Ursa Maior, Ursa z Połoniny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Coś ostatnio na blogach i innych wpisach mnoży się aromat izowalerianowy. Jak nic masło przemija a w jego miejsce wchodzą skarpety

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Wedle mnie trochę smaków zabrała w tym piwie filtracja.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• docent
        • 2002.10
        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
        Coś ostatnio na blogach i innych wpisach mnoży się aromat izowalerianowy. Jak nic masło przemija a w jego miejsce wchodzą skarpety
        Każda wada ma swój czas. Diacetyl i DMS już laicy potrafią wyczaić. Przed nami autoliza, a dla zaawansowanych acetaldehyd
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• belze
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.02
          • 301

Kupiony w weekend w PiwPaw - przelany do plastiku. Wypity dzień później.
          Niewiem czy to przez ten plastik, ale piwo było po prostu słabe. Wyczuwalny DMS, a w smaku kibel i ściągająca goryczka. Spróbuję jeszcze bezpośrednio z beczki, ale jak dla mnie to masakra.

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belze Wyświetlenie odpowiedzi
            Wyczuwalny DMS, a w smaku kibel i ściągająca goryczka. Spróbuję jeszcze bezpośrednio z beczki, ale jak dla mnie to masakra.
            Kanaliza była modna w czerwcu
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• belze
              • 2004.02
              • 301

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              Kanaliza była modna w czerwcu
              To prawda; nie jest to kanaliza (się doedukowałem). Bardziej pasuje do aromatu "skarpetowo-potowych" co dla mnie jest równoznaczne z niedomytym kiblem. Fu..
              Last edited by belze; 2013-10-08, 13:23.

Comment

• maciejowe
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2013.07
                • 6

W moim egzemplarzu zapach kukurydziany zdecydowanie . Żadnych aromatów górnofermentacyjnych , po ogrzaniu jeszcze więcej kukurydzy z puszki ....... dla mnie tragedia ..

Comment

• Pancernik
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belze Wyświetlenie odpowiedzi
                  ...w smaku kibel...
                  Hmm..., szacun za poświęcenie badacza. Jak zebrałeś próbki porównawcze?

Comment

• belze
                    • 2004.02
                    • 301

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Hmm..., szacun za poświęcenie badacza. Jak zebrałeś próbki porównawcze?
                    Wystarczy że mam wyobraźnię

Wczoraj smakowałem w piwpaw jeszcze raz - tym razem trochę lepiej - ale nadal słabo; poprzednio przelanie do butelki i wypicie po 24h spotęgowało wady.

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

No i znowu zagadka. W jednym piwie miejski szalet po juwenaliach, w drugim wściekłe skarpety (studenta po tych juwenaliach, które były w maju), w trzecim nieokraszona masłem zupa kukurydziono-kalafiorowa, a w czwartym wyciszone i spokojne "bezwadowo".

Dziwy dziwności:]

BTW> jeszcze jest karton, na którym można by się przespać po kilku piwach.
                      Last edited by dlugas; 2013-10-09, 10:24.
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                        No i znowu zagadka. W jednym piwie miejski szalet po juwenaliach, w drugim wściekłe skarpety (studenta po tych juwenaliach, które były w maju), w trzecim nieokraszona masłem zupa kukurydziono-kalafiorowa, a w czwartym wyciszone i spokojne "bezwadowo".

Dziwy dziwności:]

BTW> jeszcze jest karton, na którym można by się przespać po kilku piwach.
                        Ciekawe. Wszystko to wersje beczkowe?

Comment

• dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

No może się nie zrozumieliśmy. Opisałem tylko sytuację z tego wątku.
                          Wszyscy pili to samo dość świeże piwo, z tej samej warki(?), w bardzo zbliżonym czasie, w różnych miejscach kraju, a odczucia są skrajne różne.

Ja piłem butelkę, ale ja jestem "nie reprezentatywnym degustatorem", więc o swoim "bezwadowym" przypadku nie piszę :]bo mogłem ich po prostu nie wyczuć (jeśli były) albo butelki są ok a na kranach zdarzają się ciekawostki.
                          Last edited by dlugas; 2013-10-09, 10:42.

Comment

• maciejowe
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2013.07
                            • 6

Ja miałem wersję butelkową z terminem do 25.11.2013 r. W smaku i zapachu nic innego nie miałem jak kukurydza..

Comment

• emes
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 4275

A nie czuł ktoś np ślimaka przyczajonego do skoku, albo biedronkę w okresie godowym ?

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Od razu ślimaka. Co najwyżej aromat jelenich bobków wprost z połoniny :]

Ja kukurydzy w butelce o tej samej daty nie wyczułem. Widocznie za bardzo lubię gotowaną kukurydzę wraz z tą wersją puszkową lub mam upośledzony węch, co też jest dość prawdopodobne przez moje nieszczęsne zatoki.

Ogólnie pamiętam, że aromat był ubogi i trzeba było wąchać i szukać i szukać oraz sobie dopowiadać co się tam wyczuło :]

pozdrawiam
                                Last edited by dlugas; 2013-10-09, 14:27.

Comment

Przetwarzanie...
                                X