Ciechanów, Grand Prix AIPA
Collapse
X
-
-
-
Na Mazowszu jest Nowy Dwór, a nie Nowy Targ.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Delikatnie opalizujący bursztyn. [5]
Piana: Drobna i średniopęcherzykowa. Ładnie się buduje, lecz opada do niskiego kożuszka. [4.5]
Zapach: Zapach jest świetny. Owocowo-kwiatowy, delikatnie żywiczny. [5]
Smak: Co tu dużo pisać, świetnie zbalansowane piwo. Dla mnie to obecnie najlepsza polska AIPA! [5]
Wysycenie: Mogłoby być odrobinę niższe. [4.5]
Opakowanie: Opakowanie średnie. Informacje wszystkie są, bez zbędnych wodotrysków. [4]
Uwagi: Qrcze, gdzie są granice? Już mamy świetne piwa a wciąż powstają lepsze. Po takim Pacyficu z Artezana czy po AIPA od Dziełaka wiem, że kilka z piw ocenianych wcześniej, nagrodziłem zbyt wysoką liczbą punktów. Wtedy wydawały mi się one piwami wybitnymi lub bliskimi wybitności. Przy tamtych ocenach Grand Prix za smak powinien dostać 5.5, może 6. A jak mam oceniać piwo, kiedy pojawi się takie zasługujące na 7 czy 8? Prędzej, czy później takie też się pojawią.
Moja ocena: [4.875]Comment
-
Piwo niefiltrowane, niestety nie zauważyłem i wlał się osad przez co piwo jest w kuflu mętne. Pociagnięta z butelki resztka niesamowicie gorzka. Myślę, że osad wpłynął na całkowity odbiór.
Zapach grapefruitowy, smak grapefruitowy. Porządna goryczka, pozostająca. Do słodowych akcentów się nie dokopałemMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Baaardzo smaczne, na poziomie pierwszej warki Jacka. Dla mnie jednak owocowość w typie tropikalnej multiwitaminy, wnosi lekko za słodki i mdlący smak ale to niuans. Dobra piana, aromat, pełne prawie gęste. Cena poniżej 7 zł też zachęcająca.
Brawo!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn, mętne, na dno spadły mi drożdżowe farfocle [4.5]
Piana: gęsta, obfita, oblepia szkło, potem cienka warstwa pozostaje do końca [5]
Zapach: marakuja, brzoskwinia - taka guma balonowa, w tle żywica, las iglasty [5]
Smak: owocowa słodowość, pyszna, mocna i przyjemna goryczka [5]
Wysycenie: bardzo ok [5]
Opakowanie: zwykłe, bez szału [4.5]
Uwagi: kupione w "Piwoszu", Warszawa, Twarda/Żelazna
Moja ocena: [4.95]Comment
-
grand prix aipa ciechan
Prawie wszytko w tym piwie jest doskonałe: piana, aromat , wysycenie, odpowiednia słodowa podbudowa.
Niestety wszystko psuje goryczka, która maskuje zupełnie smak chmielu a na finiszu przechodzi w coś, co mógłbym porównać chyba najlepiej do gorzkiej marchewki.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone. Mętne. Na dnie resztki drożdży/chmielin [4]
Piana: Biała. Drobna. Dość długo utrzymująca się na szkle. Ładnie zdobi szkło [4.5]
Zapach: Amerykańskie chmiele. Cyrusy, tropiki, żywica. Pięknie i bogato. [4.5]
Smak: Cytrusowy, chmielowy, żywiczny. Bardzo dobrze zbalansowane. Poezja w ustach. [5]
Wysycenie: Bardzo dobre do stylu. [5]
Opakowanie: Ascetyczne ale eleganckie. [4.5]
Uwagi: Zdecydowanie czołówka AIPA. Zdecydownie lepsze od IIPA z Cieszyna. Oby zagościło na stałe w ofercie browarów Jakubiaka.
Moja ocena: [4.7]Last edited by slimaq; 2013-12-06, 22:55.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny pomarańcz. [5]
Piana: Biała, spora podczas nalewania, pozostaje dług i osiada na szkle. [4.5]
Zapach: Cytrusy! [5]
Smak: Słod, cytrusy i goryczka pięknie się uzupełniają. Harmonia i nirvana. [4.5]
Wysycenie: Nie odczułem, czyli idealne. [5]
Opakowanie: Można się było bardziej postarfać [butelka]. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.65]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Piana: Biała, spora podczas nalewania, pozostaje dług i osiada na szkle. [5]
Smak: Słod, cytrusy i goryczka pięknie się uzupełniają. Harmonia i nirvana. [5]
Opakowanie: Można się było bardziej postarfać [butelka]. [2]
Uwagi:
Moja ocena: [4.85]Comment
-
Piana: Biała, spora podczas nalewania, pozostaje dług i osiada na szkle. [4.5]
Smak: Słod, cytrusy i goryczka pięknie się uzupełniają. Harmonia i nirvana. [4.5]
Opakowanie: Można się było bardziej postarfać [butelka]. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.65]Kolor: Mętny pomarańcz. [5]
Piana: Biała, spora podczas nalewania, pozostaje dług i osiada na szkle. [5]
Smak: Słod, cytrusy i goryczka pięknie się uzupełniają. Harmonia i nirvana. [5]
Opakowanie: Można się było bardziej postarfać [butelka]. [2]
Uwagi:
Moja ocena: [4.85]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
Comment