Piwo gotowe do oceny
Stary Browar Rzeszów, Pale Ale
Collapse
X
-
Stary Browar Rzeszów, Pale Ale
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Będzie tak na szybko, bo piłem jako któreś z kolei a i wcześniej były różne dziwne trunki.
Piany praktycznie brak.
Nasycenie w miarę niskie.
W aromacie kwiatowość, karmel? i jakaś brudna ściera? może nie domyty kufel (w co wątpię)
SMAK: pierwsze wrażenie: raczej wodniste, pełnia niska, do głosu dochodzi goryczka na dość średnim poziomie. Jest wyraźna, lekko zalegająca, lekko garbnikowa?
Ogólnie: wydawało mi się zbyt wodniste i mało wyraźne, ale tak jak pisałem, nie zaczynałem tego wieczoru od tego piwa, bo w ogóle nie zaczynałem od piwa.
BTW> wielki minus za jedno szkło do każdego rodzaju piwa (beczkowaty 0,4l kufel lub 1l masywny rodem z octoberfestu)
Słabo się pije pszenicę, ciemne i ejle z takiego szkła
Plus za szybki dostarczenie piwa i ładny wystrój lokalu.
Muszę podejść kupić buteleczkę i wypić w spokoju w domu, wtedy strzelę fotkę i więcej info.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno mahoniowo-bursztynowy, lekka mętność [5]
Piana: ecru, drobna, gęsta, dość zwarta, opada powoli oblepiając lekko szkło, zostaje w szkle po wypiciu piwa [4]
Zapach: słabiutki ale miły, wytrawno-owocowo-słodowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, dominuje fajna, dość mocna, lekko cierpka (pestkowa), chmielowo-owocowa goryczka okraszona wyraźnymi słodowymi akcentami, całość dobrze zbalansowana [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna etykieta, prosta bez pompy, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: brawo Rzeszów, pale ale smakowało mi wybornie, na samo wspomnienie aż się oblizuję
Moja ocena: [4.15]Last edited by becik; 2013-11-20, 21:47.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładna opalizująca miedź, piwo lekko mętnawe [4.5]
Piana: Średnio- i grubopęcherzykowa, szybko opada nie pozostawiając wiele śladów na ściankach [3]
Zapach: Bardzo przyjemna estrowość od drożdży i może lekka kwiatowość angielskich chmieli [4.5]
Smak: Piwo dość wytrawne, przez brak wyraźnej słodowości może się wydać nieco zbyt goryczkowe, mi jednak odpowiada, w posmaku wyraźne również nuty owocowe - bardzo przyjemne [4.5]
Wysycenie: Średnie, troszkę zbyt wysokie jak dla mnie na ten styl [4]
Opakowanie: Kufel z grubego szkła, ten sam rodzaj do wszystkich gatunków w lokalu - tu bym wprowadził zmiany [3]
Uwagi: Bardzo przyjemny angielski bitter, na pewno wart degustacji
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotobursztynowy zmętniony. [4]
Piana: Brudnobiała, drobna, dość wysoka, średniotrwała. [4]
Zapach: Słód, karmel, i dalekie ślady owoców. Taki powiew, trochę typowy dla browarów restauracyjnych. [4]
Smak: Lekka goryczka, chwilowe muśnięcie warzywne, potem to znika pod karmelem i słodem. Wyważony. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, odpowiednie. [4]
Opakowanie: Pękaty kufel browaru, widok na kadzie, ale brak wafelka . [4]
Uwagi: Piwo smaczne, ale nie podejmuję się ocenić, czy "całkiem w stylu" - byłem bardzo spragniony po kilku godzinach jazdy i język chciał mi uciec... wiadomo, dokąd .
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowo-ciemnopomarańczowy, lekko mętne. [4.5]
Piana: Szczątkowa, tylko w postaci grubszej obręczy i mgiełki na powierzchni. [1.5]
Zapach: Lekki, słodowy i nic poza tym. [2.5]
Smak: Nie za wiele to piwo ma wspólnego z Pale Ale... Jest równomiernie słodowo-owocowe z przyjemną chmielową goryczką ale nic ponadto. Niezbyt treściwe, wręcz nawet wodniste, wypada jak lekki lagerek. Da się wypić bez skrzywienia, szczególnie w upale, ale zachwytu nie ma. [3.5]
Wysycenie: Dość niskie ale mi takie pasuje. [3.5]
Opakowanie: Kufel firmowy 0,4 l jak i do innych piw, brak podkładek. [3.5]
Uwagi: Piwo próbowane 28.08.15 w browarku, cena 8 zł/0,4 l.
Moja ocena: [3]
Comment
-
Comment