Zamkowy, Brackie Imperial IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beerconcept
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.09
    • 499

Informacja potwierdzona.

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali
      Ja tam bym się nie obraził jak wprowadzili by je do stałej produkcji a dostępność była by podobna do żywieckiego porteru...zawsze była by to całkiem fajna alternatywa.
      Ja też bym się nie obraził, a jeszcze chętniej wypiłbym Brackiego Rauchbocka.
      Jak smakuje kölsch od Jana Szały? Już prawie zapomniałem.
      Pamiętam jednak Pale Ale Doroty Chrapek.
      Cóż jednak...?
      Te piwa już nie powrócą z oczywistych powodów.
      Ciekawe, jakie będziemy mieli piwo w tym roku

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

Kopyr rzucił takie info. tydzień temu w Cieszynie nic nie wspominali o wznowieniu warzenia.
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Szakali
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2013.08
          • 572

No ciekawe...mam nadzieję, że to prawda.Może w końcu jakaś IPA za 5 zł ogólnodostępna?

Comment

• chris1985
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2011.07
            • 227

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali
            Piw tego typu nie ma sensu leżakować, bo ich główną zaletą jest chmiel...który się właśnie z czasem wytraca.Ja piłem te piwko tylko raz jakoś niedługo po premierze i mi smakowało....ciekawe jak było by teraz.

Piłem ostatnio 2 letnie Heelch O`Hops Double IPA. Jakoś nie czułem w smaku żeby to piwo się popsuło, ale lepiej od naszego Imperium Atakuje to nie wypadło.
            Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• Puszek_72
              Porucznik Browarny Tester
              • 2012.02
              • 269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztyn nieprzezroczyste, na etykiecie info że to piwo ciemne hmm, ciekawe [4]
              Piana: Przeciętna na starcie szybko się zredukowała do drobnego kożuszka [4]
              Zapach: Jak na ten styl rozczarowując delikatny, człowiek się spodziewa intensywności a dostaję miłe ale delikatny aromat słodkawo chmielowy wyczuwalne cytrusy [4]
              Smak: Jest goryczka wyczuwalna z tyłu jeżyka,ale za mało wyraźna słodkawe. Piwo się dość przyjemnie pije czuć moc alkoholu ale nie nachalnie, chmiel się gdzieś gubi. [4]
              Wysycenie: OK [4.5]
              Opakowanie: Profesjonalna grafika ale troszkę bez pomysłu, jest dość pełna informacja ale brakuje jakich chmielów użyto minus, drugi piszą że to piwo ciemne [4]
              Uwagi: Jak na ten styl mało wyraziste piwo, ze nie jest złe ale Grand Prix lepszy

Moja ocena: [4.025]

Comment

• wi999
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.09
                • 12

Kiedy nowa warka pojawi się w sklepach skoro na FDP już była dostępna?

Comment

• Jerry_Brewery
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2014.02
                  • 69

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wi999
                  Kiedy nowa warka pojawi się w sklepach skoro na FDP już była dostępna?
                  W Krakowie kupiłem wczoraj.
                  jerrybrewery.wordpress.com

Comment

• Petitpierre
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2014.01
                    • 2566

W sklepach, tzn. tylko w TESCO, czy gdzie indziej też? Grand Champion-piwo warzone tylko raz z ograniczoną dostępnością czasową i miejscową od jutra w Twoim warzywniaku, sic transit gloria mundi.
                    Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• Jerry_Brewery
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2014.02
                      • 69

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
                      W sklepach, tzn. tylko w TESCO, czy gdzie indziej też? Grand Champion-piwo warzone tylko raz z ograniczoną dostępnością czasową i miejscową od jutra w Twoim warzywniaku, sic transit gloria mundi.
                      W sklepie, nazwijmy go, specjalistycznym Pod Wiaduktem. Cena: 7,80 zł
                      jerrybrewery.wordpress.com

Comment

• cielak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 2890

Ja kupiłem dziś w tym że sklepie.
                        Last edited by cielak; 2014-05-16, 00:01.
                        zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• gebruiker
                          • 2014.01
                          • 187

Właśnie piję to piwo po raz pierwszy (zeszłoroczną warkę jakoś przegapiłem) i jest całkiem przyjemnie. Na kolana na pewno nie powala, ale biorąc pod uwagę bardzo ubogi wybór rodzimych IIPA pewnie się jeszcze skuszę.

Comment

• Szakali
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2013.08
                            • 572

Widział ktoś w Tesco?

Comment

• Petitpierre
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2014.01
                              • 2566

Wczoraj byłem, ale nie widziałem. Myślę, że jak będzie, to powinni choć w gazetce napomknąć, ciekawe jaka będzie cena?
                              Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• Tomi45
                                • 2011.07
                                • 165

Powszechnym zarzutem w stosunku do tego piwa jest mocno wyczuwalny smak alkoholu. Myślę że w tym stylu nie jest łatwo ukryć alkohol - przykłady wyrobów browarów Thornbridge, Anderson Valley czy De Molen potwierdzają tę tezę. A jednak można: wczoraj miałem przyjemność zdegustować Pelikana z nowej warki (parametry tego piwa można już podciągnąć pod IIPA) - alkoholu kompletnie nie wyczułem. Podobnie jak w niektórych warkach Imperium Atakuje - też alkohol jest fajnie ukryty. No ale te dwa piwa są na swój sposób ekstremalne - Pelikan pod kątem goryczki (100 I.B.U.!) a Imperium Atakuje pod kątem bazy słodowej. Może przy parametrach IIPA to po inaczej się nie da bądź jest to ekstremalnie trudne?
                                Ciekawostka - jedna z tanich linii lotniczych w ramach rekompensaty za odwołane/opóźnione loty (kolega regularnie lata służbowo po Polsce - grzechów się nazbierało) zafundowała mu dwudniowy zorganizowany pobyt w Amsterdamie. Jednym z kilku punktów programu była wizyta w De Molenie .

Comment

Przetwarzanie...