Informacja potwierdzona.
Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Collapse
X
-
-
Jak smakuje kölsch od Jana Szały? Już prawie zapomniałem.
Pamiętam jednak Pale Ale Doroty Chrapek.
Cóż jednak...?
Te piwa już nie powrócą z oczywistych powodów.
Ciekawe, jakie będziemy mieli piwo w tym rokuComment
-
Piłem ostatnio 2 letnie Heelch O`Hops Double IPA. Jakoś nie czułem w smaku żeby to piwo się popsuło, ale lepiej od naszego Imperium Atakuje to nie wypadło.Tylko moje piwo mnie rozumie...Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn nieprzezroczyste, na etykiecie info że to piwo ciemne hmm, ciekawe [4]
Piana: Przeciętna na starcie szybko się zredukowała do drobnego kożuszka [4]
Zapach: Jak na ten styl rozczarowując delikatny, człowiek się spodziewa intensywności a dostaję miłe ale delikatny aromat słodkawo chmielowy wyczuwalne cytrusy [4]
Smak: Jest goryczka wyczuwalna z tyłu jeżyka,ale za mało wyraźna słodkawe. Piwo się dość przyjemnie pije czuć moc alkoholu ale nie nachalnie, chmiel się gdzieś gubi. [4]
Wysycenie: OK [4.5]
Opakowanie: Profesjonalna grafika ale troszkę bez pomysłu, jest dość pełna informacja ale brakuje jakich chmielów użyto minus, drugi piszą że to piwo ciemne [4]
Uwagi: Jak na ten styl mało wyraziste piwo, ze nie jest złe ale Grand Prix lepszy
Moja ocena: [4.025]Comment
-
Comment
-
W sklepach, tzn. tylko w TESCO, czy gdzie indziej też? Grand Champion-piwo warzone tylko raz z ograniczoną dostępnością czasową i miejscową od jutra w Twoim warzywniaku, sic transit gloria mundi.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
W sklepie, nazwijmy go, specjalistycznym Pod Wiaduktem. Cena: 7,80 złComment
-
Wczoraj byłem, ale nie widziałem. Myślę, że jak będzie, to powinni choć w gazetce napomknąć, ciekawe jaka będzie cena?Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Powszechnym zarzutem w stosunku do tego piwa jest mocno wyczuwalny smak alkoholu. Myślę że w tym stylu nie jest łatwo ukryć alkohol - przykłady wyrobów browarów Thornbridge, Anderson Valley czy De Molen potwierdzają tę tezę. A jednak można: wczoraj miałem przyjemność zdegustować Pelikana z nowej warki (parametry tego piwa można już podciągnąć pod IIPA) - alkoholu kompletnie nie wyczułem. Podobnie jak w niektórych warkach Imperium Atakuje - też alkohol jest fajnie ukryty. No ale te dwa piwa są na swój sposób ekstremalne - Pelikan pod kątem goryczki (100 I.B.U.!) a Imperium Atakuje pod kątem bazy słodowej. Może przy parametrach IIPA to po inaczej się nie da bądź jest to ekstremalnie trudne?
Ciekawostka - jedna z tanich linii lotniczych w ramach rekompensaty za odwołane/opóźnione loty (kolega regularnie lata służbowo po Polsce - grzechów się nazbierało) zafundowała mu dwudniowy zorganizowany pobyt w Amsterdamie. Jednym z kilku punktów programu była wizyta w De Molenie .Comment
Comment