Informacja potwierdzona.
Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziJa tam bym się nie obraził jak wprowadzili by je do stałej produkcji a dostępność była by podobna do żywieckiego porteru...zawsze była by to całkiem fajna alternatywa.
Jak smakuje kölsch od Jana Szały? Już prawie zapomniałem.
Pamiętam jednak Pale Ale Doroty Chrapek.
Cóż jednak...?
Te piwa już nie powrócą z oczywistych powodów.
Ciekawe, jakie będziemy mieli piwo w tym roku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziPiw tego typu nie ma sensu leżakować, bo ich główną zaletą jest chmiel...który się właśnie z czasem wytraca.Ja piłem te piwko tylko raz jakoś niedługo po premierze i mi smakowało....ciekawe jak było by teraz.
Piłem ostatnio 2 letnie Heelch O`Hops Double IPA. Jakoś nie czułem w smaku żeby to piwo się popsuło, ale lepiej od naszego Imperium Atakuje to nie wypadło.Tylko moje piwo mnie rozumie...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn nieprzezroczyste, na etykiecie info że to piwo ciemne hmm, ciekawe [4]
Piana: Przeciętna na starcie szybko się zredukowała do drobnego kożuszka [4]
Zapach: Jak na ten styl rozczarowując delikatny, człowiek się spodziewa intensywności a dostaję miłe ale delikatny aromat słodkawo chmielowy wyczuwalne cytrusy [4]
Smak: Jest goryczka wyczuwalna z tyłu jeżyka,ale za mało wyraźna słodkawe. Piwo się dość przyjemnie pije czuć moc alkoholu ale nie nachalnie, chmiel się gdzieś gubi. [4]
Wysycenie: OK [4.5]
Opakowanie: Profesjonalna grafika ale troszkę bez pomysłu, jest dość pełna informacja ale brakuje jakich chmielów użyto minus, drugi piszą że to piwo ciemne [4]
Uwagi: Jak na ten styl mało wyraziste piwo, ze nie jest złe ale Grand Prix lepszy
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wi999 Wyświetlenie odpowiedziKiedy nowa warka pojawi się w sklepach skoro na FDP już była dostępna?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziW sklepach, tzn. tylko w TESCO, czy gdzie indziej też? Grand Champion-piwo warzone tylko raz z ograniczoną dostępnością czasową i miejscową od jutra w Twoim warzywniaku, sic transit gloria mundi.
Comment
-
-
Powszechnym zarzutem w stosunku do tego piwa jest mocno wyczuwalny smak alkoholu. Myślę że w tym stylu nie jest łatwo ukryć alkohol - przykłady wyrobów browarów Thornbridge, Anderson Valley czy De Molen potwierdzają tę tezę. A jednak można: wczoraj miałem przyjemność zdegustować Pelikana z nowej warki (parametry tego piwa można już podciągnąć pod IIPA) - alkoholu kompletnie nie wyczułem. Podobnie jak w niektórych warkach Imperium Atakuje - też alkohol jest fajnie ukryty. No ale te dwa piwa są na swój sposób ekstremalne - Pelikan pod kątem goryczki (100 I.B.U.!) a Imperium Atakuje pod kątem bazy słodowej. Może przy parametrach IIPA to po inaczej się nie da bądź jest to ekstremalnie trudne?
Ciekawostka - jedna z tanich linii lotniczych w ramach rekompensaty za odwołane/opóźnione loty (kolega regularnie lata służbowo po Polsce - grzechów się nazbierało) zafundowała mu dwudniowy zorganizowany pobyt w Amsterdamie. Jednym z kilku punktów programu była wizyta w De Molenie .
Comment
-
Comment