Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker
Wyświetlenie odpowiedzi
Gościszewo, [AleBrowar] Golden Monk
Collapse
X
-
Cała ta piwna rewolucja już mi się zaczyna przejadać. Właśnie w tym rzecz...jak mogli tak spaprać niegdyś genialnego rowinga. Teraz przed zakupem piwa to trzeba na prawdę dobrze forum poczytać, by kasy nie wtopić,,,
Jak przychodzę do domu z piwem już za około 7 zł to liczę, że wypije je ze smakiem.Last edited by Szakali; 2014-05-28, 17:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziA może tak słowo co nie gra w tym piwie?Last edited by gebruiker; 2014-05-29, 03:56.
Comment
-
-
Już wam piwo nie smakuje, czas poszukać innego hobby. Może whisky single malt? Wino ostatnio takie plebejskie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziJuż wam piwo nie smakuje, czas poszukać innego hobby. Może whisky single malt? Wino ostatnio takie plebejskie.
Comment
-
-
Konsumenci są coraz bardziej świadomi i nie biorą z półek wszystkiego co nowe...od tego jest forum, żeby poczytać co warto a co nie.
Kiedyś wchodziłem do sklepu to brałem wszystko co IPA, a teraz dobrze analizuję zakup i robi tak wielu ludzi. Najlepiej jeszcze mieć internet w telefonie i bezpośrednio w sklepie sprawdzić na forum jak dana partia wypada itd.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, lekko mętne [5]
Piana: Bardzo ciężko ją w ogóle wytworzyć, a jak się pojawi to momentalnie znika do zera niemalże. [2.5]
Zapach: Amerykańskie chmiele pomieszane z przyprawami, lekko pieprzne, korzenne plus chmielowa ziołowość, wszystko fajnie współgra. Słaba owocowość jeśli chodzi o cytrusy, powinna być zdecydowanie większa jak na saison (jest jej trochę, ale głownie od amerykańskich chmieli, jakieś tropiki i brzoskwinia). W miarę ogrzewania wychodzi alkohol. Generalnie średnio intensywny, słodkawy, przyjemny. [4]
Smak: Świetne! Średnia goryczka chmielowa kontrowana konkretną słodyczą, ale piwo nie jest zalepiające czy ulepkowate, świetny balans, choć mogłoby być bardziej kwaskowe, przede wszystkim na finiszu. Tu już jest ciekawsza owocowość, są głównie pomarańcze i brzoskwinia, do tego lekka ziemistość i znowu korzenne przyprawy, w tle lekko żywiczne chmiele. W miarę ogrzewania można wyczuć lekki alkohol, ale bardzo przyjemny, przywodzi mi on na myśl pitego niedawno dubbla z LaTrappe. Bardzo mi smakowało. [4.5]
Wysycenie: Średnie ku niskiemu, mi pasuje. [5]
Opakowanie: Etykiety AleBrowaru to dla mnie mistrzostwo. [5]
Uwagi: A mi bardzo smakowało, może za mało Belgów w życiu wypiłem, ale w tym wypadku może to i lepiej ...
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziKonsumenci są coraz bardziej świadomi i nie biorą z półek wszystkiego co nowe...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNie "świadomi" tylko rozpuszczeni jak dziadowski bicz.
Comment
-
-
Jak dla mnie dużo slabasz warka od poprzedniej.
Miałem problem z dopiciem do końca... jakaś taka wodnista, nie wyczuwalne cytrusy, tylko drażniąca gorycz
Jestem fanem IPA ale nie tej (zresztą ostanio cięzko o dobrą IPA na półce , wiekszość obniżyła mocno poziom)
Comment
-
-
Zauważyłem, że na czasami występuje na tym forum zjawisko 'owczego pędu', jednakże tym razem zdecydowanie muszę poprzeć większość - aktualna warka ssie (beeeee)!
Zapach - stary chmiel, alkohol, masło; z pozytywnych: banany, miód akacjowy, pomarańcze (trochę).
Smak - średnia goryczka (zapewne niższa od deklarowanej), wyczuwalny alkohol i spora pustka. Pół wylałem.
Jakbym pił koncerniaka, który stał na słońcu w zielonej butelce przez miesiąc. Ogromna ilość wad niezrekompensowana niczym. Nie jest to moje pierwsze spotkanie ze złotym mnichem i ponadto poprzednia warka (piłem późną zimą) bardzo mi smakowała. Nie wiem coż mogło się stać, że to piwo zostało totalnie zmasakrowane. Aż mnie serce boli, gdy pomyślę, że dałem za to piwo 10 zł.
Comment
-
-
Potwierdzam słowa przedmówców. Piwo jakby zwietrzałe i w niczym nie przypominające pierwszej, bardzo dobrej warki. Trzymać się z daleka od mnicha z datą 20.06.2014.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: W miarę klarowne złoto, wygląda majestatycznie [4.5]
Piana: U mnie osobiście szybko się wyzerowała, nie oblepiała szkła. Jednak daję 3, bo jak widać panuje duża rozbieżność w ocenach. [3]
Zapach: Niezbyt intensywny, na głównym planie coś w rodzaju przypraw potem delikatnie cytrusy. [4]
Smak: Świetne! Bardzo pijalne pomimo 7,2% alc, wytrawne, zawiodłem się jedynie na goryczce, która była bardzo przeciętna. Etykietowego 60 IBU nie będzie nam dane posmakować. [4.5]
Wysycenie: Średnie, w sam raz jak na ten rodzaj piwa. [3.5]
Opakowanie: Mi osobiście bardzo przypadło do gustu to połączenie, a grafiki AleBrowaru zawsze mi się podobały. [4.5]
Uwagi: Gorąco polecam, bardzo smaczne i ciekawe piwo. Uważać na dużą zawartość alkoholu, bo w ogóle go nie czuć.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kolor bursztynowy do miedzianego [5]
Piana: skąpa, niska, szybko opada po nalaniu, brak lejsingu [2]
Zapach: bez rewelacji, lekka nuta chmielu -> bardzo delikatna, na początku aromat chmielu jakby lekki cytrus taki delikatny, aromat słodowy wg mnie dominuje, lekka żywica, lekkie kwiaty, brak dominacji [3.5]
Smak: piwo słodkie, treściwe to czuć, karmel, goryczka od chmielu lekka przyjemna niezalegająca, lekko przyprawowe, mama mówi , że jest przyjemne i goryczka umiarkowana [4]
Wysycenie: lekkie, pijalne [4]
Opakowanie: ocena jest wypadkową 3 i 4 (degustacja z mama), moim zdaniem ALE BRO WAR musi popracować nad etykietami [3.5]
Uwagi: degustacja 11*C, 2014-06-20
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, lekko mętny. [4.5]
Piana: Mizerna do tego szybko znikła, prawie całkowicie [2]
Zapach: Owocowy, nuta kwiatowa [4]
Smak: Interesujący, winny, wytrawność łamana przez słodycz, przyjemna delikatna kwasowość, goryczka chmielowa ładnie przykryta alkohol zresztą też bardzo fajnie zbalansowane bardzo dobrze się pije [4.5]
Wysycenie: OK [4]
Opakowanie: Dość fajna grafika, pełny skład, firmowy kapsel, minus za wykonanie [4]
Uwagi: Interesujące piwo, dużo ciekawych smaków warte spróbowania
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
Comment