Jak coś to w małopolsce, a konkretnie TESCO Chrzanów cała wielka półka leży i nikt się nią nie interesuje, ja wziąłem 4 przede mną może jedno znikło?
Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. Jest lekkie zmętnienie. [4.5]
Piana: Duża, o dziwo jak na ten woltaż. Pęcherzyki są grube. Po kilku minutach jest jednak mizeria. [3]
Zapach: Jak na tyle chmieli to jest słabo. Wszystko jest delikatne. Są wyczuwalne cytrusy, nawet nuty żywiczne ( to chyba Zeus ratuje moje ukochane sosnowe aromaty ). Niejedna IPA pachnie lepiej niż ta IIPA. [3]
Smak: Alkoholu nie udało się ukryć. Niestety jest on bardzo wyczuwalny. Poziom goryczki tak równo po połowie, część od alkoholu, a druga część od chmielu. Nie ma żadnej owocowości ( no może tylko pestka od grejpfruta, ale nie sam owoc) . Piwo jest ciężkie. Jakiś metal jeszcze na dodatek. [2.5]
Wysycenie: Za małe. [3]
Opakowanie: Butelka 0.5 l. Ogólnie ładna, szczególnie podoba mi się kapsel. [4]
Uwagi: Wczoraj wypiłem 5 tych piw. Dziś 2. Mam już więc ugruntowaną opinię i jestem zawiedziony. Chmielu za mało, alkohol może jak na IIPA to w sam raz, ale jest za bardzo wyczuwalny. Jak widać oceniłem piwo po godzinie 18-ej.
Moja ocena: [2.925]Last edited by DariuszSawicki; 2013-12-06, 18:15.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zołcisty zamglony kolor, przyjemny pod światło [5]
Piana: Drobne i średnie pęcherzyki, szybko znika do wianuszka. [4]
Zapach: Rewelacja, słodko cytrusowo, dużo chmielu choć szybko się ulatnia, żywicznie.\ [5]
Smak: Metal. Słodowo i cytrusowo, goryczka wysoka, ale spodziewałbym się wyższej po IIPA, nawet zalegającej, tutaj pozostaje ale delikatnie. Jest też słodowo. Generalnie piwo zbalansowane choć mogło by mieć wyższą goryczkę. Bardzo pijalne a to najważniejsze. [4]
Wysycenie: Wysycenie średnie, bardzo dobrze grające ze smakiem i goryczką choć wyższe mogło by lepiej budować pianę [4.5]
Opakowanie: Etykieta dużo ładniejsza od zeszłorocznego Grand Championa, podoba mi się ładnie stonowana. Przyjemna w odbiorze [5]
Uwagi: Generalnie piwo bardzo dobre, jest to co trzeba w IIPA choć mogło by być tego więcej od ekstraktu po nachmielenie.
Moja ocena: [4.475]Last edited by DonZ; 2013-12-06, 18:29.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, dość nieprzejrzyste. Mogłoby być ciemniejsze. [4]
Piana: Szybko opada i jest gruboziarnista. Za to zamiast całkiem zniknąć, na powierzchni pozostaje cienki kożuszek, co jest fajne. [3]
Zapach: Zapach miły, choć za słaby. Głównie cytrusy, ponadto trochę ziół. [3.5]
Smak: Czuć sporo metalu. Przeszkadza on w odbiorze. Ponadto czuć alkohol. Przy takim woltażu (8,5%) nie jest to niczym dziwnym, ale jednak. Goryczka przyjemna, choć za słaba jak dla mnie i tłumiona przez metal. [2.5]
Wysycenie: Od otwarcia butelki do wypicia mniej więcej 3/4 pojemności unoszą się delikatne bąbelki. W degustacji nie przeszkadza. [4.5]
Opakowanie: Kapsel bardzo fajny. Estetyczny, nie przekombinowany. Etykieta już nie tak pozytywna. Zawiera wszystkie informacje co powinna, ale front ma nieco za dużo ozdób i jest mało czytelny. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
piana: średnio bąblowa, nierówna, okleja szkło, opada szybko,
kolor: ciemne złoto,
zapach: słaby, filtracja pewnikiem wszystko zabrała, ciekawe jak jest z beczki?, wyczuwalny alkohol,
smak: goryczka przeciętna, ale to może być efekt picia po Gprixie, alkohol trochę przeszkadza, brak rześkości, metal wyczuwalny ale tego nie przeskoczymy dopóki GŻ nie zainwestuje w odżelaziacze, chyba już 5 utworów poleciało na liście Trójki a ja w połowie,
ogólnie: cukier to zło.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lesnick Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z Was trafił może na promocyjne szklaneczki, czy też w tym roku zrezygnowano z nich?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
pofatygowałem się do warszawskiej almy na zwycięzców
pani zza lady powiedziała, że premiery nie ma i raczej nie będzie
ludzie się dopytują, więc zadzwonili "do krakowa", ale nie ma żadnych ruchów
no i masz babo placek
pewnie i tak to kupię gdzieś przy okazji
ale po tym całym kontredansie okołopremierowym to zakrawa na kpinę
nic tylko się ciąć
albo nie
przepiję czem innemveni, emi, bibi
Comment
-
-
Po cholerę do Almy?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Mam lekko zaburzoną percepcję bo piję je po Toporku i Grand Prixie. U mnie to spory problem, bo nie potrafię szczególnie wnikliwie oceniać próbując wielu piw jednocześnie. Ale alkohol w tym piwie jest tak wyraźny, że nie sposób było go przeoczyć...
Comment
-
-
Comment
-
-
Nie powiem, że cała para poszła w gwizdek promocji, ale chyba większość. Słaba piana. Zapach cytrusowo-żywiczny, ale jak na IIPA, to wyraźnie zbyt słaby. Jeszcze słabiej jest w smaku. Czuć metaliczność, słód, lekką żywiczność i chmiel. To ma być konkret- chmiel, mocna goryczka, a tutaj jest brak zdecydowania. Jakie to ma IBU ? Co do alkoholu, to według mnie jest ok. Trochę go czuć, ale nie nachalnie i zgodnie z wzorcem stylu (przynajmniej tak wyczytałem ). Dwa lata temu pewnie przed tym piwem padłbym na kolana. Dzisiaj uznam go za dobre, ale nic więcej. Co do pomysłu z dystrybucją poprzez TESKO, to jestem za. Niech ludzie kupują i porównują. Jeszcze rok temu ta sieć by na to nie poszła. Dzisiaj czują interes i to jest dobra wiadomość-według nich powiększa się rynek piw dobrych, innych niż hajnekeny i tyskacze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielo Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedzino właśnie problem w tym, że w obu warszawskich Tesco, w których niby jest, to nie ma
Comment
-
Comment