Lubrow, Trójmiejskie Piwniczne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chechaouen
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.01
    • 1180

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pomarańczowo-rudy. Wyraźnie mętny [4]
    Piana: Imponująco obfita mimo mocnego schłodzenia. Lekko przybrudzona, drobnopęcherzykowa. Z trwałością też ładnie. Oblepia szkło [4.5]
    Zapach: Całkiem przyjemny aromat chlebowo-drożdżowy. Do tego ciekawa kwaskowata nuta kojarząca się nieco z piwem żytnim [4]
    Smak: Smakuje mi. Piwo jest przyjemnie treściwe, pełne, sycące. Pierwsze wrażenie to solidne ciało słodowe nasączone porządnie chlebem i drożdżami. Potem do głosu dochodzi dość lekka chmielowa goryczka. Na koniec ta odzywająca się już w zapachu nuta jakby cytynowo-kwaskowa, żytnia albo przynajmniej przypominająca żyto [4.5]
    Wysycenie: Nie za wysokie. Może nawet lekko za niskie, ale w sumie może nie ma się co czepiać [4]
    Opakowanie: Całkiem ładna etykieta z ciekawym projektem graficznym, nazwa piwa wymalowana jak hip-hopowe graffiti [4]
    Uwagi:

Moja ocena: [4.25]

Comment

• GSE
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 424

kiedyś to był pewniak - pierwsze piwo, które brałem jak wchodziłem do BarBadosa. ostatnio zamówiłem mały kufel i się strasznie rozczarowałem - albo z Piwnicznym jest coś nie tak, albo mnie się za bardzo zmysły wyostrzyły. Po pierwsze mega diacetyl, po drugie lekki DMS.
      Ostatnia zmiana dokonana przez GSE; 2016-07-17, 14:33.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Lubrow, Silky Stout
        darekd
        Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
        Chmiele - Pałacowy, Iunga

16% ekstr.
        5,5% alk

Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
        2025-02-14, 03:52
      • darekd
        Lubrow, Morillo
        darekd
        „Hoppy pils”, chmiele Mosaic i Amarillo

12% ekstr.
        5% alk.

Aromat – wyraźny chmiel (melon, żywiczność i trochę cytrusów, potem pojawia się lekka nafta)
        Piana – wysoka, zwarta, trwalsza, dłuższy kożuszek
        Barwa – słomkowa, prawie...
        2025-02-08, 23:49
      • Pancernik
        Lubrow, Rysy
        Pancernik
        Nikt jeszcze nie opisał, zima, może faktycznie Rysy trza odpuścić... .
        Cóż, piwo w stylu Imperialnego Stouta, a jak kto woli - Polskiego Imperalnego Stouta (uwaga - skrót słabo się kojarzy ).
        Parametry to 9% alko i 24*Blg - to zdecydowanie widać, słychać i czuć. Widać...
        2024-12-17, 21:23
      • darekd
        Lubrow, Arct Ipa
        darekd
        Cold IPA czyli dolna fermentacja

15% ekstr.
        5,2% alk.

Bez pasteryzacji i filtracji, ale termin takich piw w przypadku tego browaru dziwnie długi, bo aż do czerwca 2025

Chmiele: Riwaka (NZ), Ahhhroma (US), Vista (US), Mosaic (US), Chinook (US)
        ...
        2024-09-18, 19:28
      • darekd
        Lubrow, Eclaron Pils
        darekd
        Ekstr. 12%
        Alk. 5,1%

Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)

W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.

Bez filtracji i pasteryzacji
        ...
        2024-09-18, 17:07
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...