Nie wiem na ile lekka kwasowość była zamierzona to wędzonka była w nim delikatna i akuratna. Dobre piwo do picia.
Artezan, Czerwony Kapelusz
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny ciemno czerwony. [4.5]
Piana: Wygląda nieźle, ale krótka i niewielka [3.5]
Zapach: Zdecydowanie dominuje wędzonka (mocniejsza niż w niejednym Grodziszu), następnie są delikatne owoce i ejlowe słody. Szkoda, że nie dzieje się nic więcej w aromacie poza dominacją wędzonki. [4]
Smak: Poza wędzonką rzeczywiście nie ma jakiejś bogatej palety smaków. Ciekawe do spróbowania piwo, bez wad, ale też bez szału. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. [5]
Opakowanie: Bez etykiety w pubach więc trudno ocenić [4]
Uwagi: Smakowało mi dużo bardziej od np. Nutcrackera, ale jednak jest nuda.
Moja ocena: [4.025]Live Craft. Die Punk.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedzianorubinowy, minimalnie mętny. [4]
Piana: Drobna, dość wysoka, kremowa, ale jednak nietrwała - może ze względu na nalewanie "na raty", z piwpawiowego PET-a...? [3]
Zapach: Wędzony, taki w oscypkowym stylu, z lekkim powiewem słodowym. [4]
Smak: Zbilansowany - delikatna wytrawna goryczka, łagodny słód i wędzonkowy posmaczek - ja to lajkuję[4.5]
Wysycenie: Niewysokie, OK. [4]
Opakowanie: Cóż, PET z Piw-Pawia..., ale dobrze, że jest szansa wziąć na wynos.
Składam samokrytykę, że nie powiązałem nazwy piwa z klasyką kinematografii... [3.5]
Uwagi: Ja po prostu lubię wędzonki, także do picia....
Moja ocena: [4.075]Comment
Related Topics
Collapse
-
Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-12-30, 13:41 -
-
Wysypu hejzi ipek ciąg dalszy. Tym razem z Artezana - z chmielami Talus i Motueka.
Parametry 5 abv, 12 ekstr.
Słód jęczmienny, owisany i płatki pszenne, owsiane.
Pucha 0,5l z etykietą z kolorowymi wstęgami symbolizującymi zmaganie się człowieka ze wszechświatem....-
-
-
Irish red ale. Z trzech piw z tego browaru, według mnie to jest najlepsze. Nazwa zapewne nawiązuje do słynnego kata z Biecza.
Smak: wyrazista goryczka, lekkie nuty ziołowe i słodowe. Smaczne.
Zapach: ok, słodowy plus jakby ziemisty.
Barwa: herbaciana.
Piana: drobnoziarnista,...-
2024-07-30, 17:17 -
-
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...-
-
-
Double west coast ipa z Nelsonem sauvin Idaho7 cryo i Rakau. 9 alk 18 ekstr. Więc odfermentowane teoretycznie mocno jest. Jest czysto, mocno alkoholowo, aromatycznie....
-
2024-02-16, 20:42 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment