Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht, Poseł z Albionu
Collapse
X
-
Jan Olbracht, Poseł z Albionu
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny rubin. [5]
Piana: Ładna, drobna piana. Redukuje się do solidnej warstwy. [5]
Zapach: Pierwsze wrażenie to mocny diacetyl. Następnie aromat przechodzi w czekoladę mleczną. Obecny też akcent laktozowy charakterystyczny dla milk stoutów. W mildzie takich rzeczy być nie powinno. [2]
Smak: Najfajniejsze są pierwsze dwa łyki w których czuć przyjemną czekoladowość. Potem jest już tylko gorzej - smak staje się cierpkawy, kwaskowy i pusty. Ciężkie do dopicia. [2.5]
Wysycenie: Umiarkowane, zgodne ze stylem. [5]
Opakowanie: Pite z beczki. Wersja butelkowa w stylistyce wspólnej dla serii specjalnych Olbrachtów. [4]
Uwagi: No szkoda Twili, że to piwo okazało się niewypałem...
Moja ocena: [2.9]Last edited by docent; 2013-09-12, 11:23.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziI znowu mam zagwozdkę - piłem to czy nie na zlocie? Kiedy to było podłączone?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Poseł był podpięty niedługo po przyjeździe z browaru.
Ja za to kompletnie nie wiem co piłem po Artezanie (jasne, chyba niefiltr).
Czy Złote Lwy lub Rynek były podpinane w sobotę popołudniem?To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
A w temacie dodam, że początkowo piwo zalatywało piernikiem, jak to ktoś mówił. A z czasem nużyło i jak docent pisze trochę ciężkie do dopicia.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziPoseł był podpięty niedługo po przyjeździe z browaru.
Ja za to kompletnie nie wiem co piłem po Artezanie (jasne, chyba niefiltr).
Czy Złote Lwy lub Rynek były podpinane w sobotę popołudniem?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziDziesiątka nużąca i trudna do picia... A co było podpięte przed nim? Może czarno-wiśniowo-miodowa Fortuna i wam się smaki powichrowałyPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubin wpadający w brąz (jakkolwiek to nie zabrzmiało). [4.5]
Piana: Gęsta, kremowa, ale o dość krótkim żywocie. [3.5]
Zapach: Czekolada, ale mleczna (płci pięknej odpowiadało, mi mniej). Nie ewidentne masło, ale coś w okolicach. [3.5]
Smak: Słodkoczekoladowe, potem nieco kwaskowate. Zapach nie męczył, smak już nieco tak. [3]
Wysycenie: OK, nie nabija brzucha. [4]
Opakowanie: Jak zwykle u Olbrachta (właściwie bez wpływu na moją ocenę, piłem w czasie wizyty u znajomych w Toruniu). [5]
Uwagi: Na miejscu sporo drożej niż w dystrybucji (ale za to w te kilka dni po premierze zawsze jest w lokalu).
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno rubinowe. [5]
Piana: Niska, brzydka, lekko szara. Szybko zanika. [2.5]
Zapach: Kawa z mlekiem. Czekolada, trochę karmelu. Przypomina raczej mleczny stout. [3]
Smak: Średnia słodycz. Lekko palone, lekko czekoladowe. Całkiem pijalne. Trochę nijakie, ale raczej sprawdzi się jako piwo sesyjne, a takie jest przeznaczenie tego stylu. [4.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Stylistyka znana z innych piw tego browaru. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocna herbata, wpadająca w brąz. [4]
Piana: Beżowa, grubopęcherzykowa, niska, utrzymująca się bardzo krótko, nie pozostawiająca po sobie większych śladów. Czyli w sumie w porządku jak na ten styl. [4]
Zapach: Mleczna czekolada oraz toffi. Diacetyl na umiarkowanym poziomie. [3.5]
Smak: Pierwszych kilka łyków smakuje bardzo obiecująco. Jest kawa, czekolada, toffi, nieco palonych nut. Piwo dość treściwe jak na 10. Goryczka na niskim poziomie, krótka, nieco niezharmonizowana. [4]
Wysycenie: Przyjemne niskie wysycenie dodatkowo podnosi pełność [5]
Opakowanie: Ładna stylizowana etykieta, gustowna i z klasą [4]
Uwagi: W sumie nie takie złe piwo jak się spodziewałem po poprzednich wpisach. Nie jest to może majstersztyk sztuki piwowarskiej ale jak najbardziej do dopicia.
Moja ocena: [3.875]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment