Coś ostatnio na blogach i innych wpisach mnoży się aromat izowalerianowy. Jak nic masło przemija a w jego miejsce wchodzą skarpety
Ursa Maior, Ursa z Połoniny
Collapse
X
-
Wedle mnie trochę smaków zabrała w tym piwie filtracja.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziCoś ostatnio na blogach i innych wpisach mnoży się aromat izowalerianowy. Jak nic masło przemija a w jego miejsce wchodzą skarpetyPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Kupiony w weekend w PiwPaw - przelany do plastiku. Wypity dzień później.
Niewiem czy to przez ten plastik, ale piwo było po prostu słabe. Wyczuwalny DMS, a w smaku kibel i ściągająca goryczka. Spróbuję jeszcze bezpośrednio z beczki, ale jak dla mnie to masakra.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belze Wyświetlenie odpowiedziWyczuwalny DMS, a w smaku kibel i ściągająca goryczka. Spróbuję jeszcze bezpośrednio z beczki, ale jak dla mnie to masakra.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziKanaliza była modna w czerwcuLast edited by belze; 2013-10-08, 13:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belze Wyświetlenie odpowiedzi...w smaku kibel...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziHmm..., szacun za poświęcenie badacza. Jak zebrałeś próbki porównawcze?
Wczoraj smakowałem w piwpaw jeszcze raz - tym razem trochę lepiej - ale nadal słabo; poprzednio przelanie do butelki i wypicie po 24h spotęgowało wady.
Comment
-
-
No i znowu zagadka. W jednym piwie miejski szalet po juwenaliach, w drugim wściekłe skarpety (studenta po tych juwenaliach, które były w maju), w trzecim nieokraszona masłem zupa kukurydziono-kalafiorowa, a w czwartym wyciszone i spokojne "bezwadowo".
Dziwy dziwności:]
BTW> jeszcze jest karton, na którym można by się przespać po kilku piwach.Last edited by dlugas; 2013-10-09, 10:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziNo i znowu zagadka. W jednym piwie miejski szalet po juwenaliach, w drugim wściekłe skarpety (studenta po tych juwenaliach, które były w maju), w trzecim nieokraszona masłem zupa kukurydziono-kalafiorowa, a w czwartym wyciszone i spokojne "bezwadowo".
Dziwy dziwności:]
BTW> jeszcze jest karton, na którym można by się przespać po kilku piwach.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
No może się nie zrozumieliśmy. Opisałem tylko sytuację z tego wątku.
Wszyscy pili to samo dość świeże piwo, z tej samej warki(?), w bardzo zbliżonym czasie, w różnych miejscach kraju, a odczucia są skrajne różne.
Ja piłem butelkę, ale ja jestem "nie reprezentatywnym degustatorem", więc o swoim "bezwadowym" przypadku nie piszę :]bo mogłem ich po prostu nie wyczuć (jeśli były) albo butelki są ok a na kranach zdarzają się ciekawostki.Last edited by dlugas; 2013-10-09, 10:42.
Comment
-
-
Od razu ślimaka. Co najwyżej aromat jelenich bobków wprost z połoniny :]
Ja kukurydzy w butelce o tej samej daty nie wyczułem. Widocznie za bardzo lubię gotowaną kukurydzę wraz z tą wersją puszkową lub mam upośledzony węch, co też jest dość prawdopodobne przez moje nieszczęsne zatoki.
Ogólnie pamiętam, że aromat był ubogi i trzeba było wąchać i szukać i szukać oraz sobie dopowiadać co się tam wyczuło :]
pozdrawiamLast edited by dlugas; 2013-10-09, 14:27.
Comment
-
Comment