Na podlinkowanym zdjęciu w 1 poście ?
Szklanka stara jak matka Chruszczowa. Pierwsza połowa lat 90. tak na szybko na oko.
Ogólnie fajny post kolesia zalogowanego na brobizie od prawie dekady. Tak dużo można się z niego dowiedzieć. Super, brawo i proszę poprosić następną osobę czekającą na korytarzu a do pana ewentualnie zadzwonimy
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Szklanki mam tylko 3, a piwo jest bardziej gorzkie niż "oryginalne" i ma posmak palone go, ale tylko lekko. Kolor zdecydowanie ciemniejszy a alkoholu ciut powyżej 6% Smakiem przypomina jubileuszowe jeśli ktoś miał okazję ale jest wyraźniejsze.
Kiedy zobaczyłem na plakacie w sklepie to pomyślałem, że kupię i spróbuję.
Pani w sklepie powiedziała jednak, że można je dostać tylko wtedy i to nawet gratis, kiedy kupi się 5 butelek zwykłego Specjala. Cóż, zgodziłem się i kupiłem. Czego to się nie robi, żeby wypić jakieś nowe, nieznane mi piwo.
Piwo wypiłem i nie smakowało mi. Kolor rzeczywiście bursztynowy, nawet w kierunku do miedzi.
Zapach ścierki. Smak pusty. Trochę kwasku, alkoholu nie czuć, ale tu mało co czuć jest.
Mam teraz jednak poważny dylemat życiowy
Przed sobą na stole mam 5 butelek Specjala i od pół godziny myślę, pić czy nie pić
Takich dobroci dawno nie piłem i trudna decyzja przede mną
Comment