Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Puławy, [Piwoteka] Kokolobolo
Collapse
X
-
Trzy Korony Puławy, [Piwoteka] Kokolobolo
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Jak do tej pory, najlepsze piwo z Browaru Piwoteka. Naprawdę dobry weizenbock, w wersji orkiszowej. Pijcie, póki jest, ale uwaga bo strasznie się pieni.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie bardzo dobre piwo, ale czy coś stoi na przeszkodzie aby je uwarzyć ponownie? Takiego piwa brakuje na rynku.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziNic nie stoi, sprzedamy co mamy i będziemy warzyć znów.
Multitap Crawl
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Tak. O ile dobrze pamiętam, w Radomiu warzone były Miedziana Dziewica oraz Czarny Wdowiec, stąd zapewne taka sugestia obsługi.
Multitap Crawl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny brąz z domieszką miedzi [5]
Piana: bardzo gęsta, lekko szary beż,drobna, długo się utrzymuje, opada bardzo powoli, osadza się na szkle krzaczkami [4.5]
Zapach: niezbyt intensywny ale miły, zbożowo-owocowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, bardzo przyjemna gęstość, dominuje fajny zbożowy i owocowy posmak, lekka goryczka, minimalne posmak drożdży, w kącikach przyjemne sodowe akcenty, całość świetnie zbalansowana [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: butelka bezzwrotna, fajna ascetyczna etykieta (na zdjęciu brak zamówione osobno [4.5]
Uwagi: jedno z lepszych piw Piwoteki jakie piłem - jak nie najlepsze, a na pewno najlepsze z Trzech Koron
Moja ocena: [4.2]Last edited by becik; 2013-10-25, 20:49.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno bursztynowy, mętny. [5]
Piana: Gęsta, drobna, obfita, trwała. Cudo! [5]
Zapach: Czuć goździk, czuć owoce, szczególnie ciekawe są winogronowe akcenty. [4.5]
Smak: Pszeniczna lekkość dopełniona mocą koźlaka. Wszystko tu jest idealnie wyważone i dobrze ze sobą współgra. Słodowość i goryczka nie są przesadzone. Karmelowości brak, z czego się cieszę. Treściwość średnia. [5]
Wysycenie: Umiarkowane jeśli piwo nalane jest z beczki bez wspomagania gazu, odpowiednio wyższe przy nalewaniu normalnym. [4.5]
Opakowanie: Etykieta wersji butelkowej nawiązuje do przedstawienia teatralnego, w wersji beczkowej nie mam zastrzeżeń co do zaserwowania. [4]
Uwagi: Świetny weizenbock, czekam na powtórkę.
Moja ocena: [4.75]Last edited by docent; 2013-11-11, 10:48.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment