Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy
Wyświetlenie odpowiedzi
Bojanowo, Bojan Wielkopolskie
Collapse
X
-
Piłem dwukrotnie, DMSu nie wyczułem, metaliczność jest dopiero po przetarciu dłoni piwem... jak na pierwsze gotowanie uważam, że jest dobrze i wierzę w zapewnienie, iż kolejne partie będą lepsze, tak jak było napisane wyżej - potencjał jest
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika martadella Wyświetlenie odpowiedziNie przesadzajmy drodzy Państwo, piwo może wymaga dopracowania ale to chyba zbyt mocna krytyka. Z metalicznym posmakiem to chyba bardziej sugestia z wcześniej pisanych opinii. Po kolejnych warkach spodziewam się czegoś jeszcze lepszego
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika martadella Wyświetlenie odpowiedziNie, chodzi mi o ogólną dyskusję na temat tegoż piwa. Nie widzę powodów aby aż tak je krytykować.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michaelf Wyświetlenie odpowiedziDlaczego nie można krytykować?
Piwo obecnie nie jest najwyższych lotów, muszę przyznać, że sam nie dałem mu rady. Metaliczność była na jak najbardziej akceptowalnym poziomie, natomiast mnie pokonał okrutny DMS. Mimo wszystko browar ma u mnie spory kredyt zaufania. Czekam na kolejne, lepiej dopracowane warki, bo wierzę, że każda następna będzie lepsza.
Panie Marku - szacunek i wszystkiego dobrego!Last edited by wrednyhawran; 2013-10-15, 22:14.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
W mojej wersji tylko kolor jest ok. Nagazowanie słabe, piany zero, a ta metaliczność może pochodzić od kiepskiego chmielu albo od ziemi okrzemkowej jeśli jest nią filtrowane, raczej nie od leżaka bo po teście "skórnym" tej metaliczności nie czuć. Ogólnie słabe piwo, koniecznie do poprawy.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziChociażby dlatego, że jest to pierwsza warka z historycznego browaru, przywróconego do życia po kilkunastu latach zapomnienia.
Piwo obecnie nie jest najwyższych lotów, muszę przyznać, że sam nie dałem mu rady. Metaliczność była na jak najbardziej akceptowalnym poziomie, natomiast mnie pokonał okrutny DMS. Mimo wszystko browar ma u mnie spory kredyt zaufania. Czekam na kolejne, lepiej dopracowane warki, bo wierzę, że każda następna będzie lepsza.
Panie Marku - szacunek i wszystkiego dobrego!
Comment
-
-
Piana... średnia, na dłużej cienka warstewka i firanki...
Barwa... lekko mętny jasny bursztynowo-pomarańczowy...
Aromat... magii, alu, blacha...
Wysycenie... średni do małego...
Smak... magii... na początku nawet się pije, jest wrażenie cienkości... dochodzi skarpeta... pije dalej... ale na końcu nic innego nie ma jak ŁE...
Data 3 styczeń lub luty 2014...
Poczekam na następną warkę...
Comment
-
-
cytat:
"Chociażby dlatego, że jest to pierwsza warka z historycznego browaru, przywróconego do życia po kilkunastu latach zapomnienia.
Panie Marku - szacunek i wszystkiego dobrego! [/QUOTE]"
To nie znaczy, że nie można krytykować, ja się cieszę, że został reaktywowany ten browar i mimo, że Wielkopolskie nie było zbyt dobre to kupiłem Bojana Black IPA i liczę na to że następne warki będą lepsze oraz na to, że Bojan będzie miał także inne gatunki piwa.Last edited by Michaelf; 2013-10-16, 14:07.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, piwo jest niemal idealnie klarowne. [4.5]
Piana: Mocno wymuszona, grubopęcherzykowa i po chwili niemalże nieobecna. Jak w <złowrogi skowyt wilka> koncerniakach. [2]
Zapach: Słodowo-maślany, ale przede wszystkim bardzo słaby. [3]
Smak: Po kasndrycznych wcześniejszych opisach bałem się, że piwo skończy w ściekach. Muszę jednak stwierdzić, że nie jest tak złe. Jest jakaś goryczka, nawet przyjemna, lekka słodowość. Metaliczność (na którą jestem wyjątkowo cięty) faktycznie jest obecna, ale na poziomie akceptowalnym. Jest też jakiś owocowy posmak no i diacetyl, ale nie masakryczny. [3.5]
Wysycenie: W porządku, nawet nieco wyższe by mogło być. [4.5]
Opakowanie: Kapsel znany z Ciechana. Eta - kwestia gustu, dla mnie trochę nudnawa, ale z drugiej strony ładna i estetyczna. Informacje o samym piwie bardzo skąpe. Husaria - no cóż, pan Jakubiak jest fanem husarii, a kto bogatemu zabroni? [3.5]
Uwagi: Nie jest źle, ale może być lepiej. Potencjał jest spory.
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziJa nie wyczuwam tego o czym Pan pisze, moim zdaniem ma Pan inny cel i idee nie mają z tym nic wspólnego.
Fatalny pomysł ,że co ? konkurencja niech wbije sobie do tych łbów ,że będę przywracał do życia browary i tyle
Konkurencja niech sobie wbija do łbów co chce, ale źle Pan trafił w tym przypadku,bo ja osobiście z konkurencją nie mam nic wspólnego
Ożywiaj Pan sobie browary do woli (mi się taka inicjatywa bardzo podoba i niemiłosiernie mnie cieszy), ale prosilibyśmy, żeby to były piwa na poziomie, a nie takie zajzajery jak Bojanowo Wielkopolskie.
Nie będę "propsował" piw, które są po prostu niedobre i tyle, ale widać, niektórych krytyka strasznie razi, trudno.Last edited by Mario_Lopez; 2013-10-16, 17:56.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michaelf Wyświetlenie odpowiedziDlaczego nie można krytykować?
Ja niestety potwierdzam obecność metalicznego smaku, piwo piłem kilka dni temu.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziChociażby dlatego, że jest to pierwsza warka z historycznego browaru, przywróconego do życia po kilkunastu latach zapomnienia.
Piwo jest, jakie jest - wiem, że wady wynikają z doszlifowywania nieznanego sprzętu, nie zmienia to faktu, że jest niedobre, o czym przecież sam napisałeś.
Moim zdaniem szacunek dla Marka bardziej objawi się w pisaniu prawdy na temat piw z jego browarów, przecież producent, jakby się bardzo nie zżymał, potrzebuje feedbacku od konsumenta.Last edited by Marusia; 2013-10-17, 11:19.
Comment
-
Comment