Toporek w bardzo dobrej formie . Cytrusy , goryczka ... W końcu wymienione : marynka , lubelski , cascade i citra .
Bojanowo, Toporek
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, lekko zamglony. [4]
Piana: Ładna, w miarę trwała, nieźle osadza się na szkle. [4.5]
Zapach: Nikły, chmielowo-landrynkowy, słodki. Nowej fali nie czuć, raczej zioła. [2.5]
Smak: Ciężkawe, słodowe, z zaznaczoną, nie nazbyt szlachetną goryczką.
Dwa poziomy wyżej niż np. fatalna Perła Chmielowa, którą próbowałem ostatnio wypić (bez powodzenia), na pewno nadaje się do spożycia, ale rozczarowujące. [3]
Wysycenie: Gazu sporo. [4]
Opakowanie: Proste, nawet bardzo. Eta jak u kolegi Javoxa. Brak info jakie chmiele wykorzystane. [3.5]
Uwagi: 26/09/2019
Po długiej przerwie przetestowałem to piwo. Da się wypić, ale prędko nie wrócę.
Moja ocena: [3.1]Last edited by Admirador; 2019-07-28, 20:47.
Comment
-
-
Comment
-
-
Przychylam się do powyższej oceny, jest rzeczywiście bardzo smaczny, z solidną chmielową goryczką. Kupiłem w Lidlu (i wróciłem po więcej) za fajną cenę 3,99. Tam jak wiadomo butelka niby niezwrotna ale w Żabce przyjęli, więc wyszło tylko 3,39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPrzychylam się do powyższej oceny, jest rzeczywiście bardzo smaczny, z solidną chmielową goryczką. Kupiłem w Lidlu (i wróciłem po więcej) za fajną cenę 3,99. Tam jak wiadomo butelka niby niezwrotna ale w Żabce przyjęli, więc wyszło tylko 3,39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziKolega Skitoff!!! witam serdecznie...
zaraza była potrzebna...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziSpryciarz z Ciebie
A ta warka Toporka naprawdę godna polecenia czy w Lidlu, Żabce czy gdzie indziej, to warto kupić.Last edited by dadek; 2020-05-15, 03:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziToporek znów w dobrej formie"... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
-
Kupione przez nieuwagę bo chciałem coś lekkiego
Daawno nie piłem i nie pamiętałem co i jak, miłe zaskoczenie, solidne piwo, piękny balans goryczki i całej reszty a do tego solidna dawka chmielu, nie goryczki tylko właśnie chmielu, już od połowy kufla.
Jak najbardziej do powtórzenia, z przyjemnością zauważyłem, że powrót do piw z BRJ (nawet jesli to już nie jest BRJ bo kto by tam nadążył ) to dobry pomysł.
Solidne, rzemieślnicze piwo bez żadnych udziwnień."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
👍 1
Comment
-
Comment