Warka do 2019 14 czy coś, w każdym razie, świetne piwo, wyraźna goryczka od Perle, wszystko in plus. Szukać. Kupione w Zwierzyńcu za złotych 5.
Perła - Zwierzyniec, Zwierzyniec Pils
Collapse
X
-
Piję tę samą warkę (za 1,90 w sklepie "patronackim" Perły) i mam pozytywne wrażenia. Szkoda, że dają to w butelkach 0,33 i że "edycja limitowana", choć w to limitowanie nie za bardzo bym wierzył. Przy okazji: normalna etykieta, normalna kontra, "nie unijna"
Ładnie wyakcentowane chmielowe posmaki, piana początkowo obfita, opada znacznie wolniej niż w Perle. W zapachu też element słodowy. Całkiem przyzwoite.
Comment
-
-
Piana średnio obfita, jednak trwała i ładnie pozostająca na szkle. Zapach początkowo mało przyjemny - warzywa, później słód i lekka nuta chmielowa.
W smaku treściwe, wyraźna słodowość, ale tez sporo DMS. Początkowa słodycz kontrowana wyraźną goryczką. Piwo zaliczone, bez ochoty na powtórkę. Butelka 0,33L, terminu przydatności do spożycia nie zanotowałem.604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Ekstrakt 13*, alko 6.0%
Też piłem lane i w warunkach ogródka piwnego na rynku w ciepły dzień... wypadło całkiem dobrze.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - bursztyn.
Aromat - słód monachijski i owoce lagerowe.
Smak - słodkawe, owocowość lagerowa, nieco zbożowości, lekka goryczką.
No weszło na spokojnieLast edited by Javox; 2023-12-09, 20:37.
Comment
-
Comment