z wątróbką?
Ursa Maior, Ursa Blonde Cascade
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
. Piłem przedwczoraj warkę do 28.02.14, DMS obecny, ale nie jest tak tragicznie. Gdybym oceniał artomatem to pewnie bym dał 3-3,5
. Za 7,50 w Piwonii można raz spróbować, więcej nie muszę. Ale etykietkę mam
.
Żą, kiedy urządzasz degustację?
Comment
-
Dodam, że wydaliśmy 7 zł. To wielokrotnie mniej niż za profejsonalną próbkę sensoryczną.
Jako, że brałem udzial w owej degustacji, nie mogę się z tobą zgodzić.
To był najmocniejszy DMS jaki trafiłem kiedykolwiek. Przykrywał całkowicie wszystko inne.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
No i przez Wasze gadanie o DMSach i siarczkach kazałem sobie zakupić owe piwo, aby wreszcie wywąchać DMS i słynną kukurydzę z puszki. Nigdy tego nie czułem w piwie, więc albo nie wiem czego szukać, albo miałem farta do piw, albo mam zapchany nos
Kolor: jasny pomarańcz, zamglone
Piana: nie za wielka, średnio niska, szybko opadła do kożuszka, szkło oblepia, ale też średnio mało
Zapach: są cytrusy typu grapefruit i pomelo. Później pusto i po wypiciu połowy, zabełtaniu pokalem i zaczęciu szukania wiadomo czego, coś się pojawiło.
Nie była to kukurydza z puszki, czy przecier pomidorowy (dla mnie są to "słodkie" aromaty), ale bardziej przypominało aromaty siarkowe. Może lekki gotowany brokuł czy szparag, choć szło to w kierunku siarczków czy przegotowanych jajek. Nie było to porażające, ale na tyle wyraźne, że to wywąchałem :]
SMAK:Wodniste, lekko słodowe, troszkę mdłe. Dopiero w połowie przestało wiać pustką i goryczka się uwypukliła, ale nadal było takie średnie. Nie znam się, bo to z założenia lekkie piwo, ale chyba zbyt wodniste i zbyt mało słodowości. Na lato od bidy można by wypić, ale nie za tą cenę (ok 6zł) i nie w zimie. Czy czułem te siarczano-siarczkowe rzeczy w smaku nie pamiętam.
Wysycenie: średnio niskie, jest ok
Opakowanie: kolorowe, pstrokate itp. Ani grzej, ani ziębi. Dla mnie najważniejsza jest zawartość
Uwagi: za drogie, za nijakie no i chyba faktycznie z wadliwym aromatem.
Warka albo koniec lutego albo któryś tam marzecOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-02-17, 13:14.Comment
-
7,40zł za butelke a cudów nie ma.. Orzeźwiające na pewno, słabo goryczkowe. Spodziewałem się trochę więcej, ale w tej cenie mam Atak Chmielu więc wolę piwo od PintyTen, kto wymyślił piwo, był mędrcem. - Platon
Wypiłem wszystkie polskie piwa :)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Opalizujący, złoty. [5]
Piana: Drobno i średnio ziarnista. Dość trwała w postaci kożucha. [4]
Zapach: Grejpruty, skórka z pomelo, gorzkie cytrusy. Aromat intensywny. W tle o dziwo daje się wyczuć słodową nutę. [5]
Smak: Smaczne, umiarkowanie gorzkie, ale w stosunku do bazy słodowej trochę niezbalansowane. 3,8% alk. przy 10 blg, a jednak pozostaje wrażenie wodnistość, braki w treściwości. [4.5]
Wysycenie: Oczekiwałbym wyższego. [4]
Opakowanie: Butelka [3]
Uwagi: Patrzę na to piwo jako odpowiednik pilsa. Jedyna wada to niewielki brak w treściwości. Piwo z datą 11.04.2014
Moja ocena: [4.55]Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Ema. Kupiłem dziś na wieczorną degustację. Obok Lubuskiego IPA i DAS IPA z Zawiercia. Widzę że warki 21.05 czy jakoś tak nikt jeszcze nie miał. Może wyczuję ten DMS w końcu...zobaczymy.Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdraża nam poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzmu ładu społecznego. W istocie swej jest uwielbieniem Niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.Comment
-
no to musial byc dms. okropne...brokuly wszechobecne.wylalem 1 raz piwo.jak mozna tyle warek wypuscic i nie naprawic bledu?Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdraża nam poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzmu ładu społecznego. W istocie swej jest uwielbieniem Niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.Comment
-
Skoro kupują, to po co poprawiać?Comment