Piwo gotowe do oceny
Widawa, Summer Ale
Collapse
X
-
Widawa, Summer Ale
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziKolaboracja z Brew Dogiem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziKolaboracja z Brew Dogiem?
--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "
Comment
-
-
Używam słowa którym Kopyr określa tę wspólpracę. Już dawno temu pisałem, że takiego określenia nie powinno się stosowac w tym kraju (w takim kontekście).„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Piwo bardzo dobre, trochę jednostronne ale przy takim lekkim to właściwie zaleta. Aromat intensywny. Cena do przyjęcia. Sprzedaje się nieźle, z tego co wiem dużo szybciej od ciemnego, które trochę zalega na półkach na razie."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, z ładną mgiełką. [5]
Piana: Rachityczna oględnie mówiąc. Cienka warstwa pozostaje do końca więc jest w miarę pozytywnie. [3.5]
Zapach: Jest amerykański chmiel, jest cytrus. Rześko, wyraziście, tak jak ma być w APA. [4.5]
Smak: Pierwszy łyk to pełna, intensywna goryczka. Później goryczka ulega stonowaniu, ale jest na idealnym jak na ten ekstrakt poziomie. Zresztą pełnia i treściwość piwa sugerują więcej niż deklarowane 11,6° Blg. Mimo to piwo jest orzeźwiające i dobrze pijalne. [4.5]
Wysycenie: Idealne, piwo trzyma odpowiednie nasycenie do samego końca. [5]
Opakowanie: Prosta, acz wyrazista etykieta. Dobry pomysł, by wypuścić w podobnej stylistyce zarówno wersję jasną jak i ciemną APA. [4]
Uwagi: Bardzo przyjemna APA, choć po Pacyfiku z Artezana ciężko tu o zachwyt i szastanie piątkami
Moja ocena: [4.425]Last edited by docent; 2013-08-12, 14:53.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miodowozłote, mętne, po odstaniu pojawia się osad. [4]
Piana: Biała, średniodrobna, niewysoka i nietrwała. [2.5]
Zapach: Niezbyt silny, owocowy, a może kwiatowy...? Po ogrzaniu do głosu (zapachu ) dochodzą zioła. [4]
Smak: Goryczka. Zdecydowana, ale wcale nie paraliżująca, chyba daleko są jakieś ślady owocowe... [4]
Wysycenie: Średnie-odpowiednie. [4]
Opakowanie: Bardzo proste, czytelne, modne, ale to chyba nie moja bajka. Tło też jakieś takie majtkowoniebieskie... [3.5]
Uwagi: No dobra, w sumie niezłe piwo, ale, jako kontrrewolucjonista zmoczyłbym się bardziej z wrażenia nad jakimś "przełomowym" dolniakiem...
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
Comment