Piwo gotowe do oceny
MajEr, ESB
Collapse
X
-
MajEr, ESB
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, klarowne. [4]
Piana: Lekko beżowa, niezbyt obfita (w końcu Ale), pozostawia obrączkę [4]
Zapach: Intensywny, chlebowo - karmelowy, przyjemny. [4.5]
Smak: Piwo jest pełne w smaku, właśnie chlebowo - karmelowe z wyraźną goryczką na finiszu, pozostawia przyjemny posmak w ustach. Bardzo pijalne. [4.5]
Wysycenie: Ja wiem, że Ale, ale choć minimalne nagazowanie chciałbym poczuć... [3]
Opakowanie: Litrowa butla z krachlą. Szkoda, że etykiety pomarszczone i porozrywane... [4]
Uwagi: Alk. 5 %, Ekstrakt 13,2 % - tako rzecze etykieta. Bardzo dobre, tylko drogie...
Moja ocena: [4.325]Last edited by TomX; 2013-08-09, 17:15.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, pomarańczowomiedziany. [5]
Piana: Nieprzesadnie wysoka, drobnopęcherzykowa, względnie trwała. Opadając osadza się na ściankach. [4.5]
Zapach: Słodowo-ziołowy z nutą pomarańczy. [4.5]
Smak: Jak nie jestem fanem piw w tym stylu, tak ten mi smakuje. Mocno orzeźwiający, z nieprzesadnie intensywną, ziołową goryczką. Trochę owoców, kwiatów. Słodowość raczej niska. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie. [5]
Opakowanie: Litrowa krachla z bardzo fajną wersją zamknięcia patentowego (z taką "dźwignią"), ale niestety ilość informacji na etykiecie bardzo skąpa. [3]
Uwagi: Smaczny, solidny ESB. Wygrany w konkursie na fanpage'u browaru.
Moja ocena: [4.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, lekko zamglone. [4]
Piana: Delikatny beż, na początku około 5cm gruboziarnista, nastepnie redukuje się do kilku mm z drobnych pęcherzy. W takim stanie jest już trwała. [4]
Zapach: Chmielowy (żywiczny) z karmelowym tłem. Delikatnie czuć alkohol. [4]
Smak: Balans pomiędzy karmelem i wyraźną przyjemną goryczką. Uczucie gładkości, pełnia smaku. Sycące. Bardzo smaczne. [4.5]
Wysycenie: Średnie, ciut za wysokie. [4]
Opakowanie: Stonowane, posiadające istotne informacje. Z postacią piwowara - Biermanna. [4]
Uwagi: Kolejne bardzo dobre piwo z gliwickiego browaru.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Kolor - ciemny bursztyn, mętny
Piana - niezbyt obfita, brudnobiała, szybko opadająca, pozostawia obręcz wokół szkła
Zapach - słodowo-karmelowo-owocowy z domieszką aromatów trawiastych
Smak - słodowo-owocowy z zaakcentowaną goryczką (trawiastą), następnie karmelowość oraz chlebowość
Wysycenie - średnie
Opakowanie - niczym nie wyróżniająca się etykieta z podanymi podstawowymi informacjami. Kapsel czarny goły.
Uwagi - bardzo pijalne i bardzo dobre piwo.
Warka do 9.06.2014
Comment
-
Comment