Ciechanów, Grand Prix AIPA
Collapse
X
-
Comment
-
Raczej chodzi o to, żeby co roku były różne kategorie. W tym roku są takie style jak dry stout, saison, marcowe, wędzone pszeniczne i belgian IPA. A Czesław może wygrać w każdym stylu, udowodnił to wygrywając ostatnio swoim grodziskim pytanie tylko czy Ciechan będzie dalej patronem czy się wycofa.Last edited by Glingorth; 2014-06-07, 10:20.Comment
-
Ci co krytykują usunięcie nazwiska Czesława Działaka z etykiety piwa chyba coś przegapili:
Comment
-
Piana - średnia, zostaje gruby lacing i ochronna warstewka.
Barwa - mętny pomarańcz /ładna/.
Aromat - słodko, cytrusy, lekki grapefruit.
Gaz - średni.
Smak - bardzo dobre cytrusy, piwo jest orzeźwiające. Słodycz wzrasta i gaz trochę gryzie ale to mały problem.
Goryczka nie przesadzona. Piwo może smakować i smakuje. Mnie bardzo.Last edited by Javox; 2014-06-07, 22:21.Comment
-
Piłem wczoraj warkę 21.07 i faktycznie jest lipa. Piwo bardzo podobne do pierwszych wypustów Lubuskie IPA (chociaż witnica miała lepszy aromat :P) Aromat słaby, w smaku najpierw lekki diacetyl, potem od razu spora, jak się później okazało, zalegająca goryczka i tyle. Słabe ...Comment
-
Żeby nie zaśmiecać forum kolejnym nowym tematem podepnę się pod dedykowany temu piwu i jako że nie za bardzo jestem w temacie chciałbym zapytać o co chodzi z tymi etkami na nowe Grand Prix AD 2014 w kwestii nazwiska piwowara.
W dziale kolekcjonerstwo z nowego Grand Prixa widzę tylko tą etkę. Rozumiem że to już ta z "poprawką" MarkaJ ? Może ktoś pokazać tą drugą ? Róznica jest na ecie głównej czy na kontrze ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Zajrzyj na drugą stronę tego tematu ( post docenta ) oraz do tematu blogówka ( Piwo ogólnie ).Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Prośba, podlinkuj konkretnie. Na 2 stronie tego tematu nie widzę żadnego posta Docenta, przynajmniej na moim ustawieniu wyświetlania wątków browarBizu. Który numer posta masz na myśli ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Przepraszam za zamieszanie i offtop. Już wszystkiego się dowiedziałem w tej kwestii.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemby bursztyn dość głęboki mętny, [4.5]
Piana: Gęsta, niezbyt gruba, długo się utrzymuje [5]
Zapach: Intensywne nuty żywiczno-cyrtusowe, zachęcający [4.5]
Smak: No niestety - goryczka owszem w porządku, cytrusy również, ale brakuje mi głębi smaku. Tu Ciechanów przegrywa z Atakiem czy Rowing Jackiem [4]
Wysycenie: Bardzo dobre, nie przegazowane. [4.5]
Opakowanie: Oszczędne, odchodzące od ciechanowskiej stylistyki. Kapsel browaru. [4]
Uwagi: Długo polowałem na to piwo w Katowicach, aż w końcu szwagier przywiózł je z... Suwalszczyscy. Solidna AIPA, ale bez fajerwerków.
Moja ocena: [4.325]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Piana: intensywna, dość zwarta, biała. Opada do sporego kożuszka i trzyma się do samego końca. Nie ma jakiś piorunujących firanek, ale oblepia szkło
Zapach:Dość intensywny, chmielowy. Cytrusy (pomelo, pomarańcza)żywica, mango, ananas, liczi
Smak: Z początku w miarę wyraźna słodowość, o wiele mniej karmelowości niż w ostatnich Atakach Chmielu. Następnie pojawią się wyraźna chmielowa cytrusowa goryczka typu: grejpfrut, pomelo i skórka z pomarańczy. Goryczka dość intensywna, leciutko zalegająca i jeszcze mniej ściągająca. Przeokropnie pijalne. Jest smacznie
Wysycenie: średnie ku niskiemu
Opakowanie: pełny skład, etykieta w stylu BRJ. Jest jak jest. Ważne że to co w środku jest smaczne
Uwagi: 23.07.2014
Jest dobrze. Świetnie pijalne i przypuszczam, że bardzo sesyjne. Udane piwo.
Z kategorii tych słodko-gorzkich i bardzo zbalansowanych.
Zdecydowanie do powtórzeniaComment
-
Bardzo lubiłem to piwo, ale jeśli ma ono tak wyglądać, to równie dobrze Ciechan może zaprzestać jego ważenia. Albo obniżyć cenę do poziomu Lagerowego - wtedy od czasu do czasu zakupię. No i Ciechan byłby pierwszym browarem oferującym niezłą, budżetową AIPĘ w kraju.Comment
Comment