Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Zarzuty płynęły ze strony osób, które piwo piły w nieodpowiedniej temperaturze. Piwo przyniesione z piwnicy w odpowiedniej temperaturze ma alkohol wyczuwalny na poziomie 6,5%. Mogły też się partie różnić (my mieliśmy możliwość piwo kupować tylko w TESCO, więc jedna partia).Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Pijąc na premierze piwa w Kuflach i Kapslach było dokładnie tak: 18,5 blg i niesamowita pijalność, było genialne!
Zobaczymy jak z tymi butelkami jest, kupiłem właśnie 3 sztuki i będę degustowałComment
-
Nie zgodzę się z tym. Piłem dwukrotnie w różnych temparaturach i w porównaniu do wielu innych IIPA (od Imperium Atakuje, przez Hardcore IPA, Hadoukena, ciemne IIPA Zwart und Wit de Molena, po 100! Pracowni Piwa itp itd) zdecydowaniem w butelkowym Brackim IIPA czuć w smaku i aromacie mocno alkohol, przez co pierwsza warka nie zrobiła na mnie wrażenia. Może dzisiaj dorwę butelkę z drugiej warki to sprawdzę czy się to potwierdzi.Ostatnia zmiana dokonana przez KarlPopper; 2014-05-20, 15:40.Live Craft. Die Punk.Comment
-
Widziałem dziś w specjalistycznym sklepie, data była 05.2005, więc nowa warka na bank. Za to cena mnie odstraszyła, bo aż ok. 8,5 zeta. Podziękowałem. Może to tylko w tym sklepie, ale obawiam się, że nowa warka może być dużo droższa niż ta poprzednia. Ciekawe czy wraz z ceną podwyższą też jakość. Dla mnie poprzednia warka kiszkowata była jak na Double IPAComment
-
Wtedy, skoro już ma być powtórka z rozrywki, będzie to miało sens. Jeśli będzie droższe od Grand Prix, to coś nie bardzo. Poza tym, zależy czy utrzymano poziom, czy masówka (może by też ktoś o tych shaker'ach pomyślał przy okazji?)Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Te szejkery są lipne według mnie.Comment
-
Ale przy każdym Champion'ie było tak, że kupowało się 2-3 sztuki i się dostawało szkło do kolekcji; w TESCO shaker'ów nie było, a w knajpie trzeba było wyżłopać parę piw za astronomiczną cenę, żeby dostać szkło (opcji na wynos nie było, z tego co słyszałem).Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
-
I pewnie za cenę Tatry.
To piwo nie będzie po 6 zł, skoro Grand Prix jest po 6.50. Należy się spodziewać ceny aspiracyjnej, adekwatnej do docelowej pozycji. Czyli 8-8.50.Comment
-
Comment
-