Na warszawskim Młynowie (róg Banderii i Radziwie) w delikatesach Kulfon po 2,69. Trzeba trochę zakupić.
Bojanowo, Toporek
Collapse
X
-
Uwaga!
Kupiłem 10 piw z serii 20.07.2018 i... dwa z nich wyróżniły się negatywnie! (póki co wypite 6)
Odczucie jakby ktoś dosypał do nich cukru, czy rozpuścił landrynki, a zamiast chmielu dosypał siana.
Kwestia przechowywania? Może... ale jeśli chodzi o BRJ miałem już styczność z zupełnie innymi piwami w obrębie jednej warki co do tej pory zdarzało się tylko w przypadku lidlowskiego porteru - Argusa. IMO trzeba brać to pod uwagę.
PS: Piwo o nieco wyższej niż standardowo temperaturze, zaczyna wychodzić lekki, ale niedrażniący diacetyl. Zupełnie dwa różne piwa w tej samej warce (wzorcowe i odpychające), wstyd!
Co oni w tym browarze odwalają?
Comment
-
-
Warka 28.08.2018, wypite na szybko, notatek nie robiłem, ale ogółem było przeciętne. Słodowe, goryczka średnia(chyba lekko cytrusowa), nieco alkoholowe, trochę płaskie. Pite praktycznie prosto z lodówki - ciepłe pewnie by mi szło dość ciężko. Pamiętam lepsze warki. Przez alkohol trochę za ciężkie jako piwo na ochłodę.Last edited by rafalek21; 2018-06-15, 20:07.
Comment
-
-
Pojawiło się u mnie ostatnio w Lidlu. Nowa etykieta = zupełnie nowe, inne piwo. Przypomina bardziej IPL od Ambera niż starego, pełnego w smaku Toporka. Źle nie jest, ale to już zdecydowanie inne piwo. Chmielowo-orzeźwiające, ale jednak mniej pełne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SeeJay Wyświetlenie odpowiedziPojawiło się u mnie ostatnio w Lidlu. Nowa etykieta = zupełnie nowe, inne piwo. Przypomina bardziej IPL od Ambera niż starego, pełnego w smaku Toporka. Źle nie jest, ale to już zdecydowanie inne piwo. Chmielowo-orzeźwiające, ale jednak mniej pełne.
Comment
-
-
Jeżeli pytasz o Jakubiaka, to powiem szczerze, że nie mogę gościa słuchać... Abstrahując od jego poglądów politycznych, których nie oceniam, to po Ryszardzie Czarneckim drugi najmądrzejszy ekspert od wszystkiego i wszystkich...
Ale do tematu: Kupiłem sobie Toporka w nowych szatach i stwierdzam, że źle wcale nie jest. Nie ma wad, chmielu całkiem sporo. Ciut wodniste. W kategorii lager do grilla (u mnie konkretnie do karkówki ale z piekarnika) jest jak najbardziej w porządku, daleko lepszy niż Żuber, Tetra czy inny Tyskacz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciass Wyświetlenie odpowiedziNa nowej etykiecie jest Browar Bojanowo sp. z o.o. , co by oznaczało, że wyszło z Browary Regionalne Jakubiak sp. z o.o.
Póki co wychodzi to browarowi na dobrze.
Piwa są mniej wadliwe i lepiej dostępne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziAle co to dokładnie znaczy? Wyszło i weszło w skład innego podmiotu? Zostało kupione przez jakiegoś inwestora?
Nawet kapsle nie są już BRJ tylko są teraz z napisem Bojanowo
Remont warzelni, chyba nowy piwowar plus zmiany w recepturach plus zmiany etykiet(?)
Comment
-
-
Faktycznie coś się zmieniło... czy tylko graficznie
Piana - średnia początkowo potem niepełna warstewka.
Lacing - trochę pozostało na szkle.
Barwa - raczej blade złoto.
Gaz - średni.
Aromat - słodka egzotyka, lekkie zioła i mikro nutka belgijska.
Smak - lekko gorzkawa egzotyka, lekka cytrusowość, lekka ale niezłej jakości goryczka.
Nie było źle
Comment
-
-
Też mam tą butelkę ale coś inny smak .... patrzę a tam nie ma już cascade
Kupowałem to piwo właśnie bo lubię ten chmiel a teraz to kosztuje jak stary toporek w stolicy około 3,99-4,50zł a smakuje jak lwówek za 3zł. Nie podoba mi się to dlatego w najbliższym czasie nie kupie tego piwa i ostrzegam fanów starego cascadowego toporka.Last edited by Karion; 2018-10-17, 12:11.
Comment
-
Comment