Zamkowy, Brackie Imperial IPA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dewasto
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.01
    • 65

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętny, złoty. Lekko opalizujący. [4]
    Piana: Gęsta, całkiem obfita i trwała. [4]
    Zapach: Mmmm. Pełno owoców. Brzoskwinie, ananasy, melony. Zapach kwaskowy. [4.5]
    Smak: Świetny. Wyczuwalna goryczka całkiem mocna, ale nie do przesady. Ale słodowe smaki tez są. Bardzo smaczne. [4.5]
    Wysycenie: Nasycenie niskie, ale nadrabia goryczką. [4]
    Opakowanie: Przyjemne. Zachęca do zakupu. [4]
    Uwagi: Piwo chodziło za mną od dawna i w zasadzie nie zawiodłem się.

Moja ocena: [4.375]
    https://www.facebook.com/browarstarowiejski

Comment

• chris1985
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.07
      • 227

No i byłem dzisiaj w Tesco i spenetrowałem wszystkie półki i nic z tego piwa nie znalazłem. Grand Prixa wypiłem smakował jak przecietna Ipa jakich piłem już trochę.
      Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris1985 Wyświetlenie odpowiedzi
        No i byłem dzisiaj w Tesco i spenetrowałem wszystkie półki i nic z tego piwa nie znalazłem.
        To może poszukaj w innych sklepach. Nawet u mnie w mieście, gdzie chodzą białe niedźwiedzie, jest te piwo w zwykłych monopolowych.

Comment

• Jacek_C
          • 2008.12
          • 102

Może mają jeszcze w Łańcucie w Piwiarni Warki, sam kupowałem tam kilka sztuk aby pozyskać shaker, ewentualnie jest tez Piwiarnia w Rzeszowie, więc jakaś szansa na zakup jeszcze istnieje.

Comment

• pawel_cfc
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.11
            • 3

Jak ktoś ma ochotę na IIPA to w Warszawie w Tesco na Połczyńskiej stało dziś 6 pełnych kartonów (obok promocyjnych kartonów z Corneliusami). Cena 5,99.

Comment

• Salceson
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2001.03
              • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawel_cfc Wyświetlenie odpowiedzi
              Jak ktoś ma ochotę na IIPA to w Warszawie w Tesco na Połczyńskiej stało dziś 6 pełnych kartonów (obok promocyjnych kartonów z Corneliusami). Cena 5,99.
              Potwierdzam! Kupiłem dziś 7 sztuk. W Tesco na Gocławiu nie ma śladu.
              To piwo naprawdę dobre jest!

Comment

• dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

Odnaleźli zaginione gdzieś w czeluściach magazynu lub sprowadzili skądś kilka kartonów, bo pojawiło się ponownie w moim TESCO EXTRA.

Jest ok. 30 sztuk

Stoją nie tam gdzie wszystkie piwa na półkach tylko w TRZECIEJ lodówce od działu piwnego (czyli te lodówki na skraju alejek od strony kas samoobsługowych)

Zapraszam

Cena 5,99zł/szt
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• woosaa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.07
                  • 1554

W "dużym"Tesco w Knurowie sporo tego piwa stoi w dolnych regałach.Cena 5.99.
                  mb WOS

Comment

• Rogerson
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.08
                    • 421

Czy we Wrocławiu jest jeszcze dostępne? Ktokolwiek widział ktokolwiek wie?

Comment

• BBZ
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.07
                      • 25

Witam wszystkich serdecznie, ja trochę w kwestii formalnej.
                      Przeczytałem komentarze dotyczące tegorocznego GCh (za wszystkie dziękuję), ale niestety nie obyło się bez teorii spiskowych, dlatego chciałem wyjaśnić.

Nikt w browarze niczego nie przyoszczędził, produkcja odbywała się w obecności Czesława i z zachowaniem szczególnej dbałości o zgodność z pierwotną recepturą. Z informacji zwrotnej wynika, że autor receptury nie miał zastrzeżeń, co do naszych poczynań.
                      Nie było również produkcji różnych partii piwa - 5 warek dało ok 500 hl piwa, które transportowane w dwóch cysternach, trafiło do jednego tanku w Żywcu (poj. zbiornika 1000hl) i z niego całość została rozlana na jednej zmianie i tej samej linii.
                      Jedyna różnica pomiędzy piwem w butelkach i Kegach jest taka, że piwo w kegach (rozlewane w Cieszynie) nie było pasteryzowane

Bardzo dziękuję wszystkim za oceny (szczególnie cieszą te pozytywne), autorom pozostałych życzę znalezienia swego piwnego ideału, mam nadzieję, że z polskiego browaru.
                      Pozdrawiam serdecznie i wszystkim życzę samych dobrych piw.

Comment

• dlugas
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.04
                        • 4014

Dziękuję za proste i rzeczowe wyjaśnienie kilku kwestii.

Czekamy zatem teraz na nowego czempiona, choć obecnego kilka sztuk leży mi jeszcze w lodówce.

pozdrawiam.
                        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• yassmen
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2012.11
                          • 288

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozłoty. Lekkie zmętnienie. [4]
                          Piana: Wyrazista, grubopęcherzykowa. Ładnie się utrzymuje do samego końca oblepiając ścianki szklanicy. [4.5]
                          Zapach: Słodowość i tropiki. Egzotyczne owoce - ananas, papaja. Niestety, wyłazi alkoholowa nuta i w miarę ogrzewania się naczynia jest coraz bardziej nachalna. [4]
                          Smak: Patrz wyżej. Pierwszy łyk bardzo obiecujący. Później do głosu dochodzi alkoholowy posmak, który psuje efekt. Brakuje mi skontrowania goryczką tego całego bogactwa słodowo-tropikalnego. Podobnie miałem np. przy Hardcore IPA. Uczucie ściętej śliny i problemy z przełykaniem. [3.5]
                          Wysycenie: Odpowiednie dla stylu. [4.5]
                          Opakowanie: Etykieta w tonacjach zieleni i złota. Trochę niknie to piwo na półce sklepowej przy innych. Brak wyróżnika. wyrazistego logo, czegokolwiek. Kto wie - znajdzie, reszta raczej nie kupi, bo nie wie, co to i dlaczego aż za tyle. Bezzwrotna butelka. [3.5]
                          Uwagi: Wypatrzone na dolnej półce koszalińskiego Tesco. Piłem w Mikołajki. Teraz, niestety, potwierdziły się wszystkie niuanse in minus z pierwszej degustacji.
                          Zbyt wyraźny alkohol w smaku i po wprowadzeniu do krwiobiegu. Absolutnie nie byłbym w stanie wypić więcej niż jedną butelkę na jedno posiedzenie.

Moja ocena: [3.85]

Comment

• Hapek
                            • 2013.03
                            • 100

W kościańskim (WLKP) Tesco jeszcze z 3 kartony były. No i muszę stwierdzić, że co otwierana butelka, to aromat przytłacza, aż chce się wąchać przy każdym łyczku. "Łyczku", bo piwo jest tego warte aby się z nim nie śpieszyć. Alkohol w smaku i zapachu w ogóle nie wyczuwalny. Dopiero po wypiciu można zdać sobie sprawę jaki w tym piwie był woltaż. Co ciekawe znajomi pod znaku Żubra i Tyskie również docenili walory smakowe tego piwa. Chociaż cena 6 zł nadal jest dla nich trudna do przełknięcia.

Comment

• tata-1000
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2014.02
                              • 5

To prawda ze czuć sporo metalu. Generalnie bardzo intrygujące piwo. Dziś go nie ocenię bo musze je bardziej rozgryźć. Ale kupiłem 10sztuk w tesco ;-) wiec za kilka dni napisze rzetelną recenzję.
                              generalnie? Kto jeszcze nie pił musi koniecznie spróbować.

Comment

• dan76_CZ
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2014.03
                                • 5

Kupie jeszcze gdzies w Cieszynie Brackie IIPA? Dziekuje

Comment

Przetwarzanie...
                                X