Piwo gotowe do oceny
Grodzka 15, AIPA
Collapse
X
-
Grodzka 15, AIPA
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn - ładne, mętne [5]
Piana: gęsta, trwała, zostawia ślady [5]
Zapach: owocowy, po odkapslowaniu krachla uderzyły chmiele, ale po przelaniu już nie tak intensywny [4]
Smak: fajnie zharmonizowane, wyraźna goryczka, ale nie jest ciężkie - orzeźwiające (12,4 BLG) [4.5]
Wysycenie: zbyt niskie, ale może to wina tego, że piłem z butelki [3.5]
Opakowanie: litrowa krachla a na niej firmowa etykieta z pełną informacją - sama jednak grafika na kolana nie powala. [4]
Uwagi: Kolejne udane piwo z Grodzkiej - skonsumowane dzień po zakupie, z beczki pewnie smakuje jeszcze lepiej.
Moja ocena: [4.325]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Słabe. Smakuje i pachnie jak niewadliwe ale zrobione obok stylu piwo domowe.
W aromacie jest trochę owocowości i odświeżającego lasu ale zdecydowanie nie "fascynującego chmielowo-owocowego z intensywnymi aromatami żywiczno-sosnowymi". W smaku średnia goryczka, estry i wyraźna wytrawność.
Nie jest to niedobre piwo ale nie jest to też dobra AIPA.
I pytanie, pewnie retoryczne, dlaczego na Grodzkiej AIPA ma 12,4 Blg a ESB 15? Domyślam się, że "bo tak!".Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony bursztynowy. [4]
Piana: Kremowobeżowa, wysoka, bardzo drobna, trwała, ładnie się na szkle osadza. [5]
Zapach: Orzechy, owoce, słód, powiew winny. [4]
Smak: Konkretna goryczka, minimalny ślad chlebowy, trochę karmelu i owoców. Goryczka cały czas dominuje, nieco to zbyt monotonne... [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Bączek, czarny goły kapsel, prosta, charakterystyczna eta browaru. Wzornictwo nie urzeka... [3.5]
Uwagi: Piwo w sumie niezłe, ale jak dla mnie trochę zbyt "przesunięte" w stronę goryczki. No, ale w sumie to ajpa... .
Moja ocena: [3.875]Comment
Comment