Piwo gotowe do oceny
Sulewski, Ciemne
Collapse
X
-
Sulewski, Ciemne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno rubinowy, mimo, ze na zdjęciu wyszło jak czarne [4]
Piana: bezowa, drobniutka, opadała powoli, osadzała się na szkle drobnymi plamkami [3.5]
Zapach: slaby ale fajny i dość wytrawny, kawowo-karmelowa nuta [4]
Smak: brakuje mi w piwie pełni i treściwości, fajny za to wytrawny, lekko śliwkowo-karmelowy posmak, minimalne kawowo-czekoladowe akcenty, całość dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: odrobinę za duże [4]
Opakowanie: pite w browarze restauracyjnym więc firmowe szkło i wafel dopieszczają mnie [5]
Uwagi: Smaczne piwo ale tak jak juz pisałem brakuje mi w nim treściwości, momentami sprawia wrażenie rozwodnionego, gdyby tylko to poprawić, to Ciemne piwo z tego browaru byłoby doskonałym produktem, a tak zostaje zaledwie dobrym, potencjał jest
Moja ocena: [4]Last edited by becik; 2014-08-16, 12:18.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, klarowny. [4]
Piana: Kremowa, drobna, wysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Karmel, słód palony, daleki powiew suszonych śliwek. [4]
Smak: Lekki, wodnisty nieco, trochę dymny, słód i lekka orzechowa goryczka. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie, OK. [4]
Opakowanie: W stylu browaru - prosta, dopracowana elegancja, na wynos w ładnym czteropaku. Tutaj też kapsel golas "afro" . [4.5]
Uwagi: Może niewybitny, ale całkiem smaczny właśnie "dunkel", bo tak się nazywa, no i jest w stylu niemieckich piw ciemnych...
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Zgoda, fajny ciemniak, właściwie tytuł wątku powinien brzmieć "Dunkel", bo tak stoi na etykiecie piłem ostatnio warkę dwa tygodnie po terminie i w niczym to nie zaszkodziło temu piwo. Przewaga goryczki nad nutami słodowymi i karmelowymi, wydaje się też, że nabrało treściwości. Całkiem przyjemnie piwo, przy słabym wyborze tego stylu w rodzimych browarach.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz z nutą wiśniową [4.5]
Piana: Średnio wysoka, krótka, nieładne duże bąble [3.5]
Zapach: Skórka chleba, tost, karmel, orzechy. [4]
Smak: Powtórka z aromatów tylko nieco wodnista i mało zdecydowana. Goryczka niska ale w końcówce rosnąca, ziołowa w posmaku [4]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Prosta etykieta z dominującą nazwą browaru i pretensjonalnym herbem - są nawet labry ale szarfa z dewizą pusta [3.5]
Uwagi: Dobry ciemniak mimo, że sprawia wrażenie rozwodnionego.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo klarowne, kolor ciemny brąz. Pod światło rubinowo śliwkowe, bardzo ładne. [4.5]
Piana: Mała, drobna, biała. Drobna, ale jest jednak trochę dużych baniek. Średnio trwała. [3]
Zapach: Ciemny słód, może jeszcze coś ze skórki ciemnego chleba, może odrobina paloności. Zapach na 4, tyle, że strasznie słaby. [3.5]
Smak: Prosty, ciemny smak. Ciemne słody, leciutka paloność, minimalna kwaskowość. Posmak gorzki od palonych słodów. średni. Chmielenie bardzo delikatne na goryczkę. Piwo dość wytrawne i lekko sprawiające wrażenie wodnistości. [3.5]
Wysycenie: Niskie, drobne. Doskwiera lekki niedostatek gazu. [3]
Opakowanie: Starannie wykonane, proste, nie zachwyca, ale jest ok. Parametry podane, brak firmowego kapsla. [4]
Uwagi: Proste, lekkie, dość wytrawne ciemne piwo. Cudem nie jest, ale porównując do ciemnych z wielu browarów restauracyjnych, to ten dunkel jest na wysokim poziomie.
Moja ocena: [3.5]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Wygląd: kolor mocnej herbaty, piana spora, ale grubo pęcherzykowa, więc momentalnie się redukuje do zera.
Zapach: pusty, lekki karmel i DMS
Smak: Pochwaliłem lagera i pilsa, ale tu już nie ma za co, pusty lager jak z pod znaku koncernu z karmelowym posmakiem, zaznaczona goryczka, niskie wysycenie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz [4.5]
Piana: Beżowa nie równa , dość szybko się ale trochę zostaję do końca , lekko brudzi szkło ale mało artystycznie [3.5]
Zapach: Słodowy, skórka pieczywa za delikatny [3.5]
Smak: Słodowy, delikatna nuta orzechowa laskowego, goryczka niska [4]
Wysycenie: OK [4.5]
Opakowanie: Goły czarny kapsel , prosta etykietka taka w stronę elegancji jest OK, bardzo podstawowe informacje [4]
Uwagi: Przyzwoite piwo, smaki proste ale się broni, warka do 08.02.2018
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
Comment