Piwo gotowe do oceny
Ursa Maior, Ursa Deszcz w Cisnej
Collapse
X
-
Ursa Maior, Ursa Deszcz w Cisnej
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Piana słaba. Barwa rubinowa, klarowna. Aromat wędzony z lekkim karmelem. W smaku paloność i wędzonka. Przy końcu szklanki, po ogrzaniu piwa pojawia się słodycz. Wysycenie zbyt wysokie. Etykieta najlepsza spośród wszystkich od Ursy Maior. Nie tak pstrokata, bardzo klimatyczna. Udana wędzonka.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hapek Wyświetlenie odpowiedziJaka cena piwka?"... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziTakie pytania zadawaj na priv bo zaśmiecają wątek. Albo sam sprawdź w necie- piwo jest dostępne w sklepach internetowych. Koło 8 zł.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hapek Wyświetlenie odpowiedziJaka cena piwka?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziCo ty pierniczysz?
A cenę łatwo sprawdzić np. w sposób, który proponowałem."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Jak już tak zaśmiecamy wątek to poprzednie URSY kupowałem w moim sklepie po 6,50zł.
Muszę tam podejść, bo znowu jestem do tyłu. Polska już popija wędzonkę a ja gniję w robocie :]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pięknie połyskujący bardzo ciemny rubin. [5]
Piana: Po nalaniu śerednio intensywna i dość gęsta, szybko redukuje się do "firanki". [3.5]
Zapach: Wyraźna wędzonka i kwiatowe estry, z czasem wędzonka słabnie, ale cały czas jest sympatycznie. [4]
Smak: Słodowość, chlebowość, lekki karmel, przejście w wyraźne estry z średnim kwaskiem, goryczka słaba; w finiszu bardzo długa i wyraźna wędzonka. Prawdopodobnie najbardziej pijalny "wędliniarz", jakiego piłem. [4.5]
Wysycenie: Średnio-niskie, pasuje. [4.5]
Opakowanie: Niezłe, zaciekawia, choć nie paraliżuje zmysłów. Troszkę brakuje informacji np nt dokładnego składu. [4]
Uwagi: Dla fanów piw wędzonych pozycja obowiązkowa, pozostali też powinni spróbować, bo to akurat dość "łatwy ale".
Moja ocena: [4.225]Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, brązowy, częściowo klarowny. [5]
Piana: Niezbyt wysoka i szybko redukuje się obręczy, zostawiając na szkle ładne ślady. [3.5]
Zapach: Wędzonka i słód. [4]
Smak: Raczej nie mocna goryczka i przyjemna wędzoność, ale również niezbyt intensywna. Jako fan Schlenkerli jestem trochę zawiedziony Czuć też karmel i skórkę od chleba. [4]
Wysycenie: W porządku. [5]
Opakowanie: Jak pozostałe "Ursy" Mi się podoba. [4.5]
Uwagi: Smaczne piwo, niezłe, by zaprezentować atuty wędzonych słodów osobie, która wcześniej nie miała z takowymi do czynienia.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Nie mam zbytnio porównania, bo w życiu wypiłem tylko dwie "wędzonki" (Czampion i Schlenkerla), ale jak dla mnie rewelacja i żałowałem że nie mam więcej w lodówce i skończy się tylko na jednej sztuce.
Dla fanów piwa w ogóle imo pozycja obowiązkowa.
Comment
-
Comment