Ależ jesteśmy o ile miejsce zamieszkania ma znaczenie.
Ciechanów, Grand Prix AIPA
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedzichodziło o warzenie zapewne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWidać to w każdym restauracyjnym browarze, gdzie Ty czy ja od razu wyniuchamy, że jest coś nie tak, a masa ludzi przyjdzie tam znów i nawet nie będzie świadoma, że ktoś zrobił ich w bambuko.
Nie to, że wieszam psy na Ciechanie, ale to głównie Ciechan i kilka jeszcze innych browarów regionalnych dociera do każdego spożywczaka i na tym konsument buduje swój piwny smak. I niech to będą chociaż produkty przeciętne. Od czegoś muszą zaczynać.
BTW, piję sobie piwo z BRJ i jakoś nie czuje w nim potencjału.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mannix Wyświetlenie odpowiedziprzecież w Ciechanowie warzą piwo. Dalej nie rozumiem tych banialuk, które wypisuje gawiedź.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedziNo byłoby fajnie. Chodziło mi oczywiście o tanią AIPĘ - podkreślam słowo tanią, aby teraz każdy, nawet ten mniej pojętny, mógł zrozumieć.
.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPo Ciechanie nie spodziewam się ekscytacji. Idąc na ilość nie można utrzymać jakości. Ciechan sprzed lat to nie ten sam Ciechan co dziś. To miałem na myśli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bordoni Wyświetlenie odpowiedziWypisujesz te luźne tezy w kontekście GP ? z naciskiem niech będą chociaż przeciętne?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mannix Wyświetlenie odpowiedziale bzdury wypisujesz... szkoda tego komentować...
wiesz co piszesz? czy też piszesz co wiesz? a piszesz banialuki...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPo Ciechanie nie spodziewam się ekscytacji. Idąc na ilość nie można utrzymać jakości. Ciechan sprzed lat to nie ten sam Ciechan co dziś. To miałem na myśli.
Comment
-
-
Po co? Piłem piwa z Ciechana parę lat temu i wiem jak smakowały, piję teraz i widzę różnicę. Szanuję własne zdanie poparte organaleptycznymi danymi a nie marketingowy bełkot zapodany PH by nim indoktrynować innych.
Ale skoro się dopraszasz to od dziś będę wszelkie degustacje Ciechana nagrywał i zamieszczał na YT. Porównawczo wybiorę kilka innych regionalnych piw oraz krafty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPo co? Piłem piwa z Ciechana parę lat temu i wiem jak smakowały, piję teraz i widzę różnicę. Szanuję własne zdanie poparte organaleptycznymi danymi a nie marketingowy bełkot zapodany PH by nim indoktrynować innych.
Ale skoro się dopraszasz to od dziś będę wszelkie degustacje Ciechana nagrywał i zamieszczał na YT. Porównawczo wybiorę kilka innych regionalnych piw oraz krafty.
Nagrywaj i wrzucaj może będą podziękowania od Ciechana - zapewne wiele osób zakupi w celach weryfikacji opinii vlogera
Grand Prix w mojej opinii to nieźle dostępne rewelacyjne piwo, nie ma tu mowy o przeciętności
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziAle przecież świat nie ogranicza się do tych dwóch czy trzech wyborów Nie jesteśmy skazani na koncerniaki, piwa za 20 zł za 0,33l i niedopracowane/wadliwe wypusty za 2-3 zł. Wybór na całe szczęście już od dawna jest dużo większy. Mogę kupić świetnego czeskiego pilsa za około 3-4 zł, niemiecką pszenicę na poziomie w granicach 5 zł, niezłe polskie piwa pokroju Ciechana Lagerowego i Pszenicznego, Pilsa z Gościszewa albo Miłosławia, Zwierzyńca. W końcu podczas wakacyjnego wyjazdu można zaopatrzyć się w czeskim markecie albo niemieckim getranku w całą skrzynkę albo i dwie piwa za 2-3zł, od pilsów i pszenic po koźlaki. Opcji jest naprawdę sporo dlatego ja ze swojej strony zachęcam, by swoje dukaty wydawać na piwa DOBRE. Dobre pilsy, dobre pszenice, dobre IPA i stouty. Jeśli cena za dobre IPA szarpie nasz budżet to lepiej kupić mniej dobrej i uzupełnić zapas innym dobrym, ale tańszym stylem niż inwestować w tanie ale słabe IPA. Wysyłajmy producentom sygnał naszym portfelem, że interesują nas dobre wykonania bez względu na gatunek. Inaczej będziemy dostawać masę piw słabych i wadliwych uwarzonych w modnych stylach ale za małe pieniądze...
Nawet je wypisałem, ale wyszedł z tego za długi z byt mętny tekst :]
trzeba nasze wywody wydzielić bo tylko "brudzą" wątek
Comment
-
-
Pilem dzisiaj GP beczki i szczerze jestem mocno rozczarowany.... ledwo wyczuwalny jakikolwiek aromat... no bylem w stanie okresloc zapachu. Smak pezpcjowy... lekka goryczka bez wyczuwalnych nut. Piwo wodniste... bardzo slabe. Chwile wczesniej pilem premiere z pracowni piwa Hadran czy jakps tak....ialo wszytko to z czego slynelo GP... aromat... smak... goryczke... gestosc... naprawde dobra AIPA. fanem GP jestem od poczoatku jego pojawienoa sie ... ale moja cierpliwosc co do niego sie wyczerpala... na rynku pojawilo sie wiele lepszych piw, nie warto juz w nie inwestowac zlotowek... albo poprawia pipwo albo szybkp znikna z mapy piw o wyjoatkowym smaku ( dla mnie GP przez wiele miesiecy bylo wyjatkowe) i konkurencja zje je bez mrugnoecia
Comment
-
Comment