Zamkowy, Brackie Imperial IPA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45 Wyświetlenie odpowiedzi
    Powszechnym zarzutem w stosunku do tego piwa jest mocno wyczuwalny smak alkoholu. Myślę że w tym stylu nie jest łatwo ukryć alkohol - przykłady wyrobów browarów Thornbridge, Anderson Valley czy De Molen potwierdzają tę tezę. A jednak można: wczoraj miałem przyjemność zdegustować Pelikana z nowej warki (parametry tego piwa można już podciągnąć pod IIPA) - alkoholu kompletnie nie wyczułem. Podobnie jak w niektórych warkach Imperium Atakuje - też alkohol jest fajnie ukryty.
    W autorskiej, domowej wersji tego piwa alkoholu w ogóle nie było czuć. Co więcej, w ogóle nie było czuć 18,5° Blg.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2570

Zarzuty płynęły ze strony osób, które piwo piły w nieodpowiedniej temperaturze. Piwo przyniesione z piwnicy w odpowiedniej temperaturze ma alkohol wyczuwalny na poziomie 6,5%. Mogły też się partie różnić (my mieliśmy możliwość piwo kupować tylko w TESCO, więc jedna partia).
      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• SirBartBart
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.05
        • 33

Pijąc na premierze piwa w Kuflach i Kapslach było dokładnie tak: 18,5 blg i niesamowita pijalność, było genialne!
        Zobaczymy jak z tymi butelkami jest, kupiłem właśnie 3 sztuki i będę degustował

Comment

• KarlPopper
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2013.11
          • 133

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
          Zarzuty płynęły ze strony osób, które piwo piły w nieodpowiedniej temperaturze. Piwo przyniesione z piwnicy w odpowiedniej temperaturze ma alkohol wyczuwalny na poziomie 6,5%.
          Nie zgodzę się z tym. Piłem dwukrotnie w różnych temparaturach i w porównaniu do wielu innych IIPA (od Imperium Atakuje, przez Hardcore IPA, Hadoukena, ciemne IIPA Zwart und Wit de Molena, po 100! Pracowni Piwa itp itd) zdecydowaniem w butelkowym Brackim IIPA czuć w smaku i aromacie mocno alkohol, przez co pierwsza warka nie zrobiła na mnie wrażenia. Może dzisiaj dorwę butelkę z drugiej warki to sprawdzę czy się to potwierdzi.
          Last edited by KarlPopper; 2014-05-20, 15:40.
          Live Craft. Die Punk.

Comment

• chechaouen
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.01
            • 1180

Widziałem dziś w specjalistycznym sklepie, data była 05.2005, więc nowa warka na bank. Za to cena mnie odstraszyła, bo aż ok. 8,5 zeta. Podziękowałem. Może to tylko w tym sklepie, ale obawiam się, że nowa warka może być dużo droższa niż ta poprzednia. Ciekawe czy wraz z ceną podwyższą też jakość. Dla mnie poprzednia warka kiszkowata była jak na Double IPA

Comment

• Szakali
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2013.08
              • 572

Ja tam pamiętam, że pierwszy wypust mi smakował...potem było jak by gorzej.
              Wrażenie też mam takie, że piwo te będzie dużo gorsze od 1 warki...
              Co do ceny to liczę na Tesco i 5.99 bo za taką cenę chyba latało.

Comment

• Petitpierre
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2014.01
                • 2570

Wtedy, skoro już ma być powtórka z rozrywki, będzie to miało sens. Jeśli będzie droższe od Grand Prix, to coś nie bardzo. Poza tym, zależy czy utrzymano poziom, czy masówka (może by też ktoś o tych shaker'ach pomyślał przy okazji?)

Comment

• Szakali
                  • 2013.08
                  • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wtedy, skoro już ma być powtórka z rozrywki, będzie to miało sens. Jeśli będzie droższe od Grand Prix, to coś nie bardzo. Poza tym, zależy czy utrzymano poziom, czy masówka (może by też ktoś o tych shaker'ach pomyślał przy okazji?)
                  Jeżeli utrzyma poziom pierwszej warki i będzie za 6 zł to spoko można brać.
                  Te szejkery są lipne według mnie.

Comment

• Petitpierre
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2014.01
                    • 2570

Ale przy każdym Champion'ie było tak, że kupowało się 2-3 sztuki i się dostawało szkło do kolekcji; w TESCO shaker'ów nie było, a w knajpie trzeba było wyżłopać parę piw za astronomiczną cenę, żeby dostać szkło (opcji na wynos nie było, z tego co słyszałem).

Comment

• Szakali
                      • 2013.08
                      • 572

Tego nawet nie wiedziałem.....tesco ratowało to, że cena była fajna. W sklepach specjalistycznych cena dochodziła do 8 zł a knajpa 11.
                      Ja bym nie pogardził, gdyby te piwo było tak dostępne jak porter żywiecki.
                      Last edited by Szakali; 2014-05-20, 19:56.

Comment

• zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

I pewnie za cenę Tatry.

To piwo nie będzie po 6 zł, skoro Grand Prix jest po 6.50. Należy się spodziewać ceny aspiracyjnej, adekwatnej do docelowej pozycji. Czyli 8-8.50.
                        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Szakali
                          • 2013.08
                          • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                          I pewnie za cenę Tatry.

To piwo nie będzie po 6 zł, skoro Grand Prix jest po 6.50. Należy się spodziewać ceny aspiracyjnej, adekwatnej do docelowej pozycji. Czyli 8-8.50.
                          Skoro było cały czas w tesco za 6 zł to czemu teraz ma nie być?

Comment

• Granik
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.08
                            • 27

Było w promocji

Comment

• Petitpierre
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2014.01
                              • 2570

Długa coś ta promocja była, jak na TESCO

Comment

• Szakali
                                • 2013.08
                                • 572

Była długa odkąd pamiętam aż się zapas wyczerpał całkowicie

Comment

Przetwarzanie...
                                X