Takie piwo powinno być zwracane jako reklamacja i browar ma obowiązek przyjąć i zwrócić kasę. Mnie zawsze podczas tej piwnej rewolucji potwornie wkurza sprzedawanie zepsutego lub nieudanego piwa - czy producent nie próbuje tego co wysyła? Czy robi to z premedytacją? Przecież to nie pierwszy browar i nie pierwszy taki przypadek.
Bartek, [Szałpiw] Ciemny Dynks
Collapse
X
-
Nie znacie się, to jest takie specjalne piwo z Belgii i ono takie ma być.
Jak tu robić rewolucję, jak wokoło sami piwni prole?!Comment
-
Comment
-
Comment
-
Tak jak pisałem, w Lublinie nikt tego piwa nie próbował sprzedawać, a jak przetestować miałem okazję bo załapałem się do "komisji" sprawdzającej nową beczkęComment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny, czarny, mętny, nieprzejrzysty [5]
Piana: z początku utrzymywała się dość długo, szybko opadła do lekkiego kożuszka na piwie, bezowa, drobna [3.5]
Zapach: słaby ale czuć minimalną paloność i jakieś niepokojące nuty zwiastujące holocoaust [2.5]
Smak: pierwszy łyk i....od razu wyplułem bez połykania choćby kropelki, ostry kwas z chemicznym posmakiem, może gdzieś tam daleko leciutka palność ale być może efekt szoku, takiej breji nie pamiętam od pamiętnego dla grybowskiego piwa z ceratką [1]
Wysycenie: masakrycznie dużo, mało by brakowało aż ten płyn eksplodowałby mi w ustach [1]
Opakowanie: bardzo ładna, prosta etykieta, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: Ni i co Panie i Panowie? 10 zł zapłaciłem za ten syf w Spiskowcach, mieli jeszcze te piwo w nalewaku, nie próbowałem. Powtórzę za tytułem tematu który założyłem: po co nam takie browary z takimi pseudopiwami? Za taka cenę?
no chyba, że jestem - jak to jedna osoba mi próbowała wmówić, osoba nieznająca się na piwie i stylach bo nie kończyłem odpowiednich kursów i na tym się nie znam. Fakt, to mój pierwszy ciemny wit, może specom posmakuje jako produkt wyjątkowy, którego taki laik jak ja nie docenia. Trudno wolę być laikiem i oceniać piwa po swojemu.
Do kogo mam się zwrócić po zwrot kasy? Do knajpy czy browaru?
Moja ocena: [2.15]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2013-08-13, 17:20.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jeśli nawet, co mam przynieść? Pustą butelkę czy połowę piwa w butelce i powiedzieć, Panie, mam paragon i towar na próbę, proszę uwierzyć mi na słowo lub samemu spróbować i oddać mi pieniądze lub inne piwo o tej samej wartości. Tak to widzisz?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zawsze bierzesz i trzymasz paragon/fakturę z piwnych zakupów do czasu konsumpcji?
Jeśli nawet, co mam przynieść? Pustą butelkę czy połowę piwa w butelce i powiedzieć, Panie, mam paragon i towar na próbę, proszę uwierzyć mi na słowo lub samemu spróbować i oddać mi pieniądze lub inne piwo o tej samej wartości. Tak to widzisz?
Wyrobiłem sobie pewne zachowania trzymania pudełeczka na paragony w przedpokoju (taki system kontroli wydatków) Tak samo jak nie wyrzucam biletu zaraz po skasowaniu w pociągu czy autobusie. Zwracałem wiele popsutych artykułów spożywczych, piwo też, nigdy nikt nie robił z tym problemów. Nawet chciałem kilka razy zrobić awanturę ale usłyszawszy przeprosiny jakoś mi przechodziło. Nawet nikogo nie musiałem straszyć Rzecznikiem Praw Konsumenta czy innymi tym podobnymi.
Ja zwracam produkt sprzedawcy, a jak on nie jest frajer to musi zwrócić hurtowni lub do browaru. Taka jest logiczna kolejność w zgodzie z prawem.
Jak w Biedronie zakupię arbuza który jest zgniły w środku to trudno abym szukał greckiego rolnika aby mu rzucić tym arbuzem w pysk. Niech się Biedronka martwi. Następnym razem oleją takiego dostawcę... itd.
Piwna rewolucja też kiedyś się wyreguluje sama. Po 89 furrorę robiły budy z frytkami smażone na oleju zbliżonym jakością do transformatorowego, wszystko później padło. Tak będzie i z tymi co produkują i próbują sprzedawać kwasy.Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2013-08-13, 18:25.Comment
-
[(...)
Uwagi: Ni i co Panie i Panowie? 10 zł zapłaciłem za ten syf w Spiskowcach, mieli jeszcze te piwo w nalewaku, nie próbowałem. Powtórzę za tytułem tematu który założyłem: po co nam takie browary z takimi pseudopiwami? Za taka cenę?
no chyba, że jestem - jak to jedna osoba mi próbowała wmówić, osoba nieznająca się na piwie i stylach bo nie kończyłem odpowiednich kursów i na tym się nie znam. Fakt, to mój pierwszy ciemny wit, może specom posmakuje jako produkt wyjątkowy, którego taki laik jak ja nie docenia. Trudno wolę być laikiem i oceniać piwa po swojemu.
Do kogo mam się zwrócić po zwrot kasy? Do knajpy czy browaru?
Moja ocena: [2.15]
Reklamacja u sprzedawcy oraz od razu piwo do analizy. Sanepid. Tylko czy to ci się opłaci? Nawet wynik analizy biochemicznej nie da sądowi cywilnemu podstaw do stwierdzenia, że sprzedał Ci producent już z wadą. Chyba, że nadal to piwo jest w obrocie z infekcją. Przykład Ediego czy Koreba potwierdza, że nie znaleziono na to sposobu.Comment
-
Dawniej za szynkowanie zepsutego piwa była jakaś kara cielesna, zdaje się solidne lanie publiczne czy jakieś obcinanie rąk. Zadowoliłbym się zlaniem gołego dupska tego, co zepsute piwo wypuścił na rynek. Z wrzutką na jutube.Comment
-
Poczytać na forum, że piwo jest trachnięte a później iść kupić je za 10zł? Sorry, ale ja już nie mam takiej korby i pierdolca żeby kupować każde piwo jakie ukazuje się na rynku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
A wyobraż sobie, że nie czytałem o tym piwie dopóki go nie zakupiłem. Bo kieruję się własną opinią bez oglądania na opinie innych.
Druga sprawa,czy dlatego, że robię to co lubię czyli staram się spróbowac każdej nowości na naszym rynku to dla Ciebie mam korbę i pierdolca? Czy każdy kto się czymś interesuje ma pierdolca czy po prostu robi to co lubi? Czy ja Ci piszę, że masz pierdolca tworząc piwo w domu?
To, że mnie nie lubisz nie znaczy, że musisz non stop mi złośliwe przysrywaćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Related Topics
Collapse
-
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...-
Channel: Anglia
-
-
Ekstrakt 13,5 °Blg, alk. 5,2%.
Barwa głęboko brązowa, pod światło ciemnobordowa, piwo lekko zmętnione.
Piany bardzo mało, ledwie kilkumilimetrowa warstewka która szybko znikła, brak plam. Czy to też efekt złego mycia kufli?
Pachnie ciemnymi słodami z lekkim diacetylem....-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-04, 22:28 -
-
Cześć wszystkim,
Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?
Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?
Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Piwo określone przez browar jako foreign extra stout.
E. 14, 2 blg
A: 6, 1& vol.
Po otwarciu z butelki ładny aromat palono-czekoladowy, po przelaniu dochodzi leciutki akcent maślany.
Barwa ciemnobrązowa do czarnej, nieprzejrzysta.
Piana średnio obfita, opadająca...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.
Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-08-07, 08:00 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment