Piwo gotowe do oceny
Reden, Milk Stout
Collapse
X
-
Reden, Milk Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny, prawie czarny. Nieprzejrzysty. [4]
Piana: Średniopęcherzykowa, troszkę zbyt gruboziarnista jak na stout, mało kremowa, niezbyt trwała. [3]
Zapach: Przyjemny aromat kawy z mlekiem, słodkiej czekolady. Troszkę brakuje mu intensywności. [4]
Smak: Przyjemny, gładki, spora słodycz, wyraźne nuty mleczne - kawa z mlekiem, praliny, przełamane przyjemną palonością. Na finiszu fajna, delikatna, ale dobrze zaznaczona goryczka. Dobrze się pije. Smaczne piwo. [4.5]
Wysycenie: Nieco za wysokie, pogarsza pianę i lekko podszczypuje. Może być wynikiem zbyt długiego przechowywania butelki, ale można po nalaniu odczekać chwilę, wtedy stabilizuje się na odpowiednim - niskim poziomie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta z wizerunkiem prawdopodobnie przedwojennego Chorzowa.[4.5]
Uwagi: Pite gruuubo po dacie (11.12.13), ale oznak zepsucia nie ma. Prawdopodobnie kupiłem ostatnią butelkę tego piwa, jaka znajdowała się w sprzedaży.
Moja ocena: [4.125]Last edited by wrednyhawran; 2014-01-08, 21:22.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, rubinowe przebłyski widoczne na brzegach szkła. [4.5]
Piana: Gęsta, drobna, obfita. Szkoda, że nie utrzymuje się cały czas w tak okazałej formie jak po nalaniu. Ładnie 'firankuje' na szkle. [4.5]
Zapach: Palono-popiołowaty. Bardziej kojarzący się z dry stoutem. [4]
Smak: Profil określany przez delikatną, przyjemną słodycz dobrze wkomponowaną w całą treść piwa. Smak pełny, a jednocześnie bardzo rześki, pijalny. Laktoza niewyczuwalna. [4.5]
Wysycenie: Średnie, idealne. [5]
Opakowanie: Wersja beczkowa próbowana w browarze. [4]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo, jedynym mankamentem pozostaje niedopasowany do stylu aromat. Obecnie piwo ma 16° Blg.
Moja ocena: [4.325]Last edited by docent; 2014-04-12, 10:26.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Reden Milk Stout
Piana obfita drobna. Kolor czarny nie przejrzysty. Aromat ciemne słody lekko laktoza, czekolada bardzo przyjemny. Smak jest pełnia bez nachalnej słodyczy, czuć laktozę w wersji cappuccino, czekoladę od ciemnych słodów, alkohol nie wyczuwalny. Lekko kwaskowe z nie nachalną wyczuwalną goryczką. Piwo bardzo dobre.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mleczny... . Od czarnej krowy . [4]
Piana: Beżowa, drobna, wysoka, trochę - jak na stout - zbyt nietrwała... [3.5]
Zapach: Dym..., lekka wędzonka... narasta, narasta... jest też ślad czekoladowy. [4.5]
Smak: Delikatna, aksamitna, wytrawna goryczka kawowa z odrobiną mleka (albo mlecznej czekolady?), na koniec typowa stoutowa kwaskowa kontra. [4.5]
Wysycenie: Wiadomo, niskie. [4]
Opakowanie: Moje pierwsze piwo z Redena z butelki. Goły czarny kapsel, ale bardzo ładna eta z ryciną starego Chorzowa - to lubię . [4.5]
Uwagi: Nie chciałbym przechwalić, ale to kolejne bardzo dobre piwo z Redena. Dałem spróbować małżonce, powiedziała: "To jedyny stout, jaki mogłabym wypić. No, może oprócz Guinessa". Panowie, traktujcie to jako wyszukany komplement!
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
Comment