Piwo gotowe do oceny
Warka, Leżajsk Krzepki
Collapse
X
-
Warka, Leżajsk Krzepki
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Piana obfita, złożona ze sporych bąbelków. Barwa jasnozłota. Aromat słodowy z nutą czegoś co nazywam potem pani z mięsnego. W smaku odrobina goryczki, która sztucznie podbijana jest przez wysokie wysycenie. Piwo słabe, według marketingowych historyjek, z całkiem ładnej puszki, powinno doskonale pasować na długie jesienne wieczory. Śmiem wątpić.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, bardzo klarowne. [5]
Piana: Burzliwa - znaczy intensywna po nalaniu i z sykiem znika, nieco jednak osiada na szkle. [3.5]
Zapach: Słodowo-metaliczny, trochę przypomina WD-40. [2.5]
Smak: Troszkę słodowości, troszkę masła, odrobina chlebowości(!) i średnia(!) tępawa goryczka. Wodniste, ale całkiem całkiem! [3.5]
Wysycenie: Masakrycznie wysokie. [2]
Opakowanie: Puszka. Estetycznie niezła, informacje nędzne. [2.5]
Uwagi: Podstępny Heineken znakuję "L" piwa z Warki? Jak tak, to tu.
Przy okazji podrzuciłby ktoś link do wątku jak to się sprawdza, bo nie mogę znaleźć? Te kody koncernów w sensie...
Moja ocena: [3.1]
Comment
-
-
http://www.browar.biz/forum/showpost...9&postcount=83 tutaj sama grupa żywiec
Zaraz poszukam zbiorczej listy
---edit-----------
Last edited by dlugas; 2014-01-21, 11:50.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [4]
Piana: Dość obfita, gęsta i trzyma się bardzo długo. Jak na koncernowego lagera - super. [5]
Zapach: Słodowo - winny "igristnoje" i alkohol. Odrzuca jak rasowy strong. [2]
Smak: Trochę lepiej niż w zapachu bo nie odrzuca, Czysto i mocno słodowe, po chwili pojawia się lekko piekąca goryczka. Pełne w smaku. [2.5]
Wysycenie: Bardzo wysokie, za wysokie. Ale utrzymuje pianę w bardzo dobrej kondycji. [3]
Opakowanie: Leżajski standard w brązowych barwach. Informacje ograniczone do koncernowego bełkotu. Puszka. [3]
Uwagi: Zakupione w Biedronie. Typowy niskobudżetowy Strong. A
Moja ocena: [2.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniejszy bursztyn. [3]
Piana: Więcej przy nalewaniu. na dłużej grubsza warstewka. [3]
Zapach: Koncernowe owoce, strongowe. [2]
Smak: Słodkawe, kwasek zbożowy, prawie bez goryczki. Na plus dodam brak odruchu wymiotnego nawet po drugim. [2.5]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Poprawne jak dla koncernowego piwa do dyskontu. Za brązowe trochę. Proste. [3]
Uwagi: Sprzedawane /u nas/ tylko w czteropakach w Biedrze, na tanią "najebkę" podczas ostatnich grilli 2014. Litera w kodzie to "K" czyli Łorka.
Moja ocena: [2.45]
Do wyboru strona puszkiLast edited by Javox; 2014-10-11, 17:26.
Comment
-
Comment