Krajan, [Olimp] Hera

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • palaj
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.12
    • 36

Kolor: Prawie czarny. [4.5]
    Piana: Na początku całkiem ładna ale szybko znika. [2]
    Zapach: Pierwsze wrażenie to jakbym otworzył starą szafę z książkami u babci albo powąchał filiżankę z resztką kawy po 2 dniach.Dla miłośników antykwariatu w sam raz. [4]
    Smak: Dosyć jałowe,prawie jak woda.Czuć kawę paloną,trochę czekolady gorzkiej,lekka słodycz [3.5]
    Wysycenie: Uwielbiam stouty ze względu na wysycenie którego prawie nie mają. [5]
    Opakowanie: Prosta ,antyczna. [4.5]
    Uwagi: Piwo oceniam pozytywnie ale tak jak większość osób tu napisało powinno być bardziej treściwe.Warka do 1.05.2014 (pite 29.04)

Comment

• pen
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.05
      • 97

Ocena z ARTomatu

Kolor: nieprzezroczysty, ciemny braz [4.5]
      Piana: srednio-drobnopecherzykowa, kremowa, brazowawa, redukuje sie w srednim tempie do obraczki i przyzwoicie oblepia szklo [4]
      Zapach: dosc intensywny i przyjemny zdominowany przez nuty espresso i czekolady [4.5]
      Smak: troche zbyt wodnisty choc jak na ekstrat to i tak niezly: kawowo-czekoladowo-mleczny, lekko szczypiacy z subtelna goryczka [3.5]
      Wysycenie: prawie optymalne, moze ciut za wysokie [4.5]
      Opakowanie: nic dodac nic ujac, rozpoznawalna stylistyka i pelnia informacji [5]
      Uwagi: warka do 01.03.2015. niezly kawowy milk stout

Moja ocena: [4.075]

Comment

• Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6403

A ten ostatni opisy Hery to na pewno Krajan a nie Wąsosz?
        Last edited by Javox; 2014-10-24, 10:33.

Comment

• wilzek
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.06
          • 32

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarniutki [5]
          Piana: Z początku średnia, szybko opada [2]
          Zapach: Pachnie czymś co bym nazwał upośledzoną kawą - tanią zbożową z jakąś nieprzyjemną nutą. Nie zachęca. Pachnie podobnie do Kormorana Coffee stouta z którym się długo męczyłem [2]
          Smak: W smaku nie tak źle. Kawa w miarę znośna, nie tak nachalna jak w zapachu. Brakuje mi trochę ciałka i laktozy, na szczęście nie jest wodniste. W miarę pijalne, choć nie dostarcza świetnych wrażeń. To "coffee" przed stoutem jakoś psuje mi zabawę. [2.5]
          Wysycenie: Okejka [4]
          Opakowanie: Z wad: Hera trochę brzydka. Reszta na plus: motyw pop-artowy super, z tyłu czcionka morskich opowieści świetnie dobrana, zgrabny opis i skład, elegancko. [4]
          Uwagi: do 01.03.2015 kupione w Cechu Piwnym na Polnej, W-wa

Moja ocena: [2.55]

Comment

• Klatak
            Porucznik Browarny Tester
            • 2014.07
            • 431

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nieprzejrzyście czarna. [5]
            Piana: Dość obfita, drobno zbudowana, średnio trwała, łatwo wzbudzana mieszaniem, zdobi szkło. [4.5]
            Zapach: Intensywny, bardzo przyjemny aromat świeżo mielonej kawy, kawa zbożowa, prażony słonecznik. [4.5]
            Smak: Wyraźnie palone, kawowe z delikatnym kwaskowatym posmakiem ciemnych słodów. Laktozy generalnie nie czuć, może nieco nadaje łagodności, ale podejrzewam ze gdybym nie widział że to milk stout to bym nie zgadł. Tekstura bardzo dobra, piwno nie sprawia wrażenia wodnistego pozostając dość lekkim i pijalnym. [4.5]
            Wysycenie: Średnie do średnio wysokiego. Powinno być niższe. [3]
            Opakowanie: Bardzo ładne, dobre jakościowo, zawiera komplet informacji. Niestety nieco za duże i nie mieści się na butelce za co minus. [4.5]
            Uwagi: Warka z datą do 01.03.2015. Bardzo przyjemne piwo, warte spróbowania, sam na pewno kiedyś do niego wrócę.

Moja ocena: [4.45]
            Last edited by Klatak; 2014-10-29, 23:05. Powód: uwagi

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Może zablokować ten temat bo jak widać ludzie nie czytają etykiet i nie widzą, ze oceniają piwo z zupełnie innego browaru?
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Javox
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6403

Zgłosiłeś... trzeba to zgłosić do przeniesienia.

Każdemu się może nie przeczytać opisu zwłaszcza jak grasują /grasowały/ dwa rodzaje miejsc produkcji.
                Last edited by Javox; 2014-10-30, 08:57.

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Kiedyś zgłaszałem, ale jak moje zgłoszenia pozostają bez echa przez kilka miesięcy dałem sobie spokój ze zgłoszeniami.
                  Tak dla ciekawości sprawdziłem teraz, moje zgłoszenie dot. posprzątania złych opisów piw sprzed 2 miesięcy nie zostały zrealizowane.
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19260

To gdzie w końcu jest zrobiona najnowsza warka? Może sam pomysłodawca by się wypowiedział, a nie takie zgadywanki.

Comment

• Javox
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6403

Może tu?

Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Kiedyś zgłaszałem, ale jak moje zgłoszenia pozostają bez echa przez kilka miesięcy dałem sobie spokój ze zgłoszeniami.
                        Tak dla ciekawości sprawdziłem teraz, moje zgłoszenie dot. posprzątania złych opisów piw sprzed 2 miesięcy nie zostały zrealizowane.
                        A może jest natłok różnych spraw? Znaczna część Twoich zgłoszeń na pewno jest/była realizowana na bieżąco.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Javox
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6403

hahahahahahahaha będzie sprzątanko !

Uderz w stół a będzie gashing!
                          Last edited by Javox; 2014-10-30, 09:49.

Comment

• WojciechT
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2012.09
                            • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                            hahahahahahahaha będzie sprzątanko !

Uderz w stół a będzie gashing!
                            Gushing!

FCJA
                            Last edited by WojciechT; 2014-10-30, 21:10.

Comment

• meszek0009
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2014.04
                              • 247

Pite parę dni temu, więc nie pamiętam wszystkich doznań, ale pamiętam, że bardzo mi smakowało. Mocno palone, może trochę za mocno, ocierało się o popiół, do tego wyraźna i przyjemna kawa i czekolada, rzeczywiście mocno stoutowe, ale te ciemne nuty były znośne i nie przesadzone, bo wygładzone właśnie przez laktozę, także z tego "coffee milk stout", milk nie zostało pominięte w smaku, lekko mleczne, słodkie nuty były obecne i dobrze kontrowały te mocne, ciemne smaki. W zapachu trochę za bardzo zdominowała kawa i palone słody. Kolor to klarowna czerń, piana niezbyt wysoka, kremowa, ale bardzo gęsta i trwała. Generalnie bardzo smaczne, złożone piwo do wolniejszego popijania.

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

To nie było piwo z Krajana.
                                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Przetwarzanie...
                                X