Grodzka 15, Extra Special Bitter

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19245

    #16
    Nie ma i tylko 5 osób to piło? To ile tego uwarzyli?

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      Nie ma i tylko 5 osób to piło? To ile tego uwarzyli?
      Błąd logiczny. 5 osób opisało na bbiz.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19245

        #18
        Z 50 tyś. userów tylko kilku zechciało coś napisać. A może gdzieś na blogach się ukrywają z własnym zdaniem? Jak na grand championa Chmielaków to dość słabo opisane piwo.

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #19
          Chyba nie sądzisz, że polecę specjalnie na wschód aby spróbować to piwo i je opisać? Nawet nie pamiętam czy piłem je w Zywcu, chyba piłem, chyba. Ale żeby odrazu opisywać każde piwo?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • yaro74
            PremiumUżytkownik
            • 2012.09
            • 2089

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
            No jest to zaiste najprostsze rozwiązanie
            Nie ma już w butelce? Czy w beczce też?
            Skończyło się.

            Comment

            • yaro74
              PremiumUżytkownik
              • 2012.09
              • 2089

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              Z 50 tyś. userów tylko kilku zechciało coś napisać. A może gdzieś na blogach się ukrywają z własnym zdaniem? Jak na grand championa Chmielaków to dość słabo opisane piwo.
              Po prostu mało osób z browarbiz-u piło to piwo. Ilu może być takich maniaków, którzy jeżdżą do każdego browaru restauracyjnego i próbują każdego nowego piwa ?

              Comment

              • Seta
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 6964

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
                Ilu może być takich maniaków, którzy jeżdżą do każdego browaru restauracyjnego i próbują każdego nowego piwa ?
                Kilku znam, więcej niż 5-ciu.

                Co do piwa, to wielka szkoda. Nawet nie sprawdzałem po Waszych postach - dzięki za pomoc.
                Last edited by Seta; 2013-10-22, 00:38.
                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                Comment

                • Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4434

                  #23
                  Powrót E.S.B. na Grodzkiej, i trzeba przyznać, że w dobrej formie.
                  Kolor spłowiałego brązu przechodzący w rude czerwienie i rubin. Może najmniej ciekawą stroną są walory zapachowe, raczej mineralno-ziemiste, jeśli już jakieś są wyczuwalne.
                  Piwo jakby w połowie drogi między treściwością i lekkością, piękna ziołowa goryczka, momentami wydaje się lekko oleiste, ale potem to wrażenie znika. to wszystko zmieszane z lekko biszkoptowo-słodowym podkładem, zdominowanym jednak przez goryczkę.
                  I po co mam szukać IPY, skoro mam ładnie pochmielonego, dość złożonego smakowo bittera? Niestety, tylko raz na jakiś czas.

                  Comment

                  Przetwarzanie...