Piwo gotowe do oceny
Sulewski, Lager
Collapse
X
-
Sulewski, Lager
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
-
Powiedziałbym raczej: niezłe piwo. W którymś z wątków czytałem o planach wypuszczenia warek o mniejszej goryczce. Jeśli tak, to biorąc pod uwagę nieskomplikowane jednak tło smakowe, będziemy mieli do czynienia z pogorszeniem walorów. Oby nie poszli w stronę Zamościa. (Pite w wersji butelkowej).Last edited by Prusak; 2013-12-08, 19:21.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziSibarh, ale ty masz lager nie pils...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziZgodnie z etykietą nazywa się "Lager". Zawartość alkoholu 5%.
Strona http://www.browarsulewski.pl/index.php/browarLast edited by sibarh; 2013-12-08, 21:24.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Comment
-
-
Od razu czepiam... Czepiać to się mogę twoich zero-tekstowych wpisów w innych wątkach. Ja dostałem w butelce no-name, więc nie wiedziałem co za piwo, więc tu opisałem. Należy zatem zmienić nazwę wątku. A czy to ty nie jesteś modem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA czy to ty nie jesteś modem?2800 nowe piwa opisałem na forum
Comment
-
-
Hrubieszowski Lager smakuje aktualnie bardziej jak lager, w porównaniu do wrześniowego pilsa. Zdecydowanie mniej goryczki na rzecz słodu. Prawdę mówiąc, stał się dość nijaki. Ot, poprawny lager bez charakterystycznych cech.
Z innej beczki (dosłownie) można się jeszcze napić lagera w wersji wędzonej
Do końca 2014 mają jeszcze pojawić się trzy inne piwa sezonowe.
M.Last edited by beaviso; 2014-05-20, 19:22.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłociste/bursztynowe, minimalne zamętnienie [5]
Piana: biała, zwarta, dość mocna, opadała powoli, osadzała się na szkle drobnymi krzaczkami [3.5]
Zapach: słabiutki, słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: pełne i treściwe, fajny bukiet chmielowej, lekkiej ale dobrze wyczuwalnej goryczki z odrobiną kwiatowych posmaków, dalej bardzo dobrze wyczuwalna zbożowy-słodowy akcent, całość świetnie zbalansowana, bardzo miłe orzeźwiające [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: firmowe szkło i wafel, niczego więcej do szczęścia nie trzeba [5]
Uwagi: Doskonale piwo, świetnie się pije, świetnie wchodzi, pije się z prawdziwą przyjemnością
Moja ocena: [4.325]Last edited by becik; 2014-08-14, 19:29.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, lekko mętny. [4.5]
Piana: biała, wysoka, drobno pęcherzykowa, opada powoli zostawiając ładne ślady na szkle. [4.5]
Zapach: mało intensywny, słodowo-zbożowy. [3.5]
Smak: słodowo-zbożowy, słodkawy z lekką, przyjemną goryczką. Piwo smaczne, nieźle zbalansowane i dość treściwe. [4.5]
Wysycenie: trochę za wysokie. [4]
Opakowanie: prosta i ładna etykieta, podane niezbędne informacje na kontrze, goły kapsel. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Smaczne piwo. Wszystko jak trzeba, no dobrym poziomie. Bardzo ładna piana, treściwe, z umiarkowaną acz przyjemną goryczka. Wypite na lubelskim festiwalu piwa, chyba najlepsze z dostępnych tam piw...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty klarowny. [4]
Piana: Białą, bardzo drobna, dość wysoka, średniotrwała, choć opada statecznie, z godnością... [4]
Zapach: Zbożowy, mnie kojarzący się z małymi browarami, z nutą palonego słodu. [4]
Smak: Chwilowa wodnistość, potem słód palony z dalekim posmakiem goryczki. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, proste, eleganckie, na wynos władnym czteropaku. Do szczęścia brakuje tylko firmowego kapsla. [4.5]
Uwagi: Fajne, konkretne piwo z lekkim wrażeniem oleistości. Zdecydowanie kontrrewolucyjne!
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ciągle trzyma poziom. Równowaga treściwości i nut goryczkowych, bardzo konkretne, z tłem, można powiedzieć: klasyka, piana utrzymująca się długa, drobnoziarnista, barwa, jak przystało na dwunastkę, ciemnozłota.
Warka do 23.10.2015.
Zapomniałem dodać, że nastąpiła drobna zmiana jeśli chodzi o etykietę.Last edited by Prusak; 2015-10-16, 13:01.
Comment
-
Comment