Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Albertus Lager Beer
Collapse
X
-
Łódzkie, Albertus Lager Beer
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Jedno z największych zaskoczeń ostatnich miesięcy. Budżetowiec za 1,45 zł puszka, robiony w Łodzi dla sieci marketów Aldi.
Świetna piana, bardzo trwała i oblepiająca szkoło - to rzuca się w oczy od razu. W smaku bardzo lekkie, z wyraźnie zaakcentowaną goryczką, która jest jak najbardziej chmielowa i nawiązuje do czeskich pilsów. Brakuje mi trochę słodowej bazy, która jest chociażby w budżetowym Pilsenerze z Jabłonowa, ale za tę cenę nie ma co kręcić nosem.
Orzeźwiające, bardzo pijalne piwko na ciepłe dni i gdy w portfelu nie ma zbyt wiele grosza. Ścisła czołówka budżetowych piw, kapitalny stosunek jakości do ceny.
-
-
Muszę przyznać że piwko bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nie jest to może wysoka półka, ale jest bardzo tanie, jak na ekstrakt i alkohol dość treściwe z ciekawą goryczką. Utworzyła się nawet ładna piana, która wytrzymała kilka minut. Tani, dobrej jakości produkt. Idealne do obiadu, jak np. trzeba za godzinkę gdzieś pojechać. Lekkie i smaczne. Ocena 4/6.
Comment
-
Comment