Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, And Rus
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, And Rus
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziCałkiem fajne piwo zepsute przez diacetyl :/Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziCzyli zgodne ze stylem :P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziCałkiem fajne piwo zepsute przez diacetyl :/Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
-
U mnie również brak diacetylu, co przy piwie nawiązującym do Sępa można uznać za wadę
A tak poważnie, to bardzo smaczny bitterek z tego wyszedł, może momentami nieco wodnisty, ale bardzo aromatyczny, i dość mocno goryczkowy.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Nieco wodnisty z posmakiem surowego ziarna. Ale co ja tam się znam
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość klarowny. [5]
Piana: Umiarkowanie obfita, o dość drobnej konsystencji. Osadza się na szkle, na powierzchni pozostaje cienka trwała warstwa. [4]
Zapach: Jest lekki diacetyl przejawiający się w kwiatowej, słodkawej, trochę nawet landrynkowej nucie. Aromatów pochodzących z użytych licznych odmian chmielu brak. [3]
Smak: Pierwsze wrażenie to względnie mocna goryczka. Jest treściwość, świeżość i ożywczość. Wyczuwalna przyjemna cytrusowość pochodząca od użytego chmielu. Generalnie dobrze chmielone, goryczkowe w charakterze. [4.5]
Wysycenie: Niskośrednie, adekwatne do stylu. [4.5]
Opakowanie: Dla mnie chyba najmniej udana nazwa jak do tej pory. Stylistyka spójna z całą linią piw Pracowni. [4]
Uwagi: Generalna uwaga co do stabilności piwa - pite i ocenianie 13 września. Dzień później to piwo charakteryzowało się dominującym aromatem maślanym (podobno inna beczka).
Moja ocena: [3.925]Last edited by docent; 2013-09-18, 03:32.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jsna miedź wymiesznana z pomarańczowym, mętne [5]
Piana: dribna ale dość zwarta i czapowata, utrzymuje sie dośc długo, opada powoli, osadza sie na szkle i na piwie utrzymuje sie nieduzy kożuszek [4]
Zapach: bardzo przyjemny, intensywny zapach owocowy, lekko chmielowy i odrobine słodowy [5]
Smak: dość pełne i treściwe, dominuje przyjemna i intensywna goryczka chmielowo-owocowa, leciutko cierpkawa, leciutkie zywwiczne nuty oraz slady słodowości w kącikach ust, do końca piwo nie jest zbalansowane, pomiędzy łyczkami da sie wyczuć pewną pustkę smakową co powoduje, że piwo nie jest do końca pełne [4.5]
Wysycenie: o prarę bąbelków za dużo [4.5]
Opakowanie: opakowanie żadne, bo co można dać za gładkie szkło, brak firmowego nalewaka, brak wafla....pałę? lecimy po połowie za miejsce i klimat [2.5]
Uwagi: Jedno ze smaczniejszych piw z Pracowni, do doskonałości brakuje kilku procent do 100 ale i tak w obecnej formie jest to produkt bardzo smaczny
Moja ocena: [4.55]Last edited by ART; 2013-09-20, 07:42.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Becik ja Cię proszę... nie wstawiaj takich gniotowych fotek (usunąłem).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment