Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Bojanowo, Toporek
Collapse
X
-
Kapusta(kalafior/szparagi/brokuły) ma przeróżne postacie :]
świeża pocięta
gotowana
kiszona
zgnita/przejrzała na polu
"przetrawiona i wygazowana"
ogólnie siarkopol :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziKapusta(kalafior/szparagi/brokuły) ma przeróżne postacie :]
świeża pocięta
gotowana
kiszona
zgnita/przejrzała na polu
"przetrawiona i wygazowana"
ogólnie siarkopol :]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, złocisto słomkowy. W piwie pływa jakaś drobna zawiesina [3.5]
Piana: Momentalnie się zredukowała, do obrączki. Drobne pęcherze. W miarę konsumpcji piana przestała istnieć, bez śladu. [2]
Zapach: Po nalaniu całkiem ciekawy aromat chmielowy, postanowiłem dla porównania powąchać sobie cascade z moich zasobów i przestałem czuć w piwie cokolwiek chmielowego. Lekko żywiczne i żelaziste. [3.5]
Smak: Lekka podbudowa słodowa, szybko ustępuje złożonej goryczce, leśno cytrusowej. Fajnie się pije, wydaje mi się że lepsze od strażackiego, goryczka zdecydowanie intensywniejsza. [4]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Etyskieta taka sobie, kompletnie niepotrzebna reklama Lwówka na kontrze, podany skład. Estetycznie średnio. [3.5]
Uwagi: Warka do 10.09.2014
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Piłem właśnie butelkę warki 16.10.2014. Piwo jest naprawdę bardzo dobre. Bardzo atrakcyjny zapach i przyjemny bardzo smak. Ciekawa, aczkolwiek delikatna goryczka. Piwo zniknęło ze szklanki w kilka chwil.
Comment
-
-
Warka 16.10.2014.
Piana gęsta, ładna, utrzymuje się dość długo.
W zapachu słodkawe, w tle pojękuje cascade, ale solidnie zagłuszane, ową słodkawością.
w smaku troszkę landrynek, goryczka na poziomie nisko-średnim z przewagą nisko.
Wysycenie niezbyt wysokie, dobre.
No niestety nie mogę coś ostatnio trafić na zaskakująco dobrą warkę.
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, nieco wpadający w bursztynowy. Piwo jest niefiltrowane, po nalaniu wszystko ładnie "lawiruje" w pokalu [4.5]
Piana: Ładna na dwa palce, szybko jednak opadła do średniej wielkości koronki. Ładny "lacing" na szkle, za to + [4]
Zapach: Przyjemny, chmielowo-słodowy zapach, czuć ewidentnie udział amerykańskiego chmielu. Gdzieniegdzie przebija się prawie ledwo wyczuwalny diacetyl [3.5]
Smak: Jest wyczuwalna chmielowa goryczka. Piję to piwo nie pierwszy i nie ostatni raz se smakiem. [4]
Wysycenie: Blisko mu do normy, mogłoby być nieco niższe [3.5]
Opakowanie: Przeciętne dla piw z browaru Bojanowo. Na kontrze reklama piw z browaru Lwówek, brakuje jedynie informacji o pasteryzacji piwa, bądź jej braku. W końcu wyraźniejsza grafika przedstawiająca browar na kapslu [4]
Uwagi: Przeciętne, sesyjne piwo. Z braku czegoś ciekawszego, może jak najbardziej być. Jak dla mnie na trzecim miejscu po Black IPA i Strażackim. Warka do 06.11.2014 r.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Comment
-
-
16.10.2014r. - no doprawdy, trudno tą warkę polecić.
O ile wizualnie jest jak najbardziej ok (barwa, lekkie zmętnienie, piana, która utrzymuje się długo i znaczy szkło, jak najbardziej na plus) to już aromat i smak wypadają raczej... ubogo.
Cascade ledwo wyczuwalne w obu przypadkach (chwała za to, że w ogóle), za to i tu i tu pojawia się całkiem mocny alkohol. Wiadomo, że nie taki jak w przypadku każdego piwa "Megasupermocne 12%" za 1,59 zł, ale jednak .
Wypić można, ale przyjemności z tego w brak. W porównaniu z kilkoma poprzednimi egzemplarzami wypada blado.
Zdecydowanie do poprawy.So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty ale nieprzejrzysty. [4]
Piana: Biała, niska, sytuację ratuje koronka na szkle. [3.5]
Zapach: Po otwarciu butelki można było poczuć chmiel, ale z czasem do głosu doszedł aromat słodów i tak już zostało. [3.5]
Smak: Goryczka nijaka, w smaku głównie słodowe. Nie ma szału. Pijalność też niezbyt wysoka. [4]
Wysycenie: Ciut przegazowane. [4]
Opakowanie: Kolory strażackie jedynym plusem. [4]
Uwagi: Warka do 4.02.2015.
Nic ciekawego.
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Kolor: Jasno złoty, pływają drobinki [4.5]
Piana: Srednio obfita, drobno i średnio pęcherzykowa, bardzo ładnie oblepia szkło [4.5]
Zapach: Głównie chmiel i słody, co troche dziwne czuje też cytrusy , oraz lekki aromat starych skarpet [3.5]
Smak: Jak na lagera smak intensywny tak jak i goryczka która jest lekko ziołowa, całość lekko kwaskowata [4.5]
Wysycenie: Wporządku, wolałbym troszkę niższe [4]
Opakowanie: Niezłe, patriotyczna kolorystyka przyciąga wzrok [4.5]
Piwko jak na lagera bardzo dobre, bardzo dobrze zgasiło moją ochotę na piwo
Comment
-
Comment