Piwo gotowe do oceny
Lubrow, Zachmielacz Trójmiejski
Collapse
X
-
Lubrow, Zachmielacz Trójmiejski
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemne rejestry jasnych piw, wpadające pod jasną herbatę [4]
Piana: Intensywna, opadająca pomału, drobna [4.5]
Zapach: Ładny bukiet owocowy, zapach chmielu dość intensywnie goryczkowy, ładny ale dość lekki aromat chmielowy. Mimo mocy tego piwa nie czuć żadnych nieporządanych zapachów. [4.5]
Smak: Dominuje ładna kompozycja owocowych estrów. Piwo jest mocno goryczkowe, ale nie przesadnie. Lekko kwaskowe. Czuć moc tego piwa, jest rozgrzewające, ale nie ma posmaku alkoholu. [4.5]
Wysycenie: Drobne bąbelki, dość intensywne [4.5]
Opakowanie: Oryginalny firmowy kufel [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.5]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika j_Q Wyświetlenie odpowiedziPiwo jest mocno goryczkowe, ale nie przesadnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika j_Q Wyświetlenie odpowiedzi.... zapach chmielu dość intensywnie goryczkowy, ładny ale dość lekki aromat chmielowy. ..
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy lub mocnej herbaty z cytryną, mętne. [4.5]
Piana: Lekko beżowa, pofalowana, gęsta, pęcherzyki drobniutkie. Utrzymuje się długo grubą warstwą (około 1 cm), na ściankach pozostawia dość gęste plamy. [4]
Zapach: Wyraźny, słodkich, dojrzałych owoców z ciemnym miodem i chmielem. Przyjemny. [4.5]
Smak: Równomiernie słodowo-owocowy z przyjemną chmielową goryczką. Słodowość z lekką nutą paloną, owoce ciut kwaskowe, egzotyczne ale i słodkawe lekko podsuszane, całości dopełnia wyraźny chmiel.
Bardzo treściwe i smaczne. [5]
Wysycenie: Niewysokie, idealnie pasujące do tego piwa. [5]
Opakowanie: Kufel firmowy z czerwonym logo (niestety znów ciepły:[ za co minus), podkładka. [4.5]
Uwagi: Próbowane 3.05.14 na miejscu w browarze, cena 12 zł/0,5 l.
Moja ocena: [4.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowo-miedziany, lekko zmętniony. [4.5]
Piana: wysoka, gęsta, drobno i średnio pęcherzykowa, trwała, zostawia delikatne ślady na szkle. [4.5]
Zapach: średnio intensywny, zdecydowanie owocowy i słodowy z wyczuwalnym karmelem, lekko chmielowy. [3]
Smak: dość pełny, słodkawy, owoce, słód, goryczka jest średnio mocna, krótka i przyjemna. Jak na Zachmielacz to za dużo estrowych owoców, a za mało chmielu. Plusem jest dobrze ukryty alkohol. [3.5]
Wysycenie: idealne. [5]
Opakowanie: brzydka etykieta, ładnie wyglądajacy kapsel, brak kontry. Podane podstawowe informacje. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowobursztynowy, bardzo łładny. [4.5]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, wysoka, sztywna i dość trwała. [4.5]
Zapach: Bardzo podobny do kilku innych piw z Gdańska - słód z mocnym akcentem karmelowym i ten nieciekawy podmuch warzywny... [3]
Smak: Silny chmiel z tłem słodowo-owocowym, goryczka w stylu orzechowym. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Kapsel browaru, etykieta (wzornictwo + wykonanie) na poziomie wielu browarów piwniczno-garażowych... [3]
Uwagi: Pijąc to piwo, mam wrażenie, że ktoś się zakradł i do gara ze "zwykłym" piwem lubrowskim szyszek dosypał... .
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ostatnio znów wypiłem to piwo (info w kategorii "iwent", bo przy zalewie premier i parapremier to robi się rzadkość...).
Patrząc na wcześniejszą notę - to samo i nie to samo... . Kolor błotnawy, piana prawie żadna, goryczka ociera się o piołun. Dziwne... Albo nie .
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany ze średnim zmętnieniem. [4]
Piana: Dość obfita, drobno zbudowana, średnio trwała, zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Dość intensywny, karmel, biszkopt, owoce egotyczne, winny (może winogronowy). [3.5]
Smak: Podobnie jak w aromacie z dominacją posmaków słodowych, goryczka niska. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4.5]
Opakowanie: Całkiem fajna etykieta, firmowy kapsel, do szczęścia brakuje pełnego składu. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 17.05.2015. Przeciętne AIPA o dość dużym ekstrakcie.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, miedziany, zmętniony. [4]
Piana: bardzo obfita, drobnopęcherzykowa, z czasem się dziurawi, ale jest trwałą, oblepia ładnie szkło. [4]
Zapach: dominuje aromat winny, karmel, wyczuwalne nuty owocowe, cytrusy, owoce tropikalne. [3]
Smak: spora pełnia słodowe, dużo nut karmelowych, goryczka średnia, brakuj jej przy tej pełni, w tle delikatna nuta winna. [3.5]
Wysycenie: średnie w kierunku wysokiego, dobre, ale mogło by być trochę niższe. [4]
Opakowanie: w porównaniu do innych etykiet Lubrowa ta nie porywa, brakuje też informacji o składzie. [3.5]
Uwagi: warka do 17.05.2015.
Moja ocena: [3.425]Last edited by rafael52; 2015-05-11, 23:07.
Comment
-
-
zazwyczaj było dla mnie zbyt gorzkie, tzn. miało za bardzo żywiczny charakter goryczki, przez co z trudem przełykałem, ale znam też ludzi, którym bardzo smakowało. obecna warka jest zdecydowanie bardziej pijalna (choć też słyszałem przy stole komentarze, że jest potwornie gorzkie ) i muszę przyznać, iż mnie podeszła. na początku charakterystyczne iglaki, później kontra słodowa i utrzymujący się posmak cytrusowego albedo.
Comment
-
-
Dzisiaj czekając na pociąg w Gdańsku zaszliśmy do Lubrowa. Lokal duży, wystrój średni, obsługa smutna. Zamówiliśmy AIPA wg deklaracji kelnerki warzone na miejscu. Przemiła niespodzianka. Piwo o głębokim smaku, konkretnie wysycone i przyjemnym zapachu. To było świetnie zainwestowane 12 zlote. Przemiły posmak cieszył podniebienie jeszcze kwadrans.NORD EXPRESS
Comment
-
Comment