Wypiłem i jedyne co zapamiętam to sporo za wysokie nagazowanie.
Perła - Lublin, Koźlak
Collapse
X
-
Znowu nabyłem i wypiłem. Faktycznie jakiś bardzo treściwy nie jest, lekko wodnisty, czuć karmel, minimalnie śliwkę?Za to nie czuć tych 7%.
Pojemność (0,33l) i cena (ok 1,70zł) też są bardzo ok.
Ja o dziwo będę do tej perły(jedynej pijalnej) raz na jakiś czas wracał.
Warto spróbowaćLast edited by dlugas; 2013-12-20, 14:27.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemne rubinowe, [4]
Piana: trwała i gesta [5]
Zapach: karmel, słodowy troszke suszonych owoców [4.5]
Smak: pełny, słodowy, karmelowy [4]
Wysycenie: dla koźlaka ok [4]
Opakowanie: butelka - mozna by doprasować kapsel [4]
Uwagi: Dobre pijalne piwo.
Nie jest to może Koźlak jak z Bierhalle Arkadia 3-4 lata temu ale nie ma co narzekać
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak Coca-Cola. Względnie klarowny. [4.5]
Piana: Całkiem wysoka, raczej średniopęcherzykowa, opada ze średnią prędkością. [4]
Zapach: Całkiem przyjemna słodowość, karmel i toffi. [4]
Smak: Hej, jest całkiem nieźle. Smak jest dosyć wyrazisty, słodowo-karmelowy. Coś jakby owoce i goryczka, trochę zalegająca. Trochę czuć alkohol. [3.5]
Wysycenie: Za wysokie! [4]
Opakowanie: Całkiem ładna etykieta + dedykowany kapsel. Ilość wiadomości jak na "półkoncern" nawet niezła. [4]
Uwagi: Jest dużo lepiej, niż się spodziewałem. Nie jest to piwo wybitne, ale spośród koncernowych i "półkoncernowych" produktów ten jest w czołówce.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Mam pytanie? Jak robicie sztywną i gęstą pianę z tym piwem?
Może niech ci co mają taką pianę podają daty ważności? hehehehehehehe
Chyba kolejną butelkę kupię i dam ostatnią szansę tej pianie
Ale żeby tak w koncernie różniły się partie... jedni piszą że słaba a drudzy że wielka?
Comment
-
-
U mnie piana była obfita, ale brzydka i szybko opadła.
Kwestia definicji obfitej piany, może być wielka, ale dziurawa i nietrwała.
Ja kupię pewnie jeszcze nie raz. Cena dobra pojemność też, smak nie głupi. Tzw. dobry koncerniak
Comment
-
-
Od niedawna piję "koźlaki" bo najbardziej lubię jasne pełne i miodowe. Jako miłośnik"Perły" co widać bo avatarze, zakupiłem Perłę Koźlak(w końcu dotarła do Wrocka) Piłem z butli więc pianki nie widziałem. Całkiem niezłe, na taką 4, ciekawe były że co łyk to inna barwa smaku atakowała moje kubki smakowe, a to palona kawa a to jakieś cytrusy itd Trzeba przyznać że ładny dizajn kapselek już sobie zostawiłem
Perłomaniak
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie? Jak robicie sztywną i gęstą pianę z tym piwem?
Potwierdzam pianę dużą można otrzymać.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, bardzo ciemno-brązowy z rubinowymi refleksami. [4]
Piana: Kremowa ciemna, ale bardzo nietrwała. [1.5]
Zapach: Delikatny aromat. Palone słody, kawa. Przyjemny. [4]
Smak: Jeszcze więcej delikatnej kawy. Wyczuwalna lekka przyjemna goryczka. [4]
Wysycenie: Delikatne nasycenie. Lekko szczypie w język. Bardzo ładnie współgra z ciemnym aromatem. [4]
Opakowanie: Perełka [3.5]
Uwagi: Dobre piwo, za bardzo dobrą cenę. Przyjemne ciemne kawowe piwo.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Duralex Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie nabyłem sobie na próbę i piję. Piana drobnoziarnista, na ściankach do końca (właśnie mija 30 minuta od nalania). Zapach karmelu i mojego piwa ważonego z samego słodu monachijskiego (ale chmielu nie wyczuwam) - przeważa karmel. Smak zgodny z zapachem i też przeważa karmel, ale faktycznie odnalazłem także to co podkreślili na etykiecie, czyli toffi, takie kawowe, które pamiętam z dzieciństwa i które wtedy mi nie smakowało. Jak dla mnie to piwo jest za słodkie - nie ważne czy od karmelu czy od cukierka toffi i ma za mało chmielu, ale może to komuś podpasuje.
Comment
-
-
Kolor: Brązowy, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, dosyć obfita, gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha.
Zapach: Słodowość, mocna suszona śliwka, karmel, lukrecja.
Smak: Zdecydowanie za mało treściwe. Lekka słodowość, suszone śliwki, lekka lukrecja i karmel. Goryczka średnio niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Zdecydowanie za mało treściwe i słodowe jak na koźlaka, brakuje takiego melanoidynowego charakteru. Ale tak ogólnie oceniając poza stylem nawet do wypicia.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny brąz [4.5]
Piana: Niskopęcherzykowa, oblepiająca szkło [4.5]
Zapach: Suszona śliwka, alkohol [4.5]
Smak: Suszona śliwka, lekki karmel, słodowość, alkohol [4.5]
Wysycenie: Idealne [5]
Opakowanie: Ciekawa grafika etykiety [4.5]
Uwagi: Świetny Koźlak do którego dość często wracam. Perła Perły :-)
Moja ocena: [4.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny brąz. Zbyt ciemny dla stylu. Klarowne. [3.5]
Piana: Kremowa, zabarwiona. Stosunkowo małej obfitości. [3.5]
Zapach: Niezbyt intensywny. Karmel, toffi, nieco paloności i delikatna metaliczność. [3]
Smak: Karmelowy z palonym finiszem. Pełnia niska. Smak zupełnie nie przystaje do stylu sugerowanego nazwą na etykiecie. [3]
Wysycenie: Nieco zbyt wysokie. [4]
Opakowanie: Dopracowane ale nudne, czyli typowe dla koncernów. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.2]
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
Comment