między treściwością i lekkością, piękna ziołowa goryczka, momentami wydaje się lekko oleiste, ale potem to wrażenie znika. to wszystko zmieszane z lekko biszkoptowo-słodowym podkładem, zdominowanym jednak przez goryczkę.
I po co mam szukać IPY, skoro mam ładnie pochmielonego, dość złożonego smakowo bittera? Niestety, tylko raz na jakiś czas.
Comment
-
Comment