Kormoran, Plon

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Może Szostepiwo trochę odleciał, ale ma trochę rację.
    Jesteśmy w tym samym województwie ( On z Warmii, ja ze wschodnich Mazur).
    Cóż piwo Olsztyńskie za 3.30 w Morągu. U mnie 3.50 zł. W Morągu jednak polskie IPA za 6.50 a u mnie za 6.20.
    Ech tam, za chwilę mecz, ale ja już mam dość naszych kopaczy. Wolę wypić kolejne piwo i jakąś kolejną płytę King Crimson zapuścić.
    THRAK.

Comment

• szostepiwo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.12
      • 42

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Zwłaszcza, że z jakością też nie było za dobrze (wszechobecny DMS).
      Tak z ciekawości przeglądnąłem z grubsza opinie o olsztyńskich piwach- (o DMS wzmianki nie rzuciły mi się w oczy) -i przeważająca większość jest na tak.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      A moim zdaniem za drogo i tym się różnimy. Nie podoba mi się takie pozycjonowanie cenowe produktów Kormorana i mam do tego prawo, tak samo jak ty masz prawo wynosić je pod niebiosa. Ostatnio naliczyłem w Carrefourze 17 marek Kormorana? I co, nie kupię ich? Jasne, że kupię, ale dopiero wtedy, gdy będę chciał sobie odpocząć od innych browarów, dla urozmaicenia.
      Ciechan Lagerowe 3,80
      Miłosław Pilzner 4,20
      Ciechan Wyborne 3,70
      Lwówek Ratuszowy 3,85
      Rycerz Jasny Pełny 3,70
      Świeże 4,10
      Żywe 4,05
      Kormoran 4,00
      Złote Lwy 3,85
      Bojan Wielkopolskie Jasne 4,10
      Lwówek Książęcy 4,00
      ceny pilsów i lagerów ot tak z pierwszego lepszego sklepu internetowego, i chyba kormoran cenowo nie odbiega strasznie od konkurencji!!!! jeszcze raz Olsztyńskie 3,30 drogo? spierać się nie będę ja mam swoje zdanie, Ty masz prawo do swojego
      pozdrawiam i idę wypić olsztyńskie jutro kupię sobie dla urozmaicenia np. lwówka jakiegoś

Comment

• fermentator
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.11
        • 36

Wybaczcie, temat wałkowany miliard razy, pewnie znów kij w mrowisko, jednak sądzę że ciągłe pisanie o cenach jest nieco nużące - może pogadajmy o walorach piw. Sprowadzanie wszystkiego do ceny to chyba pomyłka, to nie forum promocyjnych zakupów tylko jakości piwa. Chyba warto by odświeżyć stare zdanie o gentelmenach którzy nie rozmawiają o pieniądzach.
        http://piwoicydr.wordpress.com/

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedzi
          T
          ceny pilsów i lagerów ot tak z pierwszego lepszego sklepu internetowego
          Porównałeś ceny piw w sklepie internetowym z ceną Olsztyńskiego w sklepach spożywczych w swoim województwie. To manipulacja. Nie wiem z którego sklepu ceny podałeś, ja Olsztyńskie znalazłem tylko w jednym - cena równe 4 zł.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• szostepiwo
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2012.12
            • 42

olsztyńskiego w zestawieniu nie ma- 3,30 to moja cena w sklepie w którym kupuje- fakt
            olsztyńskie piwa nie odbiegają cenowo od piw z innych browarów- fakt drugi

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentator Wyświetlenie odpowiedzi
              Wybaczcie, temat wałkowany miliard razy, pewnie znów kij w mrowisko, jednak sądzę że ciągłe pisanie o cenach jest nieco nużące - może pogadajmy o walorach piw. Sprowadzanie wszystkiego do ceny to chyba pomyłka, to nie forum promocyjnych zakupów tylko jakości piwa. Chyba warto by odświeżyć stare zdanie o gentelmenach którzy nie rozmawiają o pieniądzach.
              Kwestia wartości jakość/cena jest kluczowa dla postrzegania piwa.
              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedzi
                olsztyńskiego w zestawieniu nie ma- 3,30 to moja cena w sklepie w którym kupuje- fakt
                olsztyńskie piwa nie odbiegają cenowo od piw z innych browarów- fakt drugi
                U mnie w Leclercu np.: Lagerowe za 2,69.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• szostepiwo
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.12
                  • 42

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentator Wyświetlenie odpowiedzi
                  Mądrego dobrze posłuchać (i poczytać) jest

Comment

• fermentator
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2013.11
                    • 36

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                    Kwestia wartości jakość/cena jest kluczowa dla postrzegania piwa.
                    śledząc pasjonujące dyskusje o drugim miejscu po przecinku mam wątpliwości. Po prostu uważam za cenniejsze skupianie się na piwie. Trafniejsza dyskusja o jakości i wartości smakowej niż tylko o kasie. Moja opinia. Nie będę się spierał z innym zdaniem
                    http://piwoicydr.wordpress.com/

Comment

• gramak
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.08
                      • 267

Panowie. wróćcie do meritum. To o czym piszecie to jest off top. Pogadajcie o jakości TEGO piwa a nie o wszystkim w okolicy
                      http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• von_scheisse
                        • 2012.02
                        • 488

Ocena z ARTomatu

Kolor: Herbaciana, przejrzyste. [5]
                        Piana: Całkiem obfita, gęsta i drobna, redukuje się do cienkiego kożuszka. [4.5]
                        Zapach: Chmielowy, trawiasty, wyczuwalne cytrusy. [5]
                        Smak: Słodowe, słodkie, owocowe, z trawiasto-cytrusową nutą chmielu i lekką goryczką. Piwo delikatnie zalepiające. [3.5]
                        Wysycenie: Średnie, odpowiednie i nieprzeszkadzające. [5]
                        Opakowanie: Etykieta ładna, czytelna, informacje o zawartości alkoholu i ekstraktu są na etykiecie. Brak sugestii serwowania. Kapsel kormoranowy. [4]
                        Uwagi: Piwo niezłe, czuć chmiel - jednak lekko zalepiająca słodycz psuje efekt. Warka z datą do 25.01.2014 r.

Moja ocena: [4.3]
                        Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
                        http://www.chmielnik-jakubowy.pl
                        https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• TheKRR
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.07
                          • 5

Ocena z ARTomatu

Kolor: Herbaciane, troszkę za jasne jak na IPA, z dość solidnym zmętnieniem [4]
                          Piana: Ładnie oblepia szkło, tworzą się dosyć duże bąble, nie jest idealna, ale dobra co najmniej [4]
                          Zapach: Słodki, trawiasty z Chmielowy z dosyć mocno zaznaczonymi cytrusami. [4.5]
                          Smak: Pełne, słodkie z goryczką średnią w kierunku niskiej [4]
                          Wysycenie: Niskie, mogłoby być troszeczkę wyższe [4]
                          Opakowanie: Etykieta bardzo fajna, Świetny pomysł na nazwę [5]
                          Uwagi: Warka 25.01.2014

Moja ocena: [4.225]

Comment

• focus25
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2011.01
                            • 39

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztyn, lekkie zmętnienie - doczytałem na etykiecie piwo jest niefiltrowane [4.5]
                            Piana: początkowo całkiem przyzwoita, zredukowała się do cienkiej warstewki [3.5]
                            Zapach: trawiasty, kwiatowy, później wyczuwalny zapach dojrzałej truskawki [4.5]
                            Smak: wysoka pełnia, kontrowana średnią aczkolwiek przyjemną goryczką, nie jest może taka jaką dają amerykańskie chmiele ale nie zalega zbyt długo w ustach
                            P.S. pod koniec picia w finiszu wyczuwalny delikatny karmel,
                            goryczka mogła by być odrobinę większa [4]
                            Wysycenie: w normie [4]
                            Opakowanie: opakowanie estetyczne, wszystkie podstawowe informacje są, kapsel firmowy [4.5]
                            Uwagi: Czytając niektóre komentarze obawiałem się że będzie za słodkie, faktycznie pełnia jest wysoka ale nie na tyle żeby zamulała.
                            Z pewnością piwu posłużyła by mała korekta ekstraktu początkowego

Moja ocena: [4.175]

Comment

• yaro74
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2012.09
                              • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy, klarowny. [5]
                              Piana: średniowysoka, średniotrwała, zostawia ślad na szkle. [4]
                              Zapach: średniointensywny, słód, chmiel, trawiasto-owocowy. [4]
                              Smak: zdecydowanie słodowy, dość słodki, przyjemna owocowość, goryczka niestety niska. Piwo ze względu na sporą słodowość i słodycz jest trochę przyciężkawe. [3.5]
                              Wysycenie: średnie, odpowiednie. [5]
                              Opakowanie: ciekawa etykieta i opis na kontrze. [4.5]
                              Uwagi:

Moja ocena: [3.925]

Comment

• DonZ
                                • 2013.03
                                • 303

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złote klarowne, delikatnie zmętnione, coś w nim pływa ale generalnie nie wpływa na odbiór wizualny [4.5]
                                Piana: Drobne, średnie i duże pęcherze, znika szybko dość niewysoka. Ładnie oblepia szkło [4]
                                Zapach: Zapach słodki, truskawka jak w mordę strzelił, nuty miodowe obecne (być może utlenienie), to tego zapach słodowy, aromat chmielowy niestety niewielki. [4]
                                Smak: Dość słodko,delikatne smaki chmielowe, głównie są nuty słodowe, goryczka niewysoka. [4]
                                Wysycenie: Niskie do średniego, generalnie mogło by być ciut większe. [3]
                                Opakowanie: 5+ bardzo fajna etykieta. [5]
                                Uwagi: Być może trafiła mi się wersja zbyt odstana na półce... więc będzie trzeba spróbować kolejną tym razem świeżą warkę.

Moja ocena: [4.025]

Comment

Przetwarzanie...
                                X