Może być to?
Artezan, Gose
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMoże być to?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMoże być to?
W Świdnicy Gose jeszcze nie leci, stestuję pewnie pod koniec tygodnia.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniutki, słomkowy, mętny [4]
Piana: w miarę trwała, biała [4]
Zapach: Nie wiem, czy to przedłużający się katar, ale piwo nie pachniało [1.5]
Smak: jakby rozwodnione, żadnych głębi, czy dodatkowych smaków w ustach. później pojawia się słoność, kolendry brak [2]
Wysycenie: przyzwoite [4]
Opakowanie: nie widziałam żadnej grafiki, niestety na stronie internetowej brak aktualizacji, więc nawet nie wiadomo jaki skład (czy była kolendra?), ilość alkoholu, czy ekstraktu [2]
Uwagi: Mimo całej mej głębokiej sympatii do ulubionego browaru Aretzan, z bólem serca muszę przyznać, że eksperyment nie powiódł się
Moja ocena: [2.225]Respect beer.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowe, delikatne zamętnienie jakby ktoś rozpuścił trochę masła [3.5]
Piana: ledwie cokolwiek było po nalaniu, rozeszła się szybciutko jak mara nocna po przebudzenia pozostawiając cienką obwódkę wokół szkła, biała, drobna, delikatna [2]
Zapach: hmm, ciężka sprawa, prawie nos wsadziłem i prawie nic nie wyczułem, to co wychwyciłem to jedynie delikatny słodowy zapach z odrobina zapachu skórki cytryny [2.5]
Smak: Dla mnie zbyt wodniste, a w smaku... dominuje słonawy posmak. W ślad za tym lekka słodowość z odrobiną cytrusa, z tym, że ta słodowość jest bliższa w smaku b/a napojom słodowym [2.5]
Wysycenie: za dużo, szczypie w język zbyt mocno [3]
Opakowanie: nawet na nalewaku w Piw Paw nazwa napisana flamastrem [2.5]
Uwagi: Smutne to piwo, nie wiem czemu wywołało u mnie smutek podczas picia zamiast radosnej eksplozji smaków w ustach. przypomniało mi się jak za komuny w barze piwnym na Okopowej przy ladzie stała brudna miseczka z solą z której każdy kto chciał solił sobie piwo. Ja tez posoliłem, tak, dla zabawy i zobaczenia o co chodzi, więcej już tego nie robiłem. Teraz ponownie to przeżyłem, słone piwo jak pot kierowcy TIR-a, który jedzie, jedzie, jedzie, jedzie, zamorduje prostytutkę, jedzie, jedzie.....smutne to tak samo jak to piwo. Może się nie znam na piwach ale nie chcę być smutny, wolę radość w ustach i feerię smaków - wesołych
Moja ocena: [2.525]Last edited by becik; 2013-11-07, 21:15.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
"A zasadził ci ktoś kiedyś kopa w dupę?"
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Piwo w szkle o tej pojemności nigdy nie wygląda radośnie.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kalianna Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Mimo całej mej głębokiej sympatii do ulubionego browaru Aretzan, z bólem serca muszę przyznać, że eksperyment nie powiódł się...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziPytanie, co było oceniane - zgodność ze stylem czy zgodność z osobistymi preferencjami? Mocno aromatyzowane chmielem piwa to wynalazek dopiero XX w. i trudno oczekiwać od średniowiecznego piwa, żeby waliło amerykańskimi aromatami jak mydlarnia.
Na swoją obronę niedoświadczonego laika odpowiem, że oceniałam zgodność z osobistymi oczekiwaniami dotyczącymi styluRespect beer.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
W Świdnicy Gose jeszcze nie leci, stestuję pewnie pod koniec tygodnia.
Leci, leci i to już od czwartku Zapraszamy smakoszy na przyjemne testy.Last edited by multipubBialaDama; 2013-11-10, 11:54.multipub Biała Dama
Świdnica ul.Pułaskiego 16
w piwnicy 50m od Rynku
www.białadama.pl
https://www.facebook.com/BialaDamaMultipub
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kalianna Wyświetlenie odpowiedziMimo całej mej głębokiej sympatii do ulubionego browaru Aretzan, z bólem serca muszę przyznać, że eksperyment nie powiódł się
Moja ocena: [2.225]
Hmmm... Żeby stwierdzić czy eksperyment się powiódł, należałoby chyba wiedzieć jak smakowało historyczne gose, a tego nie wiem.
Osobiście wydaje mi się, że ten trunek jest przez oceniających ...trochę niedoceniany.
Słoność wcale nie jest narzucająca się, a raczej wyjątkowo subtelnie zaznaczająca swoją obecność. Trochę ten Słony PR namieszał, bo teraz każdy robiący pierwszy łyk spodziewa się wody morskiej i wykrzywia na samą myśl o smakowych doznaniach. Myślę, że gdyby niektóre osoby a priori o soli nie wiedziały - pewnie by jej i nie wyczułymultipub Biała Dama
Świdnica ul.Pułaskiego 16
w piwnicy 50m od Rynku
www.białadama.pl
https://www.facebook.com/BialaDamaMultipub
Comment
-
-
Aromat słodowy, raczej bez kwasowości czy innych dodatków, coś jak mój domowy kolsch.
Smak to głownie słód, słony posmak i bardzo daleka i delikatna, na granicy wyczuwalności kwaśność.
Piwo wydaje się płytkie, nie oferuje, żadnego spodziewanego "zęba", dla mnie nawet wyczuwalny słony posmak był delikatny.
W sumie nie zachwyca ale szacunek dla Artezanów za uwarzenie intrygującego piwa zamiast kolejnego wcielenia xIPA.
Comment
-
Comment