W każdej plotce jest ziarenko prawdy .
Perła - Lublin, Koźlak
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziW każdej plotce jest ziarenko prawdy .Last edited by ART; 2013-11-18, 12:03.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo co napisałeś wcześniej brzmi jak stwierdzenie faktu, nie plotka. Potem pojawiło się z innych ust dementi. Więc o co chodzi?
Comment
-
-
Właśnie nabyłem sobie na próbę i piję. Piana drobnoziarnista, na ściankach do końca (właśnie mija 30 minuta od nalania). Zapach karmelu i mojego piwa ważonego z samego słodu monachijskiego (ale chmielu nie wyczuwam) - przeważa karmel. Smak zgodny z zapachem i też przeważa karmel, ale faktycznie odnalazłem także to co podkreślili na etykiecie, czyli toffi, takie kawowe, które pamiętam z dzieciństwa i które wtedy mi nie smakowało. Jak dla mnie to piwo jest za słodkie - nie ważne czy od karmelu czy od cukierka toffi i ma za mało chmielu, ale może to komuś podpasuje.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny, rubinowy. [4.5]
Piana: beżowa, drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: średniointensywny, przyjemny, słodowy z lekkim karmelem i aromatem śliwek. Jest też lekko wyczuwalny alkohol. [4]
Smak: słodowy, słodki, karmel. Alkohol ledwo wyczuwalny, dobrze ukryty. Goryczki brak. Największy mankament to niska treściwość przy dość wysokim ekstrakcie, piwo jest nieco wodniste. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: ładna etykieta i kapsel, brak podanych rodzajów słodów. Najlepsze opakowanie piw Perły. [4.5]
Uwagi: Zakupione za 1,90zł.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Yaro jaką miałeś datę przydatności do spożycia? Myślę, że warto polować na tego koźlaczka w przecenach, powinien być najlepszy w pobliżu "best before"...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziYaro jaką miałeś datę przydatności do spożycia? Myślę, że warto polować na tego koźlaczka w przecenach, powinien być najlepszy w pobliżu "best before"...
Comment
-
-
-
Ostatnio piłem 26.03.14 dziś 07.05.14... jest ciut lepiej...
Piana słaba ale przynajmniej nie "strzelała".
Koźlak nie za słodki... łatwo pijalny... zapach kawowy nie ostry... goryczka łagodna...
Ale czy aby uczciwie uwarzony?
Może ktoś puści farbę
Comment
-
-
Mnie ten obecny wydaje się o wiele lepszy oraz mniej słodszy od tego co piłem ponad pół roku temu. Taki faktycznie mało oszukany ;]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy z ciemnorubinowym akcentem. [4]
Piana: Potężna, sztywna, bardzo drobna i beżowa - rewelka! [5]
Zapach: Słodowy, śladowy karmel, wędzonka (?) i suszone owoce. [4]
Smak: W zasadzie to samo, co w zapachu: susz owocowy, karmel i powiew wędzonki, całkiem OK, jednak alko się lekko przebija... [4]
Wysycenie: Generalnie średnie, ale dla koźlaka to dość wysokie. [4]
Opakowanie: Kapsel piwa, wzornictwo dopracowane, ale takie sobie - niby koza jest, ale... [3.5]
Uwagi: Mimo, że nie roztacza pełni kozich aromatów i smaków to jest to całkiem przyjemne piwo...
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Spróbowałem wczoraj, i jestem pozytywnie zaskoczony. Może lubelskiemu koźlakowi brakuje trochę treściwości, ale generalnie wypada całkiem nieźle. Nie jest słodko, trochę goryczki też da się wyczuć, jak na piwo za 2 złote to całkiem ciekawa propozycja.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
Comment