Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
Wyświetlenie odpowiedzi
Zodiak, [Olimp] Prometeusz Wet Hopping
Collapse
X
-
Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem. - Platon
Wypiłem wszystkie polskie piwa :)
-
-
Dałem szansę, kupiłem po raz drugi i już wiem, że na pewno ostatni raz. Z buteleczki 0.33 wypiłem zaledwie 2 łyczki. Mocna chmielowość w postaci trawy i gorzkością cykorii wykręciła mi kubki smakowe, tego się już pić nie da. Zero jakiegokolwiek innego smaku, zero przyjemności.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ja myślę, że nie po raz ostatni, chociaż... Pite z kranu, można spokojnie zmęczyć. Bardzo jednowymiarowa goryczka, "lepkie" w smaku, przyciężkawe, z bączka wydawało mi się bardziej intrygujące, także zapachowo, nieco zbliżone do Plonu z Kormorana. Takie niespełna 3,5 w starej skali szkolnej.
Comment
-
-
Pite z beczki w sierpniu ub.r., owszem, było zbyt jednowymiarowe, ciężkie i gorzkie, a nie goryczkowe. Pite wczoraj z butelki z jakąś datą majową (dzień był rozmazany), urzekło mnie bardzo ciekawym smakiem samej goryczki. Element ten to ogólnie połączenie gorzkości i słodyczy (tak ja go rozumiem), a w tej konkretnej goryczce dominował wątek słodki. Oczywiście nie mylić ze słodkością piwa w ogóle lub przewagą słodowości itp...
Comment
-
-
Recenzja z 15.12.2013.
piana: obfita. Opadła do 4-centymetrowej warstwy i za nic nie chce zniknąć!
aromat: niespecjalnie coś tam czuć...
kolor: ciemnozłoty, przezroczysty. widać osady z chmielu
smak: jest solidna goryczka. Nie ma diacetylu. Dobrze się pije. Jest lekka słodowość (14,1%, 5,5% alk). Ciekawe piwo. Trochę mocna goryczka, ale łatwo się pije. Pod koniec czuć lekko owocowe nuty.
6/10
Comment
-
Comment