Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj
Wyświetlenie odpowiedzi
Pracownia Piwa, 6 Joseph's Street
Collapse
X
-
9,50 - wczoraj w sklepie na pejzażowej / WarszawaOstatnia zmiana dokonana przez candlewolf; 2014-02-22, 09:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika candlewolf Wyświetlenie odpowiedzi9,50 - wczoraj w sklepie na pejzażowej / Warszawa
9,20 - Czarodziejka Gorzałka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziSorry za pytanie, ale chyba nie ja jeden chciałbym wiedzieć. Po ile?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJuż dobiły, zależy od sklepu. Dziwne tylko, że cena butelki w sklepie i beczki w pubie się wyrównuje (nawet na tej samej ulicy )Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny jak smoła [5]
Piana: beżowa, niestety szybko znika [3]
Zapach: kawa, czekolada i palone nuty [4.5]
Smak: gęste, kremowe, oleiste. Kawa i czekolada.Pod koniec bardzo przyjemne słodkawo-palone nuty [5]
Wysycenie: ok [4.5]
Opakowanie: mi odpowiada ciekawe i rzuca się w oko na sklepowych pólkach [5]
Uwagi: Świetne piwo, sesyjne i na pewno do niego wrócę. Ciemne piwa to specjalizacja Pracowni oby tak dalej
Moja ocena: [4.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny jak wungiel! [5]
Piana: Ładna i drobna, beżowa, ale niestety szybko opada. [4]
Zapach: Przyjemny, słodowo-kawowy. Choć mógłby być bardziej intensywny. [4.5]
Smak: Wow, ale to jest pijalne. Po wzieciu pierwszego łyka chce się zaraz nastepnego a po nim kolejnego. Palone słody są mega intensywne, gorzka kawa, ciemna czekolada. Piwo jest gladkie, wręcz się prześlizguje przez przełyk. [4.5]
Wysycenie: Niskie do sredniego. W sam raz. [5]
Opakowanie: Bardzo lubie stylistyke etykiet PP. Jest prosto i nowocześnie, pełne info. [4.5]
Uwagi: Naprawde świetne sesyjne piwo, jedno z najlepszych w tej całej polskiej rewolucji, choć może byłaby perfekcja jakby wrzucic troche amerykanów na aromat
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarne. [5]
Piana: Średnioobfita, gęsta, drobna i dosyć trwała, ciemnobeżowa. [4.5]
Zapach: Bardzo ładnie połączone aromaty od ciemnych słodów, kawa, czekolada, trochę mniej paloność. [4.5]
Smak: Gęste, pełne, intensywne. Podobnie jak w aromacie, wręcz idealne połączenie nut od ciemnego zasypu. Jest tu i wytrawna paloność, i słodka kawa, jak również gorzka czekolada. Wszystko dopełnia bardzo dobra goryczka. [5]
Wysycenie: Średnio-niskie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Proste, czytelne, komplet informacji. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.725]
Comment
-
-
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Brązowa, niezbyt obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawej mgiełki.
Zapach: Intensywna, kawowa paloność.
Smak: Pełne, aksamitne i lekko oleiste. Czuć, że to żyto. Smak zdominowany przez mocną, kawową paloność. Całość wieńczy dosyć wysoka goryczka.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: Świetne piwo.
Comment
-
-
-
W zapachu karmel i czekolada. Słodki zapach.
Barwa czarna.
Piana trwała, beżowa.
W smaku lekka paloność i... chyba nic poza tym. Lekko kwaskowe chyba.
Nasycenie powyżej średniej.
Pod koniec trochę za bardzo palone jak dla mnie. Chociaż chętnie spróbuję następną warkę.
5/10
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: niska, drobno pęcherzykowa, niezbyt trwała. [3]
Zapach: średnio intensywny, kawa i czekolada, przyjemny. [4.5]
Smak: poczatkowo przy niskiej temperaturze lekko ziemisty, następnie kawa i czekolada i dość mocna paloność. Przyjemna, średnia goryczka i lekki kwasek. Piwo jest mocno pijalne. [4.5]
Wysycenie: idealne. [5]
Opakowanie: pite w pubie [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
Comment