Piwo gotowe do oceny
Widawa, Summer Black Ale
Collapse
X
-
Widawa, Summer Black Ale
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Dla mnie najlepsze piwo z letniej edycji ejli widawskich - zdecydowany aromat, goryczka, taki młodszy brat Orki. W tej postaci mógłby pozostać całorocznie jako alternatywa dla Czarnego Kura. Szczerze polecam
Etykieta jest już z nowej dostawy, bardzo wytrzymała i niemarszcząca się
Cena: 7pln w browarze, butla 0,33l
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Podobnie jak w jasnym odpowiedniku. Po nalaniu skromna, ale pozostająca cienką warstwą do końca. Odcień beżowy. [3.5]
Zapach: Charakterystyczny iglasto-sosonowy aromat pochodzący od amerykańskich odmian chmielu. Bardzo przypomina zapach ortodox stouta z AleBrowaru. [4.5]
Smak: Jest delikatna paloność, jest trochę czarnej czekolady. Całość bardzo przyjemna, o średniej treściwości dzięki czemu pije się dość szybko. [5]
Wysycenie: Idealne, piwo trzyma odpowiednie nasycenie do samego końca. [5]
Opakowanie: Prosta, acz wyrazista etykieta. Dobry pomysł, by wypuścić w podobnej stylistyce zarówno wersję jasną jak i ciemną APA. [4]
Uwagi: Świetny zamiennik Black IPA na lato. Gratulacje dla Wojtka za chęć eksperymentowania i za dobre piwo!
Moja ocena: [4.625]Last edited by docent; 2013-08-14, 08:06.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Smaczne piwo chociaż dla mnie zabrakło trochę treści. Przyjemna goryczka, nuty palone i lekki akcent hmmm popiołu? Rzeczywiście letnie i orzeźwiające. Wypite z beczki u Fotografa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny. [5]
Piana: niska, beżowa, utrzymuje się do końca. [3.5]
Zapach: średniointensywny, chmiel, palony słód. [4]
Smak: przyjemna, średnia goryczka, lekka paloność, gorzka czekolada. Piwo wydawało się mi lekko wodniste. [4]
Wysycenie: w sam raz [5]
Opakowanie: pite z beczki w niefirmowym pokalu. [3]
Uwagi: Smaczne i lekkie piwo.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, pod światło przebłyskują brunatno-rubinowe refleksy. [4.5]
Piana: Piękna, drobniutka, kremowa, trwała, koronkująca. [5]
Zapach: Kawa, czekolada, mleko, karmel, lekki diacetyl, ale tu pasuje idealnie. Troszkę brakuje mi wyraźniejszej nuty chmielowej. [4]
Smak: Lekki, kawowo-czekoladowy, lekko palony, trochę mleczny, goryczka niska, delikatnie zaznaczona chmielowość, na finiszu bardzo lekka nutka popiołowa, ale nie przeszkadza. [3.5]
Wysycenie: Niskie, bardzo fajne, zwiększa pijalność. [5]
Opakowanie: Fajna, prosta etykieta, koncepcja dwóch kontrastujących ze sobą piw bardzo fajna, szkoda, że nie załapałem się na jasne. Brakuje mi info o zastosowanych odmianach chmielu. [4]
Uwagi: II warka, pierwszej nie miałem przyjemności.
Fajne, lekkie, przyjemne i niewymagające piwko. Mocno sesyjne, więc objętość 0,5 byłaby bardziej wskazana.
Moja ocena: [3.975]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, pod światło ciemny rubin, słabo prześwitujący [5]
Piana: średnio obfita, drobna, beżowa, silnie oblepia szkło, utrzymuje się do końca picia [4.5]
Zapach: dominacja amerykańskich chmieli, estrowa owocowość, po chwili też czekoladowa paloność [4.5]
Smak: silna, nieco pozostająca goryczka, nieco kwaskowa owocowość, wyraźna czekoladowość i paloność, z czasem coraz silniejsza; treściwość dość niska, pod koniec palono-kwaskowe [4]
Wysycenie: niskie, odpowiednie [5]
Opakowanie: butelka 0,33 l z długą szyjką, kapsel czarny, etykieta dość minimalistyczna, krzywo przyklejona i nieco pomarszczona. Są niezbędne informacje, choć skład niezbyt szczegółowy. [3]
Uwagi: Trwałość do 13.11.2013. Dobre, pijalne, ale brakuje mu trochę treści.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: W szerokim szkle barwa wydaje się czarna, jednak pod światło nabiera rubinowego odcienia. [5]
Piana: Beżowa, gęsta i drobnopęcherzykowa. Obfita początkowo czapa utrzymuje się prze kilka minut, następnie opada do postaci cienkiego dywanika i nieco grubszej obrączki. Średnio oblepia ścianki szkła. [4]
Zapach: Średnio intensywny, bardzo delikatny i przyjemny. Dominują ciemne słody, od których można wyczuć aromat kawy, czekolady, popiołu. Obecne są również górnofermentacyjne estry. [4]
Smak: W smaku odczucia są takie same jak w zapachu, tylko wszystko to razem jest kilkakrotnie bardziej intensywne. Na koniec pojawia się średniej intensywności, lekko zalegająca goryczka. W gruncie rzeczy wyszedł z tego naprawdę niezły stout. [4.5]
Wysycenie: Niskie, co sprawia, że piwo staje się aksamitne i bardzo pijalne. [5]
Opakowanie: Proste bez zbędnego przepychu. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.3]Last edited by YouPeter; 2013-10-23, 18:07.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętno-brązowy [4]
Piana: jasnobeżowa, drobna, opada szybko do cienkiej warstwy na piwie, osadza się na szkle małymi krzaczkami [3]
Zapach: mało intensywny, czekoladowo-owocowy [3]
Smak: czekoladka w piwie z lekką domieszką słodu i minimalną palonością, piwo rozwodnione, rzadkie, pozostawia w ustach słodkawy, czekoladowy posmak, na sile staram się wyczuć palone akcenty, znaleźć coś pozytywnego, nie znajduję [2]
Wysycenie: przegazowane [3]
Opakowanie: pite w Piw Pawie, zero wafli, jedyna etykieta na nalewaku [3]
Uwagi: Jak dla mnie to piwo można porównać jedynie z czekoladowym z Witnicy, czekolada dominuje skutecznie przykrywając pozostałe smaki, na pewno nie do powtórzenia jak dla mnie
Moja ocena: [2.65]Last edited by becik; 2013-10-27, 19:36.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolor - czarny, nieprzejrzysty
Piana - średnio-niska, beżowa, w umiarkowanym tempie się rwąca, pozostawia kożuszek na powierzchni
Zapach - chmielowy, jak również wyczuwalna paloność oraz kawowość, a także lekka owocowość oraz diacetyl
Smak - chmielowo-palony z posmakiem kawy oraz gorzkiej czekolady. Wyczuwam również lekkie masełko oraz kwaskowatość. Goryczka średnia.
Wysycenie - średnie
Opakowanie - prosta etykieta, niezbyt ładnie przyklejona, podany ekstrakt, zaw. alk. oraz podstawowy skład, kapsel czarny goły
Uwagi - dosyć łagodne i przez to pijalne piwo. Gdyby nie wyczuwalny diacetyl było by całkiem dobrze.
Warka do 13.11.2013
Comment
-
-
Kolor: Bardzo ciemny brąz, prawie czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, średnio gęsta, dosyć trwała, opada do kożucha.
Zapach: Kawowa paloność i nutki czekolady.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość, trochę nut chmielowych których zapach raczej nie zapowiadał, kawowa paloność, czekolada, wszystko nieźle zrównoważone. Goryczka średnia, żywiczna.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Dobre.
Comment
-
-
Jaki to pech mnie straszliwy spotkał, że piliśmy piwo o tej samej nazwie i w tym samym mniej więcej czasie, a odczucia mieliśmy zgoła inne. W moim i owszem aromat chmielu był bardzo ładny, przykrywało go tak silne masło, ze po dwu łykach piwo trafiło do zlewu. Niestety nie pierwszy raz spotykam się z tą wadą w wykonaniu kolaborantów.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedzi(..) Niestety nie pierwszy raz spotykam się z tą wadą w wykonaniu kolaborantów.
Comment
-
Comment