"Budżetową"? A to pysznie!
Ciechanów, Grand Prix AIPA
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedziBardzo lubiłem to piwo, ale jeśli ma ono tak wyglądać, to równie dobrze Ciechan może zaprzestać jego ważenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziAle ona jest tania.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedziW Ciechanowie już od dawna nie ważą piwa!
W każdym razie jakościowo jest kiepsko.Last edited by gebruiker; 2014-07-15, 15:37.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedziNie różni się specjalnie cenowo od innych tego typu piw, nie powiedziałbym, że jest tania, raczej przeciętna w tej kwestii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia
W Ciechanowie już od dawna nie ważą piwa!Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedziSprzedawane jest pod marką Ciechan.
Ważą
WarząLast edited by dlugas; 2014-07-15, 15:53.
Comment
-
-
A ja rozumiem. Można stwierdzić: to piwo jest słabe jak na swój styl w dodatku kosztowało 10zł.
No, ale jeśli stało by za rogiem w Super/Hiper/GieeSo markecie po 2,50zł to po koszeniu trawy zamiast tatry czy tyskożywcolecha szło by je pić. Bo pomimo, że jak na piwo regionalne czy craft jest słabe to i tak jest 3 o półki lepsze niż jałowy koncerniak.
Ewentualne takie podejście.
Piwo w danym stylu za np. 20zł jest w miarę dobre i niezłe, ale nie jest warte ponownego kupienia, bo niezłe piwo można kupić za 6-8zł. Przeciętne/dobre doznania takie same, a cena znacznie mniejsza.
Tezy się sypią jak ktoś w ogóle nie pija koncernomasówekLast edited by dlugas; 2014-07-15, 16:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDopraszałeś się taniej AIPy, no to w porównaniu do amerykańskich rodem z USA jest tania, a że za taniością idzie także bieda w zmysłowym odbiorze to trudno się dziwić. Mnie akurat jeśli dana warka nie ma zbyt wydatnych wad bardzo smakuje.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzipodpowiedź
Ważą
Warzą
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJa nigdy nie zrozumiem podejścia w stylu: "piwo X jest słabe, ale jakby kosztowało 4 zł mniej to byłoby fajne". Gloryfikacja słabizny, o ile cena jest niska. Od razu przypomina mi się casus Smoków z Fortuny...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedziW Ciechanowie już od dawna nie ważą piwa!
wiesz co piszesz? czy też piszesz co wiesz? a piszesz banialuki...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mannix Wyświetlenie odpowiedziale bzdury wypisujesz... szkoda tego komentować...
wiesz co piszesz? czy też piszesz co wiesz? a piszesz banialuki...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziNo, ale jeśli stało by za rogiem w Super/Hiper/GieeSo markecie po 2,50zł to po koszeniu trawy zamiast tatry czy tyskożywcolecha szło by je pić. Bo pomimo, że jak na piwo regionalne czy craft jest słabe to i tak jest 3 o półki lepsze niż jałowy koncerniak.
Comment
-
-
Masz tylko część racji. My, świadomi konsumenci, a jest nas jeszcze niewiele mamy nadal marginalny wpływ na wyniki finansowe browarów. Jest całe grono ludzi, dla których coś poza koncernem to ocean doznań smakowych i browary z ich słabego (ale rosnącego) potencjału będą w najbliższym czasie korzystać. Widać to w każdym restauracyjnym browarze, gdzie Ty czy ja od razu wyniuchamy, że jest coś nie tak, a masa ludzi przyjdzie tam znów i nawet nie będzie świadoma, że ktoś zrobił ich w bambuko.
Nie to, że wieszam psy na Ciechanie, ale to głównie Ciechan i kilka jeszcze innych browarów regionalnych dociera do każdego spożywczaka i na tym konsument buduje swój piwny smak. I niech to będą chociaż produkty przeciętne. Od czegoś muszą zaczynać.
BTW, piję sobie piwo z BRJ i jakoś nie czuje w nim potencjału.
Comment
-
-
Prezesie - zgoda. Tyle, że mój post nie tyczył się tyle tych nieświadomych konsumentów ile wypowiedzi jak najbardziej świadomego użytkownika browar.biz zarejestrowanego tu od 2006 roku, który to twierdzi, że jesteśmy skazani albo na produkty słabe i tanie albo dobre ale za 20 zł. Ja tylko pozwoliłem sobie nie zgodzić się z tą teorią.
Comment
-
Comment