Pojawiły się dwie nowe wersje. Siekierezada Rżnięte (rezane) oraz Siekierezada Miodowe. Oba z Browaru Racibórz i z firmowymi kapslami tego browaru. Jeszcze nie próbowałem, jakby co...
Racibórz, Siekierezada Rżnięte
Collapse
X
-
Racibórz, Siekierezada Rżnięte
Piwo gotowe do oceny
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Ale Rżnięte - którego zdjęcie zamieściłeś ( dlaczego w tym temacie ? ) to raczej nie jest, skoro Siekierezada pojawiła się w roku 2011, a raciborskie Rznięte w 2013.
Chyba, że obecnie zmienili browar na Racibórz.Last edited by jacekwerner; 2013-12-15, 16:56.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
jacekwerner
Jak pisał Lesnick: "Siekierezada Rżnięte (rezane) oraz Siekierezada Miodowe. Oba z Browaru Racibórz"
A mam fotę etykiety z "tylca" (a raczej boku):
Jak byk, browar Racibórz.
Moim zdaniem, nie opłacało by się im, otwierać nowej lini dla tak małej knajpki jak Siekierazada.
Nomem omen bardzo klimatycznej
Edit
Jest w mojej wiosce Świat Piw. Postaram się coś dowiedzieć, aczkolwiek, pewnie prowadzący sklep, jak i na hurtowni, wiele wiedzieć nie będą, a może jednak?Last edited by wodnik_szuwarek; 2013-12-15, 17:28.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wodnik_szuwarek Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem, jest to prze etykietowany Racibórz i tyle.
Do bańki przychodzą mi 3 znaczenia ale może jest więcej
1/ przereklamowany
2/ ktoś zrobił jakiś przekręt i na piwo/etę z innego browaru nakleił etę Raciborza
3/ etykieciarka nakleiła pomyłkowo na butelkę więcej niz 1 kpl etykiet (ale tu na fotce tego nie widać)Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
"Przeetykietowany" dla mnie, to po prostu, jedno z piw z Browaru Racibórz, ze zmienioną etykietą (wcale nie musi być to przekręt!). A to Rżnięte Siekierezada, MOIM ZDANIEM to bankowo zwykły Racibórz Rżnięty z inną etykietą.Last edited by wodnik_szuwarek; 2013-12-15, 17:42.
Comment
-
-
Czas zmienić opis z [browar nieznany] na Racibórz?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment