Zamkowy, Brackie Imperial IPA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
    ....Muszę jakoś dorwać tego z Ciechana, ale jakoś moja Alma ma gdzieś moje potrzeby
    Bo nie wszystkie Almy je mają .
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9792

A ja wczoraj, tak jak zapowiadałem, zrobiłem sobie symultankę GCh vs GP.
      Moje SUBIEKTYWNE doznania wyglądają tak:
      Kolor: GCh - jasnozłoty, minimalnie opalizujący/GP - jasnozłoty, o punkt jaśniejszy, lekko mętny - 1:1
      Piana: GCh - brudnobiała, średniowysoka, dość drobna, lecz niezbyt trwała/GP - brudnobiała, wysoka i drobna, także niezbyt trwała - 0:1
      Zapach: GCh - słód, owoce cytrusowe i tropikalne (?), zioła, chmiel, w sumie delikatny i zrównoważony/GP - powalająca sosna i chmiel i nawet chyba jałowiec, tło owocowe, także zrównoważony, choć inaczej - 1:0
      Smak: GCh - Goryczka zbilansowana słodem z akcentem owocowym/GP - najpierw znieczula goryczka, ale po chwili dochodzą cytrusy, choć goryczka nadal drapie w gardle - 1:1
      Nagazowanie: GCh - średnie w kierunku niewysokiego/GP - tak samo - 1:1
      Opakowanie: GCh - dopracowane, bardzo estetyczne, kapsel piwa/GP - ascetyczne, choć dość eleganckie, kapsel Ciechan - 1:0
      Podsumowując, wyszedł mi dziwny wynik (5:4), ale ja nie znam się na ajpach-srajpach .
      GCh okazał się lepszym piwem, niż myślałem, choć nadal jestem zły na ten cyrk z teskiem, pierwszy raz piłem GCh z "cudzego" szkła...
      W związku z tym - remis ze wskazaniem na GP .

Comment

• Javox
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6455

Dobra... gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta...

The winner is...? AIPA z Kormorana !!!

hehhhheheeh

Comment

• marcogal
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.09
          • 50

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piaskun87 Wyświetlenie odpowiedzi
          ...
          Smak: Na początku średnia goryczka - o dziwo nieprzyjemna, zakończona cytrusami i ... alkoholem! Po wymazie wyraźnie czuć metaliczny zapach?! [3.5]...
          ...spodziewałem się czegoś lepszego - jak ktoś już napisał: "Dupy nie urywa"...
          Moje pierwsze skojarzenie to piwo Amarillo z DeMolen.
          Kiedyś nie wywarło na mnie wrażenia.
          Podobnie tu czuję zbliżony posmak i aromat.
          Czyżby amarillo zdominował pozostałe chmiele ?
          Attached Files

Comment

• cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

Miałem zakupić, z powodu "szału" na to piwo. Ponieważ nie chodzę po Hipermarketach i nie znalazłem tego piwa w "osiedlowych sklepach" i to za rozsądną cenę więc nie piłem. Widziałem za 8-9zł ale nie dajmy się zwariować... dla mnie to piwo nie jest tyle warte. Pozostaje mi "smak" z Waszych opisów.
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Javox
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6455

W Tesco było albo jeszcze jest po 5,99

http://festiwal-birofilia.pl/mapa-sklepy-pl.html była też mapa dostępności...

Comment

• sklep_banino
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.05
                • 81

Moim zdaniem Grand Prix z Ciechana bije na głowe tegorocznego Grand Championa.
                A otoczka zwiazana z premiera jednego i drugiego jest nie porównywalna.....
                Chyba pora sie zastanowic w którą stronę jest ukierunkowany prestiżowy kiedyś konkurs.
                Banino ul.Lotnicza 102
                Czynne pon.-sob: 6 - 22
                niedz: 8- 22

Comment

• Javox
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6455

Ale z obowiązku "kronikarskiego" i z ciekawości trza choć jedno wypić...

Ja wypiłem w odstępach paro dniowych 3 sztuki... i mimo "pewnych" niedoskonałości nie szukam "dziury w całym"... mnie podeszło...

Jedni piją drudzy nie, inni nie pili ale im nie smakuje, a jeszcze inni tradycyjnie hejtują...

Comment

• dlugas
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2006.04
                    • 4014

Ale z obowiązku "kronikarskiego" i z ciekawości trza choć jedno wypić...

Ja wypiłem w odstępach paro dniowych 3 sztuki... i mimo "pewnych" niedoskonałości nie szukam "dziury w całym"... mnie podeszło....
                    ponownie mam/miałem tak samo

Wypiłem 3, mnie smakowało. Jeszcze jedno czeka na swoją kolejkę w lodówce.

Jakby to piwo było "syfem" to ja bym je wylał w zlew, a póki co zdarzyło mi się to tylko 3 razy (zawsze koncerniak albo masówka lub jakiś hiperdyskontowy wynalazek)

BTW>Moje gardło potrafi wypić prawie całą lub "całkiem całą" butelkę 90% koncerniaków.
                    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemno-pomarańczowy, mi się podoba [5]
                      Piana: ecru, gęsta, drobna, opada powolutku, nie osadza się na szkle [4.5]
                      Zapach: miły dla nosa, dość intensywny, zapach chmielu i słodu, w tle koszyk owocowy [4]
                      Smak: w smaku także fajna goryczka, mocna, chmielowa, momentami za bardzo cierpka, tak jakbym ssał igłę sosny, dalej słodowy podkład z odrobiną owoców, samo piwo jest pełne i treściwe, pozostaje w ustach na dłużej fajny chmielowy posmak [4]
                      Wysycenie: bez zarzutu [5]
                      Opakowanie: podoba mi się całość, do kompletu dedykowany do piwa kapsel [5]
                      Uwagi: porządna, fajna, koncernowa IPA, goryczka jest zbyt gorzka ale całość fajnie zbalansowana, warte jak najbardziej powtórki

Moja ocena: [4.2]
                      Attached Files
                      Last edited by becik; 2013-12-19, 19:58.
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ArtK31
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.04
                        • 708

W tyskim Tesco w dniu dzisiejszym piwo dostępne bez problemów.
                        Kilka kartonów stoi z boku regału z informacją promocyjną o treści PIWO BRACKIE OFERTA SPECJALNA razem na palecie z promocją Krakusa.

Comment

• barsliw
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2013.08
                          • 289

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                          porządna, fajna, koncernowa IPA, goryczka jest zbyt gorzka ale całość fajnie zbalansowana,
                          Goryczka zbyt gorzka?? Dziwna zbitka słowna...

Comment

• Derbeth
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2013.04
                            • 337

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy, lekko zamglony [5]
                            Piana: biała, średniopęcherzykowa, dość trwała [4.5]
                            Zapach: niezbyt intensywny, grejpfrutowo-żywiczny; po ogrzaniu wychodzi alkohol [4]
                            Smak: wyczuwalna duża pełnia, o dziwo z początku nie atakuje goryczką, za to przy przełykaniu czuć alkohol (nie jest to jednak nieprzyjemne); być może mam smak skrzywiony przez pite wcześniej Grand Prix, ale dla mnie Brackie IIPA wcale nie jest zdominowane przez chmiel [4]
                            Wysycenie: średnie, ale wyczuwalne, ok [4.5]
                            Opakowanie: komplet informacji o piwie, dopracowana szata graficzna, super [5]
                            Uwagi: Butelka. To dziwne, ale w smaku mam skojarzenia bardziej z Belgian Strong Ale niż IIPA. Może powinienem powtórzyć to piwo "na świeżo", bez towarzystwa Grand Prix, ale jakoś nie mam ochoty - jest ok, ale nie powaliło mnie. Metaliczności nie wyczułem.

Moja ocena: [4.175]
                            Last edited by Derbeth; 2013-12-20, 22:31.

Comment

• WojciechT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2012.09
                              • 2546

Ponieważ wigilię firmową miałem w piwiarni Warki, przez cały wieczór raczyłem się tylko tym. Barman się trochę zdziwił, kiedy poprosiłem go o wyjęcie z lodówki kilku butelek, bo tak zimnego pić nie będę.

I muszę powiedzieć, że przy czwartym i piątym alkohol przestaje być wyczuwalny

Comment

• arturroxx
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2002.10
                                • 94

A jak na drugi dzień, chodzi mi o samopoczucie ?

Comment

Przetwarzanie...
                                X